αδελφή-ψυχή-σημάδια

Πόσοι από εσάς έχετε στο νου την αδερφή ψυχή σαν το ιδανικό ταίρι; Σαν κάποιον με τον οποίο μπορείτε να ταιριάξετε άκοπα δημιουργώντας την τέλεια σχέση;

Ο έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο κύριος ή η κυρία τέλεια. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι φαντάζονται αυτό που ονομάζουμε αδερφή ψυχή.

Οι περισσότεροι σε κάποια στιγμή της ζωής μας ονειρευτήκαμε να βρούμε μια αδελφή ψυχή που να ταιριάζει στην παραπάνω περιγραφή. Κάποιο μπορεί να την αναζητάνε ακόμα. Στο βλέμμα του άγνωστου που πέφτει τυχαία άραγε; Πάνω σου. Στη χειρονομία του συναδέλφου που θα σκύψει για να πιάσει το στυλό που σου έπεσε.

Και πολλοί είναι αυτοί που τελικά απογοητεύονται καθώς το κομμάτι του παζλ που έμοιαζε να ταιριάζει τέλεια αποδείχθηκε τελικά λανθασμένο…

Και μοιάζει ίσως ιδανικό. Να κουμπώνεις τέλεια με κάποιον. Να μην χρειάζεται να αλλάξει. Να μην χρειάζεται να κάνεις προσπάθεια για να βελτιωθείς.

Πόσο όμως τελικά είναι έτσι τα πράγματα;

Αντίθετα με αυτό που οι περισσότεροι πιστεύουν η αλήθεια είναι ότι η αδελφή ψυχή κρύβει μέσα την μια καταστροφική δύναμη. Και ναι πρόκειται να σε καταστρέψει προκειμένου να βγάλει από μέσα σου και να αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία σου. Τη δύναμη που κρύβεις, την ομορφιά, τα όνειρα, το ποιος πραγματικά είσαι.

Κι αυτό είναι πραγματικά το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να σου φέρει η αδελφή ψυχή σου. Όχι ο ρομαντισμός και το πάθος. Αλλά αντίθετα ο μετασχηματισμός του «είναι» σου μέσα από τη διαδικασία της αποδόμησης και της επανένωσης.

Μία αδελφή ψυχή είναι ένας καθρέφτης, ο άνθρωπος που σου δείχνει όλα όσα σε κρατάν πίσω, ο άνθρωπος που φέρνει την προσοχή σου σε εσένα ώστε να μπορέσεις να αλλάξεις τη ζωή σου

– Elizabeth Gilbert

αδερφή-ψυχή-αντανάκλαση-εγώ

Γιατί μια αδελφή ψυχή σε γνωρίζει πραγματικά. Και αυτό βάζει φρένο στους περιορισμούς. Δεν φοβάται να σε στεναχωρήσει, να τσαλακώσει το εγώ σου, να σε φέρει αντιμέτωπο με προκλήσεις που θα βγάλουν προς τα έξω τις πραγματικές σου δυνατότητες.

Πρέπει να διαβάσεις  Όταν μια πόρτα κλείνει έχεις την ευκαιρία για κάτι καλύτερο

Και μέσα από αυτή την επίπονη διαδικασία θα ωριμάσεις και θα γίνεις δυνατότερος αφού περάσεις μέσα από το φίλτρο της σύγχυσης και της αίσθησης του να είσαι εκτεθειμένος και ευάλωτος. Σε κάθε επίπεδο. Γιατί είναι οι προκλήσεις αυτές που στην πραγματικότητα δίνουν δύναμη στην ψυχή, το σώμα και το πνεύμα. Και βρίσκεις αυτή τη δύναμη μέσα από το να νιώσεις ευάλωτος.

Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από άλλους ισχυρούς ανθρώπους. Έχει ανάγκη από ευάλωτους ανθρώπους. Λιγότερο φόβο και πιο πολύ θάρρος. Λιγότερο καπνό και περισσότερους καθρέπτες. Όλοι έχουμε ανάγκη τις αδελφές ψυχές μας.

Comments

comments