ερωτηματικό

Αν ρωτήσεις τους περισσότερους ανθρώπους «τι είναι αυτό που θέλεις από τη ζωή σου», η απάντηση μοιάζει με κάτι από τα παρακάτω.

«Θέλω να είμαι ευτυχισμένος». «Θέλω να κάνω λεφτά». «Θέλω να ερωτευτώ». Θέλω να γίνω δημοφιλής, να ζήσω τη τέλεια σχέση, να με σέβονται και να με θαυμάζουν»

Μέχρι εδώ καλά. Λίγο πολύ όλοι το θέλουν αυτό. Σε τελική ανάλυση είναι εύκολο καθένα να θέλει κάτι τέτοιο.

Στην πραγματικότητα μια απάντηση του τύπου θέλω μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια δεν σημαίνει απολύτων τίποτα.

Έτσι το όλο θέμα έρχεται σε μια ερώτηση πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Μια ερώτηση την οποία οι περισσότεροι δεν έχουν σκεφτεί καν και η οποία είναι Ποιο πόνο θέλεις στη ζωή σου; Αλλιώς για πια πράγματα θέλεις να αγωνιστείς;

Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση ενός διάσημου τραγουδιστή ή ενός αστέρα της showbiz. H αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει τη δουλειά που κρύβει κάτι τέτοιο από πίσω. Και η πραγματικότητα είναι ότι είναι ακόμα λιγότεροι αυτοί που θα ήταν διατεθειμένοι να επιβάλλουν στον εαυτό τους ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, ατέλειωτες ώρες δουλειάς και πίεσης προκειμένου να φτάσεις και να διατηρηθείς στην κορυφή.

Εσύ πόσο πόνο θέλεις στη ζωή σου;

το-τίμημα-της επιτυχίας

Οποιοσδήποτε θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του θα πρέπει να κατανοήσει το εξής: η ευτυχία χρειάζεται αγώνα. Κι ενός όλοι είναι σε θέση να διαχειριστούν το θετικό κομμάτι τα υπόθεσης δεν συμβαίνει το ίδιο και με το αρνητικό. Ωστόσο κάθε ευχάριστο συναίσθημα που επιθυμούμε περνάει μέσα από κάτι αρνητικό που πρέπει να διαχειριστούμε.

Πρέπει να διαβάσεις  Ναι και Όχι: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;

Έτσι προκειμένου να αποκτήσει κάποιος μια καλή σχέση θα πρέπει να υποστεί πρώτα όλο το πόνο που προέρχεται από τις συναισθηματικές εναλλαγές που φέρνουν μαζί τους οι περιστασιακές απορρίψεις.

Αν αναζητά την οικονομική ανεξαρτησία μια δικής του δουλειάς θα πρέπει να αποδεχθεί το ρίσκο και την αβεβαιότητα, ακόμα και μια ενδεχόμενη σειρά από αποτυχίες.

Αυτό λοιπόν που καθορίζει την επιτυχία δεν είναι τι θέλεις να απολαύσεις αλλά πόσο πόνο είσαι σε θέση να υποστηρίξεις.  Έτσι το όλο θέμα στην ουσία καταλήγει στην εξής ερώτηση «είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις το κόστος που απαιτεί ένα συγκεκριμένο προνόμιο»;

Η παραπάνω ερώτηση συγκεκριμενοποιεί σε μεγάλο βαθμό το πιο γενικό «το θέλεις αρκετά»;

Και είναι ακριβώς αυτή που θα οδηγήσει τα βήματά σου, αλλάζοντάς σου τη  ζωή. Γιατί όταν θέλεις «αρκετά» κάτι, θέλεις και όλη την προσπάθεια που αυτό συνεπάγεται. Έτσι αν θέλεις πραγματικά ένα καλλίγραμμο σώμα, τότε αγαπάς μαζί με αυτό την υγιεινή διατροφή και τις ώρες που χρειάζεται να περάσεις στο γυμναστήριο. Μαζί με το αποτέλεσμα αγαπάς και τη διαδικασία.

Και τέλος όλο το παραπάνω δεν αποτελεί καμία έκκληση στη δύναμη της θέλησης. Ούτε καμία υπενθύμιση του γνωστού «τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς πόνο».

Είναι μια απλή όσο και βασική διαπίστωση σε σχέση με τη ζωή μας:

Αυτό που καθορίζει τις επιτυχίες μας δεν είναι άλλο από τους αγώνες μας.

 

Comments

comments