epitiximeni-sxesi

Ποιο είναι τελικά το μυστικό μιας επιτυχημένης σχέσης;

Τι είναι αυτό που πάει στραβά και υπάρχει περίπτωση να το διορθώσεις;

Οι σχέσεις που κρατάνε στο χρόνο έχουν κοινά γνωρίσματα. Το ίδιο και αυτές που έχουν πάρει την κατρακύλα.

Ποια είναι τα 5 βασικά στοιχεία που οδηγούν τη σχέση σου στο γκρεμό και τι μπορείς ή δεν μπορείς να κάνεις για αυτό;

Διάβασέ τα αμέσως παρακάτω.

  1. Οι άσχημες συγκρούσεις

τι-δεν-πρέπει-να-κάνεις-σε-μια-σχέση

Οι συγκρούσεις φυσικά και είναι μέσα στο παιχνίδι μιας σχέσης. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες μάλιστα μπορούν να συμβάλλουν και στην μακροημέρευση της σχέσης σου.

Τι γίνεται ωστόσο όταν ο ένας ή και οι δύο αδυνατούν να διαχειριστούν τις διαφωνίες με το σωστό τρόπο;

Αν για παράδειγμα ένας καυγάς ή μια παρεξήγηση δημιουργεί θυμό που διαρκεί για μέρες;

Το πρόβλημα με τις σχέσεις δεν είναι οι συγκρούσεις και  διαφωνίες. Αυτές είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν. Ο τρόπος ωστόσο με τον οποίο το ζευγάρι τις διαχειρίζεται μπορεί να πει πολλά για την υγεία ή όχι της σχέσης.

Η Λύση

Σε μια επιτυχημένη σχέση η προσοχή και των δύο είναι στραμμένη στο να λύσουν τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν. Όταν αυτό γίνει το πρόβλημα έχει περάσει στη σφαίρα του παρελθόντος. Κι εδώ είναι ακριβώς που η συγχώρεση και η λήθη παίζουν ουσιαστικό ρόλο. Αλλιώς το πρόβλημα επανέρχεται δυναμιτίζοντας το κλίμα και την ίδια τη σχέση.

  1. Η έλλειψη ενδιαφέροντος

Στην αρχή τα πάντα μοιάζουν να είναι τέλεια. Ο ενθουσιασμός μιας καινούργιας σχέσης σε κάνει να χαμογελάς κάνοντας τα πάντα γύρω σου να μοιάζουν σαν σε όνειρο. Μετά αυτός ο αναζωογονητικός ενθουσιασμός αρχίζει και κάθεται καθώς η συνήθεια απλώνει αργά και σταθερά τα δίχτυα της. Και η σχέση βαλτώνει. Χάνει το ενδιαφέρον της και γίνεται ένα ακόμα συνηθισμένο κομμάτι της καθημερινότητας.

Πρέπει να διαβάσεις  5 Υγιείς Τρόποι για να διαχειριστείς τον χωρισμό

Η Λύση

Έρευνες δείχνουν ότι η έκθεση ενός ζευγαριού σε συναρπαστικές δραστηριότητες μπορεί να φέρει τη σχέση στην κατάσταση που ήταν το ξεκίνημά της.

Πως εξηγείται αυτό με επιστημονικούς όρους;

Η περιπέτεια προκαλεί την έκκριση των ίδιων ορμονών που κατακλύζουν τον εγκέφαλό μας τις πρώτες ρομαντικές μέρες που σηματοδοτούν το ξεκίνημα μιας σχέσης.

  1. Όταν δεν υπάρχει οικειότητα

Δυνατή - Σχέση

Λοιπόν…το σεξ είναι βασικό συστατικό μιας υγιούς και ευτυχισμένης σχέσης. Και φυσικά η εξήγηση βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε μία ορμόνη με το όνομα οξυτοκίνη. Γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης εκλύεται κατά τη διάρκεια του σεξ κάνοντάς μας να αισθανόμαστε περισσότερο δεμένοι με το σύντροφό μας.

Αν και η οικειότητα σχετίζεται με τη σεξουαλική επαφή, δεν είναι ταυτόσημη με αυτή. Το άγγιγμα, η αγκαλιά και οποιαδήποτε φυσική επαφή έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της συγκεκριμένης ορμόνης λειτουργώντας ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο σε ότι αφορά το δέσιμο με το σύντροφό μας.

  1. Η έλλειψη εμπιστοσύνης

Δεν υπάρχει ισχυρότερο χαρτί για να διαρκέσει μια σχέση στο χρόνο από την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Όταν αυτή χαθεί μοιάζει σαν ένας καταπέλτης που βομβαρδίζει ένα ήδη ραγισμένο γυαλί.

Πόσο μπορείς να βασιστείς στο σύντροφό σου;

Είναι κάποιος ου εμπιστεύεσαι ή μήπως νιώθεις ότι κρύβει μικρά ή μεγαλύτερα μαστικά;

Πως νιώθει αυτός απέναντί σου σε σχέση με τα δύο παραπάνω ερωτήματα;

Η Λύση

Μια πραγματικά δυνατή σχέση δεν είναι δυνατόν να κτιστεί πάνω σε μυστικά. Θα ήταν σαν να προσπαθούσες να οικοδομήσεις ένα κτίριο πάνω σε σαθρά θεμέλια. Οπλίσου με ειλικρίνεια και ζήτα από το σύντροφό σου να κάνει το ίδιο. Τη ίδια στιγμή σταμάτα να δείξε εμπιστοσύνη σε αυτόν ακόμα και αν νιώθεις ότι δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής μαζί σου. Πάντα μπορεί να υπάρχουν μικρά αθώα μυστικά που δεν είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε.

  1. Η έλλειψη κοινού οράματος

Προς τα πού κατευθύνεται μια σχέση;

Έχουν και οι δύο κοινό στόχο για το μέλλον ή μήπως τα ζητούμενα είναι διαφορετικά;

Σπάνια μια σχέση στην οποία το ζευγάρι δεν έχει κοινούς στόχους για το μέλλον και κοινές αξίες ξεπερνάει την κατάσταση του εφήμερου και επιφανειακού. Ακόμα και στην περίπτωση που προχωρήσει, οι διαφορές θα βγουν στην επιφάνεια φέρνοντας εμπόδια και καταπίεση.

Πρέπει να διαβάσεις  Tο Μυστικό για την Αγάπη ξεκινάει από…εσένα

Η Λύση

Να κάποιοι από τους κοινούς στόχους που δυναμώνουν τη σχέση.

Θέλετε και οι δύο να κάνετε οικογένεια;

Σκοπεύετε να συγκατοικήσετε;

Θέλετε να αποκτήσετε παιδιά;

Στην περίπτωση που νιώθεις ότι ο σύντροφός σου δεν μοιράζεται το ίδιο όραμα μαζί σου ή δεν νιώθεις την ανάγκη να τον συμπεριλάβεις στα δικά σου σχέδια θα πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω.

Comments

comments