Μήπως έρχονται στιγμές, που νιώθεις, πως δεν είσαι αρκετά πειστικός;

Μήπως οι προτάσεις σου στη δουλειά δεν καταφέρνουν να αλλάξουν τη γνώμη κανενός; Νιώθεις πως δεν σε σέβονται και δεν σε υπολογίζουν;

Αν νιώθεις συχνά, πως δεν πετυχαίνεις τον στόχο σου και η πειθώ, δεν είναι το δυνατό σου σημείο, τα 7 παρακάτω βιβλία σίγουρα θα σου φανούν σωτήρια!

Θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τον θαυμαστό κόσμο της επιρροής και της πειθούς. Θα σε διδάξουν πως να κερδίζεις τον σεβασμό των άλλων και να παίρνεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

Η παρακάτω λίστα με best sellers, είναι μια κρυφή ματιά στην κλειδαρότρυπα του πως λειτουργεί το μυαλό:

Πώς παίρνουν αποφάσεις οι άνθρωποι; Πώς εσύ μπορείς να επηρεάσεις τη σκέψη των άλλων και να γίνεις πραγματικά επιτυχημένος στη δουλειά σου.

1.    Methods of Persuasion: How to Use Psychology to Influence Human Behaviour του Nick Kolenda

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Nick Kolenda, χρησιμοποιεί τις αρχές της γνωστικής ψυχολογίας.  Έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό τρόπο, ώστε να καταφέρνει να επηρεάζει υποσυνείδητα τις σκέψεις των ανθρώπων.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος σεμιναρίου, στο οποίο αποκαλύπτει τα μυστικά του ‘διαβάσματος της σκέψης’ και το έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο.

Με το βιβλίο του, θα καταφέρεις να καταλάβεις σε βάθος τα μυστικά και τις τεχνικές του.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχεις μια παρουσίαση ή ένα meeting, θα χρησιμοποιήσεις την πανίσχυρη τεχνική του, σε 7 απλά βήματα.

  1. Influence: The Psychology of Persuasion του Robert Cialdini

Το κλασσικό βιβλίο πάνω στην επίδραση και την επιρροή, εξηγεί την ψυχολογία πίσω από το γιατί οι άνθρωποι λένε το πολυπόθητο ‘ναι’ και πως θα το καταφέρεις κι εσύ. Γραμμένο από τον δρ. Robert Cialdini, διακεκριμένο ειδικό στον τομέα της επιρροής και της πειθούς.

Πρέπει να διαβάσεις  Καινούργια Χρονιά: Πραγματοποίησε τα Όνειρά σου

Το βιβλίο του θα σε διδάξει τις 6 βασικές αρχές και πως να τις εφαρμόσεις, ώστε να γίνεις ένας δεινός χρήστης της πειθούς.

Θα σε μάθει επίσης πως να καταφέρεις να κάμψεις τις αντιστάσεις και να καταφέρνεις τους άλλους να λένε το ‘ναι’ σε σένα.

  1. Pre-Suasion: A Revolutionary Way to Influence and Persuade του Robert Cialdini

Μετά την τεράστια παγκόσμια επιτυχία του προηγούμενου βιβλίου του Influence, το οποίο έγινε best seller, το πιο πρόσφατο βιβλίο του δρ. Robert Cialdini. Ο δρ. Robert Cialdini χαρίζει επαναστατικές μεθόδους για το πως να κατακτάς τους ανθρώπους και τους στόχους σου.

Σημασία δεν έχει μόνο τι λέμε ή με ποιο τρόπο το λέμε. Σημασία έχει  και τι ακριβώς συμβαίνει ενώ μιλάμε, ακόμα και πριν καν αρχίσουμε.

Πραγματικά αξίζει να το διαβάσεις.

4. Yes! 50 Secrets from the Science of Persuasion του Noah J. Goldstein

Μεγάλο κομμάτι μιας προσωπικής μας επιτυχίας, οφείλεται στο να καταφέρουμε τους άλλους να μας πούνε το ‘ναι’ και να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες μας. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν οι περισσότεροι όμως, είναι η τεράστια έρευνα που έχει γίνει πάνω στην διαδικασία της επιρροής.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που κάνουν έναν άνθρωπο να πει το ‘ναι’ στην επιθυμία σου;

Το βιβλίο αυτό είναι ένας οδηγός, γεμάτος από χρήσιμα tips, βασισμένα πάνω σε πρόσφατες ακαδημαϊκές έρευνες.  Δείχνει τον τρόπο που η πειθώ, μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη ψυχολογία και δίνει μια πολύτιμη βοήθεια σε όποιον ενδιαφέρεται να αναπτύξει τις ικανότητες επιρροής του στους άλλους.

