δίαιτα

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου είναι η ιδανική εποχή για να βάλεις μπροστά οποιονδήποτε στόχο. Και γιατί όχι να χάσεις επιτέλους αυτά τα λίγα ή πολλά παραπανίσια κιλά που σου χαλάνε τη διάθεση και επηρεάζουν τον τρόπο ζωής και την ευεξία σου. Ξεκινώντας τώρα εκμεταλλεύεσαι το  τεράστιο boost που σου δίνει μια περίοδος που παραδοσιακά σχετίζεται με την ανανέωση και τα καινούργια ξεκινήματα.

Το παρακάτω πλάνο είναι προσαρμοσμένο στο πως μπορείς να χάσεις τα κιλά που θέλεις. Οι βασικές του αρχές ωστόσο μπορούν να σου προσφέρουν μια εξαιρετική στρατηγική για οποιαδήποτε αλλαγή και αν θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Η επιχείρηση για να βγάλεις από πάνω σου όλο αυτό το βάρος που σε περιορίζει είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα τρία απλά βήματα που σου δίνω παρακάτω.

Βήμα 1ο Ανάλυσε ΓΙΑΤΙ η απόφαση που πήρες είναι σημαντική

Τις περισσότερες φορές έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε στο πώς να πετύχουμε κάτι. Στην περίπτωσή σου ξέρω ότι τέτοιες σκέψεις γυρίζουν γύρω από θέματα όπως ποια δίαιτα θα ακολουθήσεις ή πως μπορείς να αυξήσεις τη σωματική σου δραστηριότητα.

Όλα αυτά φυσικά και έχουν τη σημασία τους. Το ΠΩΣ φυσικά και είναι σημαντικό. Υπάρχει ωστόσο άλλη μία ερώτηση που έχει την ίδια αν όχι μεγαλύτερη αξία. Αυτή δεν είναι άλλη από το ΓΙΑΤΙ.

Γιατί θέλεις να χάσεις βάρος;

Γιατί θέλεις να πετάξεις από πάνω σου τα περιττά κιλά;

Οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση σου δίνουν τα κίνητρα που  κρύβονται πίσω από την απόφασή σου. Και είναι αυτά ακριβώς τα κίνητρα που σε ενεργοποιούν και σε στηρίζουν στο να ακολουθήσεις το δρόμο μέχρι το τέλος.  Χωρίς αυτά κάθε προσπάθεια είναι σχεδόν καταδικασμένη να σβήσει μαζί με την σπίθα του αρχικού ενθουσιασμού.

Πρέπει να διαβάσεις  10 τρόποι να γίνεις το πρόσωπο που όλοι αγαπάνε Μέρος Β

Άλλη μια φορά λοιπόν.

Γιατί θέλεις να χάσεις βάρος;

Δες παρακάτω 5 καλούς λόγους.

  1. Γιατί θέλω να είμαι πιο υγιής
  2. Γιατί θέλω να απολαμβάνω όσα κάνω τώρα
  3. Γιατί νιώθω άσχημα για τον εαυτό μου
  4. Γιατί ξέρω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να τρώω έτσι για πάντα
  5. Γιατί αν συνεχίσω σε αυτή την κατεύθυνση κόβω χρόνια από τη ζωή μου

Τώρα έχεις την επιλογή να σταματήσεις εδώ. Μπορείς αν θέλεις ωστόσο να συνεχίσεις κάνοντας κάποιους από τους παραπάνω λόγους πιο συγκεκριμένους.

Δες παρακάτω ένα παράδειγμα.

«Αρνούμαι να προσφέρω στον εαυτό μου ένα μέλλον στο οποίο θα συνεχίσω να μην είμαι ευτυχισμένη με την εμφάνισή μου και το πώς νιώθω για αυτό. Δεν θέλω να σπαταλήσω άλλο χρόνο»

Ιδανικά θα πρέπει να εμβαθύνεις σε όλους τους λόγους που έχεις γράψεις στο χαρτί. Είναι η άγκυρά σου. Αυτό που θα σε κρατήσει σταθερά στο στόχο σου. Διάβαζέ τους όποτε έχεις ανάγκη να το κάνεις. Διάβαζέ τους ακόμα κι αν δεν νιώθεις την ανάγκη. Μέχρι να γίνουν κομμάτι αυτού που είσαι. Αυτού που νιώθεις. Αυτού που σκέφτεσαι.

