τι-είναι-αληθινή-αγάπη

Μιλώντας για την αγάπη θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο ρομαντικές ιστορίες που τις συνοδεύουν λουλούδια και όρκοι αιώνιας πίστης;

Σίγουρά όχι.

Η αγάπη είναι αναγκαία στη ζωή μας. Και δεν περιορίζεται σε ένα τομέα.

Μιλώντας λοιπόν για αυτήν θα πρέπει να την κοιτάξουμε με μια πιο ανοικτή ματιά.

Πρώτα θα πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου.

Δεν υπάρχει παρά ένας και μοναδικός τρόπος να βάλλεις την αγάπη στη ζωή σου: να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου.

Προσωπικά μου πήρε χρόνια για να συνειδητοποιήσω κάτι τόσο βασικό και ταυτόχρονα τόσο απλό.

Αν η αγάπη λείπει από τη ζωή σου δεν χρειάζεται να ψάξεις για καμία κακή τύχη ή κακοδαιμονία. Είναι απλά γιατί δεν έχει ξεκινήσει να αγαπάς τον εαυτό σου.

Άκουσα κάποτε την ιστορία ενός επιχειρηματία που έχασε όλα όσα αγαπούσε. Πρώτα την εταιρία του. Μετά την αγαπημένη του. Ο μόνος λόγος που τον βοήθησε να μην συντριβεί κάτω από την ασφυκτική πίεση της θλίψης ήταν γιατί καθημερινά επαναλάμβανε στον εαυτό του: Αγαπάω τον εαυτό μου. Αγαπάω τον εαυτό μου. Αγαπάω τον εαυτό μου.

Δράση Κλειδί:

Ξυπνώντας κάθε πρωί να κοιτάς τον καθρέφτη και να επαναλαμβάνεις τη φράση για 5 λεπτά: Αγαπάω τον εαυτό μου. Αυτό να το κάνεις κάθε πρωί για μία εβδομάδα.

Κάνε το ίδιο κάθε βράδυ βάζοντας ένα χαλαρωτικό κομμάτι γύρω στα 5 λεπτά. Το θέμα από την ταινία «Μονομάχος» είναι μία εξαιρετική επιλογή.

Έρωτας με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο

Δεν μπορείς έτσι απλά να αγνοήσεις την αγάπη για ένα άλλο πρόσωπο. Κι αυτό το πρόσωπο θα πρέπει να είναι κάποιο που πραγματικά αγαπάς.

Πρέπει να διαβάσεις  Χαμηλή Αυτοεκτίμηση: Πρακτικές Συμβουλές για να την αντιμετωπίσεις

Κι εδώ ακριβώς είναι που κρύβεται ένας μεγάλος γρίφος. Μένεις σε μία σχέση στην οποία γνωρίζεις ότι δεν αγαπάς το πρόσωπο με το οποίο είσαι μαζί;

Είσαι μόνος σου χωρίς να έχεις κανένα;

Η αγάπη θέλει ρίσκο και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα αποτύχεις πολλές φορές στην προσπάθεια να βρεις αυτόν που πραγματικά αγαπάς. Μέχρι να φτάσεις στο σημείο να μπορείς να βλέπεις εκ των προτέρων ποιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Δεν μπορείς να διώξεις αυτού του είδους την αγάπη μακριά σου για πάντα. Θα είσαι δυστυχισμένος. Συγκέντρωσε λοιπόν όλο το κουράγιο και τις δυνάμεις σου και αγάπησε σαν να μην έχεις ποτέ πληγωθεί στο παρελθόν.

Πρόσφερε αγάπη στον κόσμο

Ξέρεις υπάρχει πολύ μεγάλη ευτυχία στο να προσφέρεις την αγάπη σου στον κόσμο. Το μόνο που μπορείς να κερδίσεις με το να είσαι εγωιστής είναι πόνος και δυστυχία.

Για αυτό θα πρέπει να στρέψεις το βλέμμα σου σε κάποιον άλλο και όχι στον εαυτό σου. Κι αυτό μπορείς να είσαι βέβαιος ότι θα σου φέρει πολύ περισσότερα χαμόγελα δίπλα σου και θα σε οδηγήσει σε μία ζωή χαρούμενη και γεμάτη.

Δράση Κλειδί:

Να λοιπόν μία δράση μέσα από την οποία μπορείς να καταλάβεις πόσο γεμάτος μπορείς να αισθανθείς δίνοντας αγάπη.

Είναι απλό. Δώρισε ένα ζευγάρι παπούτσια σε έναν άστεγο. Όσο πιο ακριβά τόσο τα καλύτερο. Όλοι έχουμε παπούτσια που μας περισσεύουν.

Το να προσφέρεις αγάπη χωρίς κάποιος να σου τη ζητήσει είναι ένα συναίσθημα μαγευτικό. Αναζωογονητικό. Κάτι που όλοι θα πρέπει οπωσδήποτε να βιώσουμε.

Μαθαίνοντας πώς να δέχεσαι την αγάπη

Πραγματικά θέλεις να περάσεις όλες τις δύσκολες στιγμές σου μόνος σου;

Πρέπει να διαβάσεις  20 Απίστευτα γελοίοι λόγοι που σε κρατάνε μακριά από τα όνειρά σου Μέρος 2

Δίνεις αγάπη – δέχεσαι αγάπη. Δέχεσαι αγάπη – δίνεις αγάπη. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να γίνεις πραγματικά δυνατός.

Διαφορετικά είσαι καταδικασμένος στη δυστυχία.

Όλοι είναι βέβαιο ότι ζούμε καλές και κακές στιγμές. Και το να μπορείς να δέχεσαι την αγάπη που σου προσφέρουν οι άλλοι, κάνει τις καλές στιγμές καλύτερες ενώ ταυτόχρονα απαλύνει τον πόνο και τον κόπο που φέρνουν μαζί τους οι δύσκολες.

Δες το πρώτο μέρος του άρθρου πατώντας ΕΔΩ

Comments

comments