Σεπτέμβριος

Είμαστε πραγματικά τόσο συνηθισμένοι στο να θεωρούμε την αρχή κάθε έτους ένα σημείο ορόσημο για τη ζωή μας!

Ντυμένη με τη λάμψη πολύχρωμων πυροτεχνημάτων και τις φυσαλίδες της σαμπάνιας που κυλάν μαλακά ερεθίζοντας ευχάριστα ακόμα και τους λιγότερο ευαίσθητους ουρανίσκους, η 1η του Γενάρη ήταν και παραμένει ένα σημείο ορόσημο. Είναι αυτή ακριβώς η καμπή του χρόνου που σηματοδοτεί το απόλυτο πέρασμα από το παλιό στο καινούργιο.

Stop.

Κανείς δεν αμφισβητεί τη μαγεία της έναρξης ενός καινούργιου χρόνου. Πως θα μπορούσε άλλωστε. Η Πρωτοχρονιά βρίσκεται ακόμα κάτι λιγότερο από 4 μήνες μακριά μας. Και αυτό είναι πολύς καιρός. Άλλωστε κρυμμένος μέσα στο τελευταίο τρίτο του έτους βρίσκεται ο ταπεινός Σεπτέμβριος. Ο μήνας που μας δίνει ακριβώς την ίδια – αν όχι καλύτερη αφορμή για να βάλουμε μπροστά αυτά που θέλουμε να ξεκινήσουμε.

Σεπτέμβριος: Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής

ρολόι

Από πολλές απόψεις ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για να ξεκινήσεις την πορεία προς τους καινούργιους σου στόχους. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι κουβαλάει τη δική του προσωπική μαγεία. Αν και αυτή δεν είναι τόσο εμφανής όσο το Γενάρη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αντίθετα. Χωρίς να εξαντλείται στο φαίνεσθαι κρατάει τη δύναμή της προκειμένου να ευνοήσει κάθε προσπάθεια ρήξης με το παλιό.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της αλλαγής. Μια καινούργια εποχή κάνει την είσοδό της μεταφέροντας μας από την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού στις υποχρεώσεις που φέρνει μαζί της η καθημερινότητα. Τα σχολεία ξεκινάνε και τα πάντα μοιάζουν να τακτοποιούνται στη συνηθισμένη τους ρουτίνα.

Μόνο που η τελευταία δεν χρειάζεται να είναι συνηθισμένη. Μέσα από το reboot του καλοκαιριού είναι απλά η καλύτερη εποχή για να σπάσεις την κανονικότητα και να βάλλεις στη ζωή σου κάτι καινούργιο. Να κάνεις αυτό το Σεπτέμβριο όχι μια νέα επανάληψη, αλλά την αφετηρία για κάτι νέο.

Πρέπει να διαβάσεις  Είσαι χαρούμενος; Δες που μπορεί αυτό να σε βοηθήσει

Τι μπορεί να είναι αυτό;

Τα κιλά που θέλεις να χάσεις.

Η διακοπή μιας κακής συνήθειας.

Ένα καινούργιο επαγγελματικό ξεκίνημα.

Ξεκινώντας τώρα εκμεταλλεύεσαι την ανανεωτική δύναμη του Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή κερδίζεις περίπου τέσσερις μήνες. Πόσα μπορείς να κερδίσεις μέσα σε αυτούς τους 4 μήνες;

Κάποιος είπε «Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα».

Βρίσκεσαι ακριβώς σε αυτό σημείο. Βρίσκεσαι στο ιδανικό σημείο για να ξεκινήσεις κάτι νέο ή να αλλάξεις κάτι παλιό. Και το δικό σου τώρα έχει όνομα. Και το όνομα αυτού… Σεπτέμβριος.

Comments

comments