φτάσε-στην-επιτυχία

Σαν σήμερα, στις 19 Ιανουαρίου του 2003 ο Βολιώτης Νίκος Μαγγίτης γίνεται ο πρώτος Έλληνας που φτάνει πεζός στο Νότιο Πόλο. Μαζί με 2 Αμερικανούς συντρόφους διάνυσαν 250 χιλιόμετρα με θερμοκρασίες που έφταναν τους -50 βαθμούς Κελσίου σηκώνοντας την ελληνική και την ολυμπιακή σημαία στο νοτιότερο άκρο του πλανήτη.

Η ιστορία του Μαγγίτη δεν τελειώνει εκεί. Γίνεται επίσης ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει να πατήσει τις «7 κορυφές», την ψηλότερη δηλαδή κορυφή σε κάθε ήπειρο.

Τέτοιου είδους ιστορίες προκαλούν διάφορες αντιδράσεις. Σε πολλούς φυσικά προκαλούν θαυμασμό. Σε κάποιους άλλους ζήλεια. Κάποιοι άλλοι θα προσπαθήσουν ίσως να μειώσουν την αξία τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα είναι βέβαιο: δεν περνάνε απαρατήρητες.

Άνθρωποι που δεν σταματάνε να ονειρεύονται

ονειροπαγίδα

Ψάχνοντας λίγο καλύτερα την ιστορία του Νίκου Μαγγίτη, μαζί με άλλων ανθρώπων που πέτυχαν σημαντικά επιτεύγματα, μοιάζει να υπάρχει ένα μεγάλο κοινό. Όλοι κοιτάζουν ψηλά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με τα προβλήματα της καθημερινότητας που δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν κάτι πέρα από αυτή. Και τις φορές που το κάνουν, είναι για λίγο. Σύντομα ξεχνιούνται αφήνοντας την καθημερινότητα να τους καταπιεί σαν μια μεγάλη μαύρη τρύπα που δεν αφήνει τίποτα να της ξεφύγει.

Αυτή είναι η αλήθεια. Όσο κι αν ο ήχος της κάνει τα αυτιά μας να πονάνε. Αυτή είναι η αλήθεια. Κάποτε όλοι κάναμε όνειρα. Τώρα πια το κάνουν μόνο λίγοι. Αυτοί που πεισματικά σχεδόν δεν θέλουν να αφήσουν το παιδί μέσα τους να χαθεί.

Κάνοντας τα όνειρα πραγματικότητα

Δυστυχώς τα όνειρα έχουν την τάση να μένουν όνειρα αν δεν κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτή την κατάσταση.

Πρέπει να διαβάσεις  Σχεδίασε τη μέρα σου

Ίσως και εσύ να έχεις σκεφτεί κάποιες φορές «αυτός ήταν τυχερός» ή «κοίτα πόσο βολικά του ήρθαν τα πράγματα». Η αλήθεια είναι ότι φτιάχνουμε μόνοι μας την τύχη μας. Και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε τρία πράγματα: οργάνωση, δουλειά και επιμονή.

Ότι και αν σκέφτεται κάποιος για κάποιο πλούσιο ή διάσημο, θαυμασμό, ζήλεια ή οτιδήποτε άλλο, η πραγματικότητα είναι αυτή: Οποιοσδήποτε έχει φτάσει σε μία σημαντική θέση είναι εκεί γιατί έχει δουλέψει πολύ και έχει καταφέρει να σηκωθεί μετά από πολλές αποτυχίες.  Όλος ο χρόνος και η ψυχική διάθεση που έχεις αφιερώσει για να πετύχεις κάτι, είναι το κόστος που πρέπει να πληρώσεις. Και η πικρή αλήθεια είναι η παρακάτω: Δεν υπάρχει κέρδος χωρίς κόστος. Μόνο που οι περισσότεροι αρνούμαστε να το πληρώσουμε.

Άρα λοιπόν τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Μετέτρεψε τα όνειρά σου σε στόχους βάζοντας ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και σχεδίασε τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσεις σε αυτό το στόχο.

Δούλεψε. Δούλεψε. Δούλεψε. Αφιέρωσε το χρόνο σου. Αφιέρωσε την ψυχή σου σε αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Άσε την αποτυχία να γίνει ο δάσκαλός σου. Όχι το εμπόδιο που φράζει το δρόμο σου. Πέσε. Σήκω. Μάθε και ξαναπροσπάθησε.

Και αν θέλεις να το δεις πιο συνολικά:

Μείνε στην ψυχή σου παιδί. Με την εμπειρία όμως ενός μαθουσάλα!

Comments

comments