Βήμα 2ο Σχεδίασε τι θα κάνεις στις δύσκολες στιγμές

ευεξία

Στο δρόμο για να πετύχεις τον στόχο σου θα συναντήσεις πολλές φορές τον πειρασμό να τα παρατήσεις. Αυτό είναι αναμενόμενο. Και απόλυτα φυσιολογικό. Τι θα κάνεις για να αποφύγεις το κάλεσμα των σειρήνων που είναι έτοιμες να σε απομακρύνουν από το στόχο σου;

Η προετοιμασία για ξεπεράσεις αυτές τις δύσκολες στιγμές ξεκινάει ΠΡΙΝ ξεκινήσεις την προσπάθειά σου για να χάσεις τα κιλά που θέλεις. Η λογική που κρύβεται πίσω από αυτό το βήμα είναι να βρεις ποιες είναι οι καταστάσεις που είσαι περισσότερο επιρρεπής και να σχεδιάσεις από πριν τον τρόπο με τον οποίο θα τις αντιμετωπίσεις.

Πρέπει να διαβάσεις  Οι Πρωινές ρουτίνες 6 πετυχημένων ανθρώπων

Δες λοιπόν μία ακόμα λίστα με ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να αναζητήσεις απάντηση.

  • Για ποιους λόγους απέτυχες στο παρελθόν;
  • Πότε είναι πιο πιθανό να ενδώσεις στον πειρασμό να σπάσεις τη νέα συνήθεια
  • Τι λες συνήθως στον εαυτό σου όταν θέλεις σαν δαιμονισμένη να τα παρατήσεις;

Δες το παράδειγμα που σου δίνω παρακάτω

Πρόβλημα: Όταν γυρνάω από τη δουλειά είμαι πεινάω την ίδια στιγμή που είμαι πολύ κουρασμένη για να μαγειρέψω

Λύση: Επικεντρώσου στο να προετοιμάζεις το φαγητό σου από την προηγούμενη μέρα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό υπάρχουν άπειρες νόστιμες και υγιεινές επιλογές που χρειάζονται λιγότερο από μισή ώρα για να προετοιμαστούν.  Αν τώρα τα πράγματα γίνουν πραγματικά δύσκολα πάντα μπορείς να παραγγείλεις κάτι που να ταιριάζει στη διατροφή σου.

Βήμα 3ο : Άσε τη δύναμη της θέλησης έξω από το παιχνίδι

Ονομάζεται δέσμευση. Στην οικονομική θεωρία περιγράφεται ως μία απόφαση που παίρνεις τώρα και στην ουσία σε αναγκάζει να μείνεις πιστή σε αυτή. Αυτό στην ουσία πετυχαίνεις με αυτή είναι να απομακρύνεις τον πειρασμό αφήνοντάς σε στην ουσία με μία μοναδική επιλογή: Να κρατηθείς στο στόχο σου.

Ποια μπορεί να είναι μια τέτοια επιλογή για εσένα;

Να μοιραστείς με φίλους το γεγονός ότι κάνεις δίαιτα είναι μια λύση. Ίσως κάποιος από αυτούς να μπορούσε να παίξει το ρόλο του συμπαραστάτη στην προσπάθειά σου.  Θα σε αναγκάσει να γίνεις εγκρατής σε μικρές παρασπονδίες που αλλιώς θα έκανες. Ή να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό. Να γεμίσεις το ψυγείο σου με τρόφιμα που είναι φιλικά στη διατροφή σου.

Αυτές είναι κάποιες επιλογές που έχεις μπροστά σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Θέλεις να δημιουργήσεις δική σου επιχείρηση: Αυτά είναι τα 10 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις!

Να θυμάσαι ότι όταν κάτι δεν εξαρτάται από εσένα μένει μονάχα ένας δρόμος: Αυτός της επιτυχίας.

Comments

comments