τι-είναι-αληθινή-αγάπη

Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος!

Τα πάντα ήταν κατά πως έπρεπε σε αυτή την τελετή που τον ξεπροβόδιζε στο τελευταίο του ταξίδι. Τα φώτα και το άρωμα των κεριών δημιουργούσαν την ιδανική κατανυκτική ατμόσφαιρα. Και το γαλήνιο βλέμμα του περιτριγυρισμένο από θλιμμένα βλέμματα ε τη συνοδεία λυγμών, φόρος τιμής στον άνθρωπο που υπήρξε στυλοβάτης για πολλούς από όσους βρίσκοντας εκείνη τη στιγμή σε εκείνο το χώρο.

Και για πολύ ακόμα καιρό στα στόματα όλων εκείνων για τους οποίους είχε ένα χαμόγελο θα υπήρχε η φράση: ήταν υπέροχος άνθρωπος.

Και ήταν αλήθεια. Ήταν όντως ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Είχε πάντα μια καλή λέξη στο στόμα. Λίγο ψωμί για τα περιστέρια. Λίγα ψιλά για τον άστεγο της γειτονιάς.

Και πέθανε μόνος. Ο θεριστής ήταν καλός μαζί του. Το πήρε  γρήγορα και ανώδυνα. Με ένα παράπονο ωστόσο καθώς όλοι εκείνοι για τους οποίους πάλεψε τόσα χρόνια έμοιαζαν απλά να τον έχουν εγκαταλείψει. Όχι γιατί δεν ενδιαφέρονταν για αυτόν. Απλά να, ξέρεις κάποιες φορές η ζωή παίρνει απλά το δρόμο της. Και πάνω σε αυτή την πορεία ξεχνάς ή αναβάλλεις πράγματα μέχρι