Τι πραγματικά γνωρίζεις για την κάνναβη; Πέρα από την παρεξηγημένη φήμη της, φαντάζομαι όχι πολλά.

 

Υπάρχουν όμως τόσα εκπληκτικά πράγματα που κάνει αυτό το φυτό. Για παράδειγμα, το ήξερες πως η κάνναβη χρησιμοποιείται ιατρικά από τα βάθη των αιώνων;

Ή ακόμα, γνώριζες πως ένα από τα βασικά συστατικά της κάνει ιατρικά άλματα και έχει βοηθήσει στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών και παθήσεων; Οτι μπορεί να μειώσει το άγχος σου; Να σου χαρίσει ευεξία;

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα μάθεις περισσότερα για αυτό που ονομάζεται κανναβιδιόλη, ή αλλιώς CBD.

Τι είναι η κανναβιδιόλη

Σίγουρα αναρωτιέσαι τώρα τι ακριβώς είναι αυτό

Η κανναβιδιόλη (CBD) είναι μια από τις 85 χημικές ενώσεις του φυτού της κάνναβης. Ανήκει στην οικογένεια των λεγόμενων ‘κανναβινοειδών’. Παρά την προκατάληψη και τον φόβο που συνοδεύουν την κάνναβη, η κανναβιδιόλη (CBD) είναι μια απόλυτα ασφαλής ουσία, εντελώς φυσική και χωρίς αποδεδειγμένες παρενέργειες.

Μην τρομοκρατείσαι από την παραπληροφόρηση

Η κανναβιδιόλη(CBD) μπορεί αποδεδειγμένα να αντιμετωπίσει με επιτυχία μια πρωτοφανή λίστα από ασθένειες.

H ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της αποδεικνύεται από το γεγονός πως χορηγείται ακόμα και σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (όπως αυτισμός, άγχος, κατάθλιψη, υπερκινητικότητα)

Πως συνδέεται με τον ανθρώπινο οργανισμό

 

Η κανναβιδιόλη (CBD), όπως αναφέραμε και πιο πάνω, έχει γίνει μια ελπιδοφόρα εναλλακτική μορφή θεραπείας για χιλιάδες ασθενείς και έχει αποτελέσει αντικείμενο εκατοντάδων επιστημονικών μελετών.

Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί αυτή την στιγμή.

Η κανναβιδιόλη (CBD) έχει την ξεχωριστή ικανότητα να αλληλεπιδρά με τον οργανισμό μας. Βλέπεις όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας, κάτι που ονομάζεται ‘ενδοκανναβινοειδές σύστημα’.

Πρέπει να διαβάσεις  Infographic: Πως να σπάσεις μία κακή συνήθεια

Τι είναι το ενδοκανναβινοειδές σύστημα

Το ενδοακανναβινοειδές είναι ένα σύστημα που υπάρχει στον οργανισμό μας και είναι υπεύθυνο να ρυθμίζει λειτουργίες ζωτικής σημασίας, όπως :

 • Όρεξη
 • Πόνος
 • Μνήμη
 • Διάθεση

Το όνομά του το έχει πάρει από το φυτό της κάνναβης, από το οποίο προέρχεται κιόλας. Το σώμα μας παράγει τα δικά του κανναβινοειδή, τα οποία ονομάζονται ενδοκαναβινοειδή.

Η κανναβιδιόλη (CBD) λοιπόν, έχει την ξεχωριστή ικανότητα να αλληλεπιδρά με ειδικούς υποδοχείς στο σώμα μας ( οι οποίοι ονομάζονται CB1 και CB2) και να ενισχύει την αποτελεσματικότητα του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος.

H κανναβιδιόλη δηλαδή, συμμαχεί με τα ενδοκανναβινοειδή του σώματός μας. Έτσι καταφέρνει να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις απειλές και βοηθάει στην ρύθμιση ζωτικών λειτουργιών.