5. How to Win Friends and Influence People του Dale Carnegie

Αν σκοπός σου είναι να καταφέρεις να πείσεις κάποιον για κάτι, πρέπει πρώτα να σε συμπαθήσει. Είναι βασικό να έχεις αυτό το βιβλίο στην βιβλιοθήκη σου, γιατί μπορεί να αλλάξει και την δική σου ζωή, όπως άλλαξε και τις ζωές πολλών εκατομμυρίων αναγνωστών.

Πρέπει να διαβάσεις  16 πράγματα που εύχομαι να μου είχαν διδάξει στο σχολείο Μέρος Α

Σε αυτό το βιβλίο ο  Dale Carnegie, σου προσφέρει πρακτικές συμβουλές και ειδικές τεχνικές, ώστε να καταφέρεις να πείσεις τους άλλους να ακολουθήσουν την δική σου άποψη και να κερδίσεις τους ανθρώπους γύρω σου.

6. The Seven Habits of Highly Effective People του Stephen R. Covey

Αυτό το βιβλίο θα γίνει το ‘ιερό δισκοπότηρο’ σου, σε ότι έχει να κάνει με το να καταφέρεις να λύσεις τα προβλήματα στην προσωπική σου ζωή και στον εργασιακό σου χώρο. Ο Stephen R. Covey, παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο, έναν οδηγό βήμα προς βήμα, για την σημασία που έχει να ζεις με τις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της ειλικρίνειας και της ισότητας.

Αυτές είναι οι αρχές που μας κάνουν προσαρμοστικούς σε κάθε αλλαγή στη ζωή και μας βοηθάνε να εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι.

Άλλωστε η ζωή είναι μια διαρκής αλλαγή και εξέλιξη. Μάθε πως να την διαχειρίζεσαι σωστά.

 

7. Thinking, Fast and Slow του Daniel Kahneman

Άλλο ένα απαραίτητο βιβλίο, που πρέπει να διαβάσεις και θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις το πως ακριβώς λειτουργεί το μυαλό μας και πως μπαίνουμε στην διαδικασία να πάρουμε αποφάσεις.

Ο Daniel Kahneman θέτει ερωτήματα και δείχνει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο στο πως αντιμετωπίζουμε καθημερινά πρόσωπα και καταστάσεις.

Γιατί πιστεύουμε πως κάποιος που είναι όμορφος, είναι και πιο ικανός;

Γιατί πιστεύουμε περισσότερο κάποιον που μιλάει με πάθος;

Η απάντηση βρίσκεται στην διαδικασία με την οποία παίρνουμε αποφάσεις. Και είναι δύο οι δρόμοι:

  1. γρήγορη σκέψη, βασισμένη στο ένστικτο και
  2. αργή επεξεργασία, βασισμένη στην λογική

Αυτό το βιβλίο, δείχνει με ένα πολύ εύστοχο τρόπο, πως ουσιαστικά μπλεκόμαστε στις προκαταλήψεις μας και τις θεωρίες μας, ακόμα και όταν πιστεύουμε πως είμαστε λογικοί. Θα σου χαρίσει μια τεράστια συνειδητοποίηση, στον τρόπο που σκέφτεσαι τα πράγματα και θα σου δώσει τεχνικές για μια πιο σωστή επεξεργασία και πιο έξυπνη σκέψη.

Πρέπει να διαβάσεις  Δες την ερώτηση που θα σου αλλάξει τη ζωή

Μην ξεχνάς, πως η πειθώ είναι μια τέχνη που μπορείς να διδαχτείς και είναι από τις πιο σπάνιες και σπουδαίες αρετές στην ζωή ενός ανθρώπου.

Σίγουρα κάποια έχουν έμφυτη, σε έναν βαθμό, την ικανότητα να «μαγεύουν» τα πλήθη. Να κάνουν του ανθρώπους να τους κοιτούν με προσοχή, να κρέμονται από τα χείλη τους. Μπορείς κι εσύ να γίνεις ένας από αυτούς.

Αρκεί να θέλεις να προσπαθήσεις.

Comments

comments