τρόποι μείωσης του άγχους και τους stress

Το στρες είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Θέματα στη δουλειά, διαμάχες με φίλους, οικογενειακά προβλήματα, μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στη σχέση μας. Πάντα θα υπάρχουν καταστάσεις που μας δημιουργούν πίεση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις το στρες. Κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο εύκολοι. Κάποιοι πιο απλοί και κάποιοι πιο σύνθετοι.

Παρακάτω μπορείς να δεις αυτούς που αν και υποστηρίζονται από την επιστήμη, μοιάζανε στα μάτια μου ως οι πιο αναπάντεχοι.

  1. Μασώντας τσίχλα

Μασάτε τσίχλα… Μασάτε τσίχλα…

Κι όμως επιστημονική έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το μάσημα της τσίχλας είναι…ηρεμιστικό. Κοινώς μειώνει τα επίπεδα ης κορτιζόλης επιτρέποντάς σας να διαχειριστείτε το στρες καλύτερα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2008 σε δείγμα 40 ατόμων ηλικίας περί τα 22 έτη.

Είπατε κάτι;

Μασάτε τσίχλα λοιπόν.

  1. Πιες μαύρο τσάι

Εκτός όλα τα άλλα οφέλη που προσφέρει το τσάι στο οργανισμό, έρευνα έδειξε ότι το ποτό αυτό που πολλοί απολαμβάνουμε έχει θετική επίδραση στη μείωση των επιπέδων του στρες.

Συγκεκριμένα το μαύρο τσάι, φαίνεται ότι έχει την ιδιότητα να επιδρά στα επίπεδα της κορτιζόλης, επαναφέροντάς τα σε μία προ -στρες κατάσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το αίσθημα της ηρεμίας.

  1. Φίλα κάποιον

Φυσικά και δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για να μας πει ότι το φιλί είναι ευχάριστο. Ερευνητές ωστόσο είναι σε θέση να διαλευκάνουν το μηχανισμό του φιλιού και πέρα από τη γενικότερη ευεξία που δημιουργεί να το συνδέσουν άμεσα με τη μείωση του άγχους και του στρες.

Έτσι λοιπόν, μέσα από επιστημονικές έρευνες φαίνεται ότι το να φιλάς κάποιον απελευθερώνει χημικές ουσίες που διευκολύνουν τις ορμόνες που σχετίζονται με το άγχος, όπως η κορτιζόλη.

To πείραμα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε ετεροφυλικά ζευγάρια μαθητών κολλεγίου έδειξε σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα οξιτοκίνης μιας ορμόνης που συνδέεται με την κορτιζόλη.

  1. Κρατώντας κάποιο ημερολόγιο

προγραμματισμός-επόμενης-μέρας

Το να γράφεις ένα ημερολόγιο έχει ηρεμιστική και αντιστρεσσογόνο δράση. Οι διαλογιστικές και ανακλαστικές ιδιότητες της γραφής προσφέρουν αποτελεσματική ανακούφιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άγχος και το στρες.

Ιδιαίτερα ένα «ημερολόγιο ευγνωμοσύνης» μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα κάτω από μία θετική προοπτική. Αυτό θα σε κάνει περισσότερο ευτυχισμένο. Και περισσότερη ευτυχία σημαίνει λιγότερο στρες και άγχος.

Διάβασε το άρθρο 4 τρόποι για να μειώσεις το στρες σύμφωνα με την επιστήμη

Άφησέ μας το σχόλιό σου.

Comments

comments

Πρέπει να διαβάσεις  Το μυστικό του καλού ύπνου σύμφωνα με την επιστήμη