το-μυστικό-της-επιτυχίας

Πόσο τελικά το να αποκτήσουμε αυτά που επιθυμούμε είναι θέμα τύχης;

Οι άνθρωποι που μοιάζουν να έχουν τα πάντα είναι απλά τυχεροί ή κάνουν κάτι για να προσελκύσουν την τύχη τους;

Μπορεί ο καθένας να αποκτήσει πλούτο, ευτυχία ή μια ιδανική σχέση;

Τύχη Θεά ή Μαγεία;

Για πολλούς αιώνες η τύχη ήταν στη συλλογική μνήμη του ανθρώπινου πολιτισμού μία θεά που χάριζε την εύνοιά της σε όποιους και με όποιο τρόπο ήθελε. Άλλες κουλτούρες τη συνέδεαν με τη μαγεία και προσπαθούσαν να προσελκύσουν το βλέμμα της με φίλτρα και ξόρκια.

Η επιστήμη σήμερα φαίνεται ότι είναι σε θέση να δώσει την απάντηση μέσα από έρευνες που συνδέουν την τύχη, την επιτυχία και την ευτυχία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά έτσι όπως αυτά εξάγονται μέσα από ένα σημαντικό δείγμα «τυχερών» ανθρώπων από όλους τους χώρους.

Τα 4 χαρακτηριστικά που οι έρευνες δείχνουν ότι οδηγούν στην επιτυχία

Όλες οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ένας άνθρωπος να οδηγηθεί στην επιτυχία φανερώνουν ένα και μόνο πράγμα: Το να αποκτήσεις όλα αυτά που επιθυμείς είναι πραγματικά στο χέρι σου. Η επιτυχία είναι κάτι που εξαρτάται από εσένα.

Τι είναι όμως αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους στην απόκτηση πλούτου, αναγνώρισης ή μιας ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής;

Τι κάνουν σύμφωνα με τις έρευνες όλοι όσοι είναι επιτυχημένοι;

  1. Αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες

Όλοι μας κάποια στιγμή θα συναντήσουμε ευκαιρίες. Αυτό δε σημαίνει ότι τις αξιοποιούμε. Κάποιοι μάλιστα μπορεί και να μην τις αναγνωρίζουμε καν. Υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις μια ευκαιρία;

Πρέπει να διαβάσεις  Νίκησε τους φόβους σου…Νιώσε ελεύθερος

Φυσικά. Όπως και κάθε άλλη ικανότητα έτσι και αυτή καλλιεργείται. Με πολλούς τρόπους.

  1. Δημιουργούν ευκαιρίες οι ίδιοι

Ακόμα κι αν οι ευκαιρίες δεν μοιάζουν να έρχονται αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να τις δημιουργήσει μόνος του. Αυτό μπορεί να σημαίνει να πάρεις ίσως κάποια ρίσκα, να συναναστραφείς με τους κατάλληλους ανθρώπους, να γίνεις πιο κοινωνικός από όσο πιστεύεις ότι χρειάζεται.

  1. Έχουν όνειρα και πιστεύουν πραγματικά σε αυτά

Το να μπορεί κανείς να ονειρεύεται είναι ένα βασικό κομμάτι του παζλ που δείχνει πως μπορεί να γίνει κανείς επιτυχημένος. Τα όνειρα ωστόσο δύσκολα πραγματοποιούνται αν δεν πιστέψεις σε αυτά. Πίστεψε λοιπόν με όλο σου το είναι ότι μπορείς να πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι. Γιατί είναι η ίδια η πίστη αυτή που θα σε κινητοποιήσει για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, να υιοθετήσεις τις ορθές συμπεριφορές που θα σε οδηγήσουν στο να ζήσεις όλα εκείνα που αλλιώς μπορεί να μη γίνουν τίποτα άλλο από ένα όνειρο.

  1. Ακούνε τι έχει να τους πει η διαίσθησή τους

Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων σπάνια ακολουθούν τη διαίσθησή τους όταν πρέπει να πάρουν μία απόφαση. Η διαίσθηση μάλιστα μπορεί να αγνοείται σε τέτοιο βαθμό που πολλοί να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει.

Κι όμως υπάρχουν αποφάσεις που παρά πολλές φορές τη λογική, η έκτη αίσθηση είναι ικανή να δείξει το δρόμο. Κάποιοι τις αποκαλούν «τυχερές» αποφάσεις. Κάποιοι άλλοι ένστικτο.

  1. Σκέπτονται θετικά

Η πραγματικότητα δεν είναι απόλυτη. Αντίθετα επηρεάζεται από τον τρόπο με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε. Ο αρνητικός τρόπος σκέψης έχει την τάση να σε καθηλώνει, να σε αδρανοποιεί και αυτό στην καλύτερη περίπτωση καθώς πολλές φορές μπορεί να σε οδηγήσει σε ενέργειες που σε καταδικάζουν να αποτύχεις.

Πρέπει να διαβάσεις  Μπορείς να περάσεις 24 ώρες χωρίς να παραπονιέσαι; Δες πως

Διάβασα κάποτε την ιστορία ενός ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που εντελώς τυχαία του δόθηκε το μικρότερο από τα τέσσερα γραφεία. Κι αυτός επέλεξε να νοιώσει αρνητικά. Επέλεξε να το δει ως υποβάθμιση. Λειτούργησε σαν να ήταν υποβάθμιση. Και τελικά απολύθηκε.

 

Comments

comments