Για ποιόν λόγο χρησιμοποιούν οι άνθρωποι την κανναβιδιόλη

 

Η κανναβιδιόλη (CBD) χρησιμοποιείται τόσο από ασθενείς, με σοβαρά προβλήματα υγείας, όσο και από όσους θέλουν να νιώσουν ευεξία και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Κανναβιδιόλη (CBD) δεν παίρνουν μόνο όσοι είναι ασθενείς και βασανίζονται στην καθημερινότητά τους. Χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερους και σαν ένα συμπλήρωμα διατροφής, που μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό από απειλές και να ενισχύσει την άμυνά του.

Η κανναβιδιόλη έχει ξεκινήσει να γίνεται ένας τρόπος ζωής και μια πρόληψη για την υγεία

 

Τι έχει δείξει η επιστημονική έρευνα

 

Οι επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει πάνω στην κανναβιδιόλη, είναι εκατοντάδες και έχει αποδειχθεί η ιατρική της αξία και οι πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που έχει.

Μερικές από αυτές είναι οι εξής :

 • Η κανναβιδιόλη μπορεί αποτελεσματικά να μειώσει τις φλεγμονές
 • Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και έτσι προστατεύει τα κύτταρα του σώματος
 • Αποτελεί ένα αποτελεσματικό νευροπροστατευτικό, που μπορεί να αποτρέψει τις βλάβες
 • Μειώνει τα συμπτώματα άγχους και στρες
 • Μειώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης
 • Ανακουφίζει από το αίσθημα πόνου
 • Καταπολεμά τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας (όπως ναυτία και εμετοί)
 • Δημιουργεί αίσθημα χαλάρωσης και χαρίζει καλύτερο ύπνο
Πρέπει να διαβάσεις  Mindfulness: Εστίασε την προσοχή σου στο παρόν

 

Πως χρησιμοποιείται η κανναβιδιόλη

Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά προϊόντα κανναβιδιόλης στην αγορά και το καθένα στοχεύει σε διαφορετικές ανάγκες.  Μέχρι στιγμής, η λίστα με τις ασθένειες που αντιμετωπίζει η κανναβιδιόλη είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Από καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας, μέχρι ψυχικές διαταραχές και προβλήματα ακμής, η κανναβιδιόλη έχει ένα απίστευτο εύρος εφαρμογής.

Ας δούμε συνοπτικά ποια είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα κανναβιδιόλης στην αγορά.

Τα πιο κοινά είναι :

 • Έλαια κανναβιδιόλης – Λαμβάνονται από το στόμα και απορροφούνται γρήγορα από τον οργανισμό. Χορηγούνται για ένα μεγάλο εύρος παθήσεων
 • Τοπικές επιδερμικές κρέμες και αλοιφές κανναβιδιόλης – Εφαρμόζονται τοπικά και ανακουφίζουν από πόνους ή φλεγμονές
 • Καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης κανναβιδιόλης – Ενυδατώνουν δέρμα και μαλλιά και χαρίζουν ευεξία και καλή υγεία
 • Φαγώσιμα κανναβιδιόλης – Μπορούν να μαγειρευτούν ή να αναμειχθούν με τροφές και δίνουν πεντανόστιμες συνταγές
 • Ατμοποιητές κανναβιδιόλης – Το άτμισμα επιτρέπει να εισπνέεται η ουσία και έτσι παράγεται μόνο ατμός, χωρίς καπνό και βλαβερές συνέπειες

Όπως μπορείς να καταλάβεις, η κανναβιδιόλη είναι μια πολλά υποσχόμενη ουσία, που μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία και την ευεξία σου.

Είτε αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα υγείας και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι φυσικό και εναλλακτικό από τις φαρμακευτικές αγωγές, είτε απλώς θέλεις να ενισχύσεις την υγεία σου, η κανναβιδιόλη είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσεις.

Είναι σίγουρο πως η δράση της δεν σταματάει μόνο σε αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε και στο μέλλον θα ανακαλυφθούν ακόμα περισσότερα για αυτή την θαυματουργή ουσία.

Η επιστήμη είναι με το μέρος της. Εσύ;

Comments

comments