Ποιος δεν θυμάται την ταινία εκείνη στην οποία ο  Βουτσάς βρίσκει το πραγματικό νόημα τα ζωής του μετά από μια εξέταση που του έδινε ένα μήνα ζωής; Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν τελικά λάθος, η καινούργια ματιά ωστόσο στον τρόπο ζωής ήταν γεγονός. Και κάτι που ήταν πλέον μόνιμο.

Πρόσφατα διάβασα πως κάτι αντίστοιχο συνέβη με κάποιον τύπο στην Αμερική. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για πραγματική ιστορία.

Στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσει να σκέφτονται την ιδέα του θανάτου. Είναι κάτι που μπορεί να τρελάνει το μυαλό πολλών. Κι όμως είναι ακριβώς αυτή η συγκεκριμένη ιδέα που μπορεί να οδηγήσει σε μία σειρά από εξαιρετικά σημαντικά πλεονεκτήματα.

Συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι ο χρόνος που έχουμε σε αυτό τον κόσμο είναι άφθονος. Και οι περισσότεροι ενεργούμε με βάση την παραπάνω πεποίθηση. Που καταλήγει όλο αυτό;

Κάθε τι ουσιαστικό αναβάλλεται για αργότερα. Και το αργότερα γίνεται ακόμα πιο μετά. Και ακόμα πιο μετά.  Μέχρι που τις περισσότερες φορές ξεχνάμε ότι υποτίθεται πως κάποτε ήταν σημαντικό για  εμάς. Και κάπως έτσι το αργότερα καταλήγει να γίνεται ποτέ.

Και πολλά από αυτά που «θα» κάνουμε κάποτε γίνονται «ποτέ», φτάνεις σε ένα σημείο στο οποίο η ζωή σου γίνεται ανιαρή. Ήρεμη πιθανόν και ισορροπημένη χωρίς όμως το πάθος και την έξαψη μιας ζωής στην οποία κάθε αύριο είναι και μια καινούργια πρόκληση. Χωρίς κάτι αξιομνημόνευτο από τις επόμενες γενιές. Χωρίς ένα προσωπικό αποτύπωμα για το οποίο θα ήσουν περήφανος…

Ζήσε ή … Βάλτωσε

χαλάρωση

Είναι αυτή ακριβώς η αίσθηση του εφήμερου που οδηγεί σε πράξεις που γράφουν ιστορία. Είτε πρόκειται για τη μεγάλη Ιστορία του Κόσμου, είτε για τη δική σου μικρή ή μεγαλύτερη προσωπική ιστορία. Είναι αυτό που θα λειτουργήσει σαν ένα μοχλός που θα σε σπρώξει να ζήσει τη ζωή σου με πάθος και έξαψη. Μια ζωή γεμάτη νόημα που θα μοιάζει σαν ένας πολύχρωμος καμβάς αντί για το μουντό ασπρόμαυρο μιας αφίσας.

Πρέπει να διαβάσεις  Τρόποι για να αλλάξεις τα περιοριστικά σου πιστεύω

Μακάρι κανείς να μη δει το νήμα τα ζωής του να μικρύνει απότομα. Σε κάθε περίπτωση η απάντηση στην παρακάτω ερώτηση μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα ζωή σου μέχρι τώρα.

Τι θα έκανες αν ήξερες ότι η  ζωή σου θα τελειώσει σε ένα χρόνο από τώρα;

Είναι ακριβώς η απάντηση που θα δώσεις αυτή που θα σου δείξει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ζήσεις.

Comments

comments