γιατί-απέτυχες

Δευτέρα πρωί. Τραβάς την κουβέρτα και χουχουλιάζεις στη ζεστή της αγκαλιά. Τα πάντα μοιάζουν ακόμα λίγο θολά. Κάτι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μη πραγματικότητα. Και φτάνει εκείνη η στιγμή που η δεύτερη παίρνει τα ηνία. Η θολή ατμόσφαιρα δίνει τη θέση της στη συνειδητοποίηση του ότι μια καινούργια μέρα ξεκινά και πάλι. Όχι…μη…γιατί…δεν θέλω να ξυπνήσω ακόμα. Μα ήταν τόσο ωραίο όνειρο…όμως…

Όνειρο ήτανε…

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μοιάζουν να έχουν κάνει τα όνειρά τους πραγματικότητα. Για τους περισσότερους ωστόσο μένουν μακρινά και απατηλά. Μικρές οάσεις που βγαίνουν που και που στην επιφάνεια. Για να χαθούν αμέσως μετά στην άβυσσο με τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τι είναι αυτό που κάνει τα όνειρα να χάνουν την αέρινη φύση τους και να αποκτάνε γερά θεμέλια;

Τύχη; Σύμπτωση; Ή μήπως ξόρκια και φυλακτά; Ξέρεις κάτι σαν το κοκαλάκι της νυχτερίδας ή την τυχερή δεκάρα του Σκρούτζ.

Λοιπόν υπάρχει πράγματι μια μαγική λέξη. Την έχεις ακούσει σίγουρα. Ονομάζεται Συνήθειες. Καλές συνήθειες ή κακές συνήθειες.

Μάντεψε. Είναι οι καλές συνήθειες αυτές που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

7 Συνήθειες που σκοτώνουν τα όνειρά σου

το-τίμημα-της επιτυχίας

Αν ψάχνεις γιατί τα όνειρά σου μένουν…απλά όνειρα, δε χρειάζεται να πας μακριά. Αρκεί να κοιτάξεις κάποιες από τις συνήθειες που με τον καιρό έχεις υιοθετήσει. Το πιθανότερο είναι ότι κάποιες βρίσκονται στην παρακάτω λίστα.

  1. Αναβολή

Πόσες φορές έχεις πει ότι θα ξεκινήσεις κάτι αύριο; Και μετά πάλι αύριο; Και κάθε αύριο γίνεται μεθαύριο; Το πιο σημαντικό βήμα είναι να ξεκινήσεις. Και δεν χρειάζεται να περιμένεις να το κάνεις αύριο. Το σήμερα είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος.

Πρέπει να διαβάσεις  5 τρόποι για να βρεις την εσωτερική γαλήνη

Και κάτι λίγο διαφορετικό. Πολλές φορές ασχολούμαστε με τα επουσιώδη αφήνοντας αυτά που είναι σημαντικό να γίνουν. Πίσω από αυτή την αναβολή βρίσκεται ο φόβος της αποτυχίας.

  1. Τεμπελιά

Αν υπάρχει ένα αμάρτημα που είναι…θανάσιμο για τα όνειρα και τις επιθυμίες σου, δεν είναι άλλο από την τεμπελιά.  Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε μπροστά χωρίς να κάνουν τίποτα.

Μπορώ να καταλάβω πως μια σειρά μπορεί να σε κρατήσει προσηλωμένο μπροστά από την οθόνη. Αυτό είναι ωστόσο μια επιλογή. Γιατί όταν αποφασίσεις να χωθείς σε μια φανταστική ιστορία…τότε η πραγματική ζωή πάει περίπατο. Και τα όνειρά σου θάβονται κάτω από τις εικόνες με τις οποίες γεμίζει το μυαλό σου.

Πολλοί όταν είναι παιδιά περιμένουν πότε θα τελειώσουν το σχολείο προκειμένου να ξεμπερδέψουν από την ρουτίνα που τους επιβάλει η διαδικασία της μάθησης. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι είναι ακριβώς αυτή η πετυχημένη ρουτίνα ως ενήλικος που θα σε οδηγήσει στο να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

  1. Όταν το βάζεις; Κάτω

βρες-τη-δύναμη-να-συνεχίσεις

Έχεις προχωρήσει όλο το δρόμο. Έχεις συνηθίσει να προχωράς και να προχωράς αφήνοντας πίσω σου ατέλειωτα χιλιόμετρα. Και είναι εκεί…στην τελευταία στροφή του δρόμου που κάνεις πίσω. Νικημένος από την απογοήτευση κατεβάζεις τους ώμους και απλά τα παρατάς.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες κρύβουν πίσω τους μια μεγάλη σειρά αποτυχιών. Αν γράφει ένα βιβλίο και σου έχουν αρνηθεί 10 εκδοτικοί οίκοι μη διστάσεις να πας και στον ενδέκατο. Αν σου έχουν αρνηθεί πολλές φορές μια δουλειά μη διστάσεις να συνεχίσεις. Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακριβώς αυτή η τελευταία γωνία που κρύβει την επιτυχία ή την αποτυχία.

  1. Δικαιολογίες

Θέλεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου;

Πρέπει να διαβάσεις  Η ζωή είναι ένα βιντεοπαιχνίδι…δες πως μπορείς να κλέψεις!!!

Τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν χρησιμοποιείς δικαιολογίες σημαίνει απλά ότι δεν θέλεις κάτι αρκετά. Και είναι η στιγμή που απλά μοιάζεις λες και έχεις γυρίσει πίσω στο χρόνο. Ένας μαθητής που δικαιολογείται γιατί δεν έκανε την εργασία του.

Το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείς είναι σε τρία χρόνια ποια θα είναι η κατάσταση της ζωή σου αν συνεχίσεις απλά να δικαιολογείσαι για αυτά που δεν έκανες; Μήπως λίγος πολύ όπως και σήμερα;

Συνεχίζεται…

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

Comments

comments