Στο πρώτο μέρος είδες πως τα όνειρά σου γίνονται στάχτη μέσα από:

  1. Την Αναβολή
  2. Την Τεμπελιά
  3. Την παραίτηση
  4. Τις δικαιολογίες

Στο δεύτερο αυτό μέρος μπορείς να δεις τις υπόλοιπες 4 συνήθειες που σε απομακρύνουν από το να πετύχεις αυτό που θέλεις.

  1. Αρνητική σκέψη

Η-μαγεία-του-να-σκέφτεσαι-θετικά

Βλέπεις παντού δυσκολίες και προβλήματα; Σταμάτα τώρα.

Οι περισσότεροι ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με την αρνητική σκέψη. Είτε είμαστε εμείς αυτοί που γκρινιάζουμε για οτιδήποτε στραβό μας έχει φέρει το σύμπαν, είτε γινόμαστε αποδέκτες της γκρίνιας κάποιου κοντινού μας προσώπου. Το ζήτημα είναι το εξής: η αρνητική σκέψη είναι ένα μονοπάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τις επιθυμίες και τα όνειρά σου στον πάτο την πιο βαθιάς χαράδρας.

Σε κάθε πρόταση, ευκαιρία, κατάσταση, υπάρχουν θετικές και αρνητικές πλευρές. Εσύ επιλέγεις ποιες είναι αυτές που πρέπει να κοιτάξεις.

  1. Υπερβολικές δαπάνες

Το να πετύχεις τα όνειρά σου κοστίζει; Φυσικά και ναι. Αντικειμενικά θα χρειαστείς χρήματα. Οτιδήποτε και αν είναι αυτό που θέλεις να κάνεις. Από ένα ταξίδι στο εξωτερικό μέχρι τη δική σου επιχείρηση.

Ίσως χρειαστεί να μην μπορείς να αγοράσεις το τελευταίο κινητό της αγοράς. Ή το εντυπωσιακό φόρεμα που είδες στη βιτρίνα. Σε τελική ανάλυση είναι θέμα προτεραιοτήτων. Θέλεις ακόμα ένα καινούργιο φόρεμα ή να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου;

  1. Social Media

χάσιμο-χρόνου

Έχεις ιδέα πόσες ώρες σπαταλούνται κάθε μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι πραγματικά πάρα πολλές. Ναι ίσως τώρα που το σκέφτεσαι λίγο καλύτερα να συνειδητοποιείς πόσες ώρες μπορείς να χάσεις καθημερινά απλά κοιτάζοντας αναρτήσεις στο Facebook. Το ξέρω ότι είναι εθιστικό. Σκέψου ωστόσο απλά ότι κάθε στιγμή που περνάς μέσα στα παραπάνω μέσα σε απομακρύνει από το να πετύχεις τα όνειρά σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Η ιστορια μιας σειρας από αποτυχιες και πως τελικα πετυχα τον στοχο μου

8. Να είσαι Άνετος

Κακά τα ψέματα. Οι δυσκολίες είναι αυτές που παρακινούν τον άνθρωπο να κινηθεί προς τα εμπρός. Η άνεση και η ισορροπία απλά δεν θέλουν να διαταραχθούν.

Τώρα εύλογα θα ρωτήσεις: Είναι κακό να είμαι άνετος;

Φυσικά όχι. Αρκεί να γίνεις την κατάλληλη στιγμή.

Η άνεση κρύβει τη εξής παγίδα: να αφήσεις τα όνειρά σου να περάσου. Να λουφάξεις στην αγκαλιά μιας άνετης και ήρεμης ζωής ξεχνώντας να διεκδικήσεις το κάτι παραπάνω. Αυτό που πάντα ήθελες να πετύχεις. Και έτσι απλά ξυπνάς μια μέρα συνειδητοποιώντας όλο το χρόνο που έχεις χάσει. Και πόσο δύσκολο είναι να ξαναβάλεις τα πράγματα στην τροχιά που πρέπει.

Δες το πρώτο μέρος του άρθρου πατώντας ΕΔΩ

Comments

comments