πράσινο τσάι οφέλη για την υγεία

Το πράσινο τσάι έχει πολλές χρήσεις. Θεωρώντας το σαν ένα από τα καλύτερα Superfoods, το πράσινο τσάι είναι ένα ρόφημα που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή σου! Διάβασε παρακάτω τα 22 σημαντικότερα οφέλη του για την υγεία σου.

Πράσινο τσάι και Διαβήτης

Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια που αφορά περίπου 400 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Θεωρείται ασθένεια του μεταβολισμού όπου στην ουσία διαταράσσεται η παραγωγή ινσουλίνης, κάτι το οποίο αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.  Μια πανεπιστημιακή έρευνα έχει συμπεράνει ότι η καθημερνή κατανάλωση ποσότητας πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

Πράσινο τσάι και ούλα

Αν ψάχνεις για απολύτως υγιή ούλα, έχεις την λύση στο πράσινο τσάι. Δυστυχώς υπάρχει πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου με πρόβλημα στα ούλα εξαιτίας των μικροβίων.  Το πράσινο τσάι, δρώντας σαν αντιφλεγμονώδες βοηθάει στην πρόληψη ή στον έλεγχο περιοδοντικής νόσου.

Πράσινο τσάι και απώλεια βάρους

Υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα στο εμπόριο που συνδέουν το πράσινο τσάι με την απώλεια βάρους. Τελικά ισχύει; Με μια λέξη, ΝΑΙ!

Μια συγκεκριμένη μελέτη δώδεκα εβδομάδων απέδειξε ότι αυτοί που κατανάλωναν καθημερινά πράσινο τσάι έχασαν από 0.5 έως 3.5 κιλά παραπάνω από το group που δεν έπινε πράσινο τσάι.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι κατεχίνες που περιέχονται στο πράσινο τσάι, όχι μόνο βοηθούν στην απώλεια κιλών, αλλά συμβάλουν και στην διατήρηση ενός σταθερού βάρους.

Πράσινο τσάι και όραση

Ναι! Το πράσινο τσάι κάνει καλό στην όραση. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, λουτείνη, ζεαξανθίνη και βιταμίνη Ε. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα μάτια σου και κρατούν μακριά ασθένειες όπως το γλαύκωμα.

Πράσινο τσάι και πίεση

Η υψηλή πίεση αποτελεί πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Σε υψηλά επίπεδα μπορεί να προκληθεί έμφραγμα και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή που προάγουν την υγεία της καρδιάς και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής πίεσης περίπου στο 50%

Πρέπει να διαβάσεις  10 Τρόποι να πάρετε την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης χωρίς να φάτε κρέας

Φυσικό αντιφλεγμονώδες

Το πράσινο τσάι περιέχει μεγάλη ποσότητα από κατεχίνες  κάτι που το καθιστά ισχυρό  αντιοξειδωτικό.

Πράσινο τσάι και αλλεργίες

Αν υποφέρεις από εποχιακές αλλεργίες όπως βουλωμένη μύτη, φτέρνισμα, υγρά μάτια, το πράσινο τσάι ίσως είναι η απάντηση που ψάχνεις.

Το πράσινο τσάι έχει αντιαλλεργικές ιδιότητες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν να αποχαιρετήσεις  αυτές τις αλλεργίες.

Πράσινο τσάι και Γαστρεντερικό σύστημα

Το πράσινο τσάι θεωρείται αποτελεσματικό ιδιαίτερα σε άτομα που υποφέρουν από ευερέθιστο έντερο. Το συγκεκριμένο νόσημα αφορά πάρα πολύ κόσμο ( περισσότερο τις γυναίκες ) και επηρεάζει αρκετά όλο το γαστρεντερικό σύστημα προκαλώντας δυσκοιλιότητα , διάρροια, τυμπανισμό , αέρια, πόνο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα.

Πράσινο τσάι και κατάθλιψη

Αν υποφέρεις από κατάθλιψη, το πράσινο τσάι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Στα συμπτώματα της κατάθλιψης  περιλαμβάνονται, η ανεξήγητη θλίψη, απώλεια της όρεξης, Συνεχής νύστα, γενική  απώλεια ενδιαφέροντος , κλπ

Έρευνες έχουν δείξει, ότι το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Πιες πράσινο τσάι λοιπόν. Τι περιμένεις;

Πράσινο τσάι και καρδιακά νοσήματα

Πραγματικά, ξεκίνα να προστατεύεις την καρδιά σου πίνοντας πράσινο τσάι.

Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τα τριγλυκερίδια, και την LDL χολυστερόλη .

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον 2 φλυτζάνια τσάι την ημέρα, έχουν 39% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από ένα έμφραγμα και να αναρρώσουν πολύ γρηγορότερα!Η θειανίνη  που υπάρχει στο πράσινο τσάι, συνδέεται με την μείωση του stress στον σώμα μας , κάτι που με την σειρά του συνδέεται με την υγεία της καρδιάς.

Πράσινο τσάι και αθηροσκλήρωση

Το πράσινο τσάι είναι ευεργετικό για τις αρτηρίες.

