Το διάβασμα αυξάνει την παραγωγικότητα

Όλοι συμφωνούν ότι αν θέλεις να κερδίσεις την επιτυχία  θα πρέπει να διαβάζεις τουλάχιστον ένα  κεφάλαιο κάθε μέρα. Το διάβασμα άλλωστε βρίσκεται σε κάθε λίστα με το προφίλ του ανθρώπου που θέλει κάποια στιγμή να ηγηθεί.

Αν πιστεύεις ότι αυτό αφορά μόνο βιβλία σχετικά με την δουλειά σου, μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά ότι κάνεις λάθος. Η γνώση που μπορεί να κερδίσει κανείς διαβάζοντας είναι σημαντική. Σαφέστατα ωστόσο δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορεί να σου χαρίσει το να γίνεις φίλος των βιβλίων.

For Those Who Want to Lead, Read, λέει ο John Coleman παίζοντας με τις λέξεις. Όχι άδικα καθώς στατιστικά το διάβασμα σχετίζεται τόσο με την αύξηση της παραγωγικότητας όσο και με την αισθητή βελτίωση της ικανότητας για ηγεσία.

Μειώνοντας Αισθητά το Στρες

Αν και το στρες μέσα σε φυσιολογικά όρια μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο παραγωγικός, σπάνια μπορεί κανείς πραγματικά να το ελέγξει. Σε μεγάλες δόσεις το άγχος όλοι ξέρουμε ότι όχι μόνο είναι καταστροφικό για τη δουλεία μας αλλά ταυτόχρονα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση.

Τα αποτελέσματα του διαβάσματος στη μείωση του στρες είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Έξι μόλις λεπτά διαβάσματος την ημέρα μπορούν να μειώσουν το στρες σε ποσοστό 60%.

Μοιάζει ψέματα;

Κι όμως δεν είναι. Η παραπάνω διαπίστωση έρχεται ως αποτέλεσμα έρευνας του Πανεπιστημίου του Sussex. Κι αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που κάθε σύμβουλος εργασίας συστήνει το διάβασμα ως ένα απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία.

reading and stress

Η ανάπτυξη τω προσωπικών ικανοτήτων

Η συσχέτιση του διαβάσματος με την παραγωγικότητα και την ικανότητα για την ηγεσία μόνο τυχαία δεν είναι. Έχει πλέον αποδειχθεί ότι οι συστηματικοί αναγνώστες:

  • Έχουν καλύτερη μνήμη
  • Έχουν κατά πολύ μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης
  • Είναι περισσότερο δημιουργικοί
  • Χαρακτηρίζονται από ισχυρότερη αναλυτική σκέψη
Πρέπει να διαβάσεις  Τα 4 πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή

Αρκεί κανείς να σκεφτείς ότι η ικανότητα συγκέντρωσης και μόνο σχετίζεται άμεσα με το πόσο παραγωγικός είναι κάποιος, προκειμένου να καταλάβεςι την επίδραση του διαβάσματος σε αυτόν τον τομέα.

Η βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων

Το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων βοηθάει στην κατανόηση του τρόπου σκέψης των άλλων. Ερευνητικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η συναισθηματική εμπλοκή με το χαρακτήρα ενός μυθιστορήματος προβάλλεται στην πραγματική ζωή διευκολύνοντάς μας στην κατανόηση των ανθρώπων.

καλύτερη κατανόηση

Η παραπάνω ικανότητα θεωρείται θεμελιώδης για όποιον θέλει να ηγηθεί καθώς διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποτελεσματική διαχείριση της ομάδας.

Ποιοτικότερος Ύπνος

Πόσο παραγωγικός μπορεί να είναι κάποιος που δεν κοιμάται καλά;

Υπάρχει λόγος που όλοι οι ειδικοί συστήνουν να πηγαίνουμε νωρίς για ύπνο. Το πόσο ξεκούραστος είσαι το πρωί σχετίζεται όχι μόνο με την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του ύπνου. Και ναι το διάβασμα μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό προσφέροντας σου πολύ καλύτερο ύπνο.

Και μια περισσότερο παραγωγική επόμενη ημέρα.

Διάβασμα: το μυστικό της χαράς

Το διάβασμα μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Σύμφωνα τουλάχιστον με 76% των ερωτηθέντων σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κι αν αυτό σου φαίνεται άσχετο με την παραγωγικότητα δεν είναι. Καθώς όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται καλά είναι σημαντικά πιο παραγωγικοί.

Comments

comments