προσφορά

Για  μία ακόμα φορά τα Χριστούγεννα ήρθαν μέσα από εντυπωσιακά φώτα και τυμπανοκρουσίες. Και για ακόμα μία φορά τα Χριστούγεννα έφυγαν. Και κάπου ανάμεσα στα φιλιά, τα χρόνια πολλά και τα καινούργια μου δώρα, σκέφτομαι πόσο πραγματικά προνομιούχος είμαι όχι απλά γιατί γεννήθηκα σε ένα κομμάτι αυτής της γης που μπορεί να θεωρηθεί προνομιούχο, αλλά γιατί ταυτόχρονα ανήκω σε ένα κομμάτι του που μπορεί να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

Τις μέρες αυτές της αγάπης και της προσφοράς θα ήταν καλό για τον καθένα μας να σκεφτεί όχι αυτά που του λείπουν , αλλά αυτά που έχει. Γιατί τίποτα από αυτά που εγώ , εσύ, εκείνοι θεωρούμε δεδομένα δεν είναι στην πραγματικότητα. Και είμαστε απλά τυχεροί για πολύ περισσότερα πράγματα από όσα τις περισσότερες φορές καταλαβαίνουμε.

Έτσι κάθε φορά που μιζεριάζεις γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα, ένα καλύτερο σπίτι ή ένα καινούργιο αυτοκίνητο σκέψου μονάχα τα εξής:

Είσαι τυχερός γιατί έχει γεννηθεί σε μία χώρα που δεν μαστίζεται από τον πόλεμο. Σκέψου ότι για μία μερίδα ανθρώπων αυτή η φρικτή πρακτική είναι μια μόνιμη εικόνα στη ζωή τους. Είναι ότι έχουν ζήσει μέχρι τώρα.  Και είναι πολύ πιθανό να μη ζήσουν κάτι διαφορετικό.

Να σκέφτεσαι επίσης ότι είσαι τυχερός γιατί έχεις σπίτι. Έχεις ένα μέρος για να κοιμηθείς, να χαλαρώσεις. Έχεις ένα χώρο που μπορείς να τον ονομάσεις το προσωπικό σου καταφύγιο. Που μπορείς να νιώθεις ασφαλής μέσα σε αυτόν. Σκέψου πόσο τυχερός είσαι τη στιγμή που πληθαίνουν οι άστεγοι στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Κι έπειτα σκέψου ότι έχεις την υγεία σου. Αυτή που καθημερινά χιλιάδες κόσμου πασχίζει για να ξαναβρεί. Και που αποτελεί τη βάση για να έρθουν όλα τα υπόλοιπα.

Πρέπει να διαβάσεις  Η αλήθεια για την Αγάπη Μέρος 2

Είδες μέχρι τώρα πόσα πράγματα ΕΧΕΙΣ; Κι ακόμα δεν σου είπα για κάτι πολύ σημαντικό. Για πολλούς το σημαντικότερο όλων. Έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν.

Τα Χριστούγεννα φέρνουν μαζί τους ένα μήνυμα προσφοράς και αγάπης.

Ας μην μείνουμε μόνο στο μήνυμα κι ας κάνουμε πράξη αξίες όπως η ευγνωμοσύνη, η συγχώρεση, η καλοσύνη και η προσφορά.

Καλές Γιορτές

Comments

comments