πως-να-γίνεις-πιο-παραγωγικός

Αναρωτιέσαι τι κάνουν οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι; Παρακάτω μπορείς να δεις 7 καθημερινές συνήθεις που αν τις ακολουθήσεις είναι βέβαιο ότι θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

  1. Κάνε τον αναστοχασμό της ημέρας αναλύοντας τι έγινε σωστά και τι λάθος

Αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσει οποιοσδήποτε θέλει να πετύχει στη ζωή του. Δες τι έκανες σωστά και τι λάθος όπως επίσης και τι σε έκανε να αισθανθείς καλά και τι άσχημα.

  1. Θέσε ένα μικρό στόχο σε καθημερινή βάση και πραγματοποίησέ τον

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι πολύ απλό όπως την ώρα που θα πας για ύπνο ή μία συγκεκριμένη δουλειά που συνήθως βαριέσαι να κάνεις. Εδώ είναι η πραγματική πρόκληση. Όσο μικρό κι αν είναι αυτό που θα βάλλεις ως στόχο, θα πρέπει να το πραγματοποιείς. Κάθε μέρα.  Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείς τη θέλησή σου και σταδιακά θα είσαι σε θέση να πετυχαίνει δυσκολότερους στόχους.

  1. Φρόντισε να έχεις τουλάχιστον μισή ώρα με τον εαυτό σου

Κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά αν δεν είναι ήρεμος. Η καθημερινή απομόνωση για κάποιο χρόνο θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου βοηθώντας σε να πάρεις καλύτερες και πιο γρήγορες αποφάσεις.

  1. Διάβασε τουλάχιστον ένα κεφάλαιο από κάποιο βιβλίο μέσα στη μέρα

χαλάρωσε-διαβάζοντας

Μπορεί να πιστεύεις ότι να δεις μία ταινία είναι το ίδιο με το τα διαβάσεις ένα βιβλίο. Δεν είναι. Το βιβλίο διευρύνει τη φαντασία, σου ανοίγει νέους ορίζοντες, σου επιτρέπει να σκεφτείς και να επεξεργαστείς αυτά που διαβάζεις. Με άλλα λόγια κάνει το μυαλό σου να λειτουργεί καλύτερα. Η τηλεόραση δεν το κάνει.

  1. Κλείσε οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο

Αν θέλεις να ανταπεξέλθεις με επιτυχία στις προκλήσεις μίας δύσκολης ημέρας χρειάζεσαι ξεκούραση. Όσο λοιπόν κι αν θέλεις τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet στο κρεββάτι, μην το κάνεις. Για την ακρίβεια φρόντισε να μείνεις μακριά τους τουλάχιστον μία ώρα πριν κοιμηθείς. Αυτό θα σου εξασφαλίσει ποιοτικότερο ύπνο και άρα περισσότερη ξεκούραση.

  1. Συναναστρέψου με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι τους ίδιους στόχους

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι οι πιθανότητες να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου αυξάνονται κατά πολύ όταν βρίσκεσαι κοντά με άτομα που αναζητάνε ότι και εσύ.

  1. Επιβράβευσε τον εαυτό σου για κάθε μικρή επιτυχία

Η επιβράβευση της επιτυχίας είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις παραπέρα. Μην ξεχνάς λοιπόν να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για κάθε μικρό στόχο που πετυχαίνεις.

Comments

comments

Πρέπει να διαβάσεις  16 πράγματα που εύχομαι να μου είχαν διδάξει στο σχολείο Μέρος Α