Η αθηροσκλήρωση ουσιαστικά είναι μια βλάβη που παθαίνουν οι μέσου και μεγάλου μεγέθους αρτηρίες εξαιτίας λιπιδίων στο τοίχωμα τους. Τα λιπίδια αυτά που κυκλοφορούν στο αίμα κολλάνε στα τοιχώματα  των αρτηριών και τα διαβρώνουν.

Πρέπει να διαβάσεις  15 τρόποι για να ηρεμήσεις το μυαλό σου χωρίς να κάνεις διαλογισμό

Η αθηροσκλήρωση μπορεί να έχει σαν συνέχεια το άτομο να πάει έμφραγμα και να χάσει την ζωή του.

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο πράσινο τσάι, βοηθούν στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης.

Πράσινο τσάι- το φυσικό αντιβακτηριδιακό

Το πράσινο τσάι θεωρείται ισχυρό αντιβακτηριδιακό. 2 φλυτζάνια την ημέρα, βοηθούν το σώμα μας να αποβάλει μεγάλο μέρος βλαβερών βακτηρίων. Μια έρευνα έχει δείξει πως τα συστατικά που περιέχονται στο πράσινο τσάι μπορούν να έχουν αποτέλεσμα ακόμα και την εξολόθρευση του βακτηρίου E. Coli

Πράσινο τσάι και νόσος του Πάρκινσον

Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού είναι αποτελεσματικά και στην νόσο του  πάρκινσον.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι διάφορες ενώσεις που περιέχονται στο πράσινο τσάι μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην νόσο του Πάρκινσον.

Συγκεκριμένα σε μια έρευνα 12 μηνών που αφορούσε εκατοντάδες ανθρώπους  τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν καθημερινά πράσινο τσάι είδαν σημαντική βελτίωση σε σχέση με αυτούς που δεν έπιναν.

Πράσινο τσάι και πονοκέφαλος

Αν ταλαιπωρείσαι από συχνούς πονοκεφάλους και έχεις δοκιμάσει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα να  δοκιμάσεις το πράσινο τσάι το οποίο μπορεί να βοηθήσει και στις ημικρανίες.

Οι ημικρανίες είναι ισχυροί πόνοι στο κεφάλι και σχετίζονται με πολλά συμπτώματα όπως ευαισθησία στο φως, εμετούς, ισχυρούς πόνους, κλπ

Η καφεΐνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι και το γεγονός ότι είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες κάνουν αυτό το μαγικό ρόφημα χρήσιμο και σε αυτήν την περίπτωση.

Πράσινο τσάι και δυσάρεστη αναπνοή

Το πράσινο τσάι σκοτώνει τα μικρόβια που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή επειδή περιέχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Αν η δυσάρεστη αναπνοή αποτελεί και για εσένα πρόβλημα, σου προτείνω να δοκιμάσεις αυτή την φυσική θεραπεία.

Πράσινο τσάι και Αλτσχάιμερ

Ενώ η ιατρική δεν έχει αυτή την στιγμή ουσιαστική θεραπεία, έρευνες  έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση και φυσικά στην προστασία από αυτή την νόσο  που εμφανίζεται από την μέση ηλικία και μετά.

Πρέπει να διαβάσεις  Ωμοφαγία; Δες 5 εύκολες, νόστιμες και κυρίως υγιεινές συνταγές

Πράσινο τσάι και χοληστερίνη

Το πράσινο τσάι πιθανώς να έχει την δύναμη να μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης. Μια κούπα ζεστό πράσινο τσάι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά  από μια μερίδα λαχανικά κάτι που μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην μείωση της κακής χοληστερίνης.

Πράσινο τσάι και κοινό κρυολόγημα

Την επόμενη φορά που θα σε τριγυρίζει το λεγόμενο κοινό κρυολόγημα, μπορείς να καταναλώσεις περισσότερο πράσινο τσάι ώστε να επιταχύνεις την ανάρρωση σου.

Χάριν στα τόσα χρήσιμα συστατικά του, το πράσινο τσάι εκτός από βοήθημα γρήγορης ανάρρωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά και για την συνεχή ενδυνάμωση του οργανισμού σου, κάτι που θα κρατήσει την γρίπη μακριά σου.

Πράσινο τσάι και απώλεια δοντιών

Άλλο ένα όφελος του μαγικού αυτού ροφήματος είναι η προστασία των δοντιών, αφού το πράσινο τσάι βοηθάει στην μείωση των βλαβερών βακτηρίων που υπάρχουν στο στόμα.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε, έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση έχουν περισσότερες πιθανότητες να κρατήσουν τα δόντια τους όσο ζουν.

Πράσινο τσάι και καρκίνος

Η χημική ένωση EGCG που υπάρχει στο πράσινο τσάι μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού σταματάει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων μειώνοντας τα επίπεδα μιας  πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για αυτά.

Πράσινο τσάι και επιδερμίδα

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και στοιχείο αναζωογονητικά για την επιδερμίδα. Όλοι μας θέλουμε νεότερη επιδερμίδα σωστά;

Το πράσινο τσάι περιέχει βιταμίνες Β, μαγνήσιο, ποτάσιο, καφείνη, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που είναι απαραίτητα για την επιδερμίδα.

Πράσινο Τσάι και κάπνισμα

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή χρήση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει την επιθυμία για κάπνισμα.

Comments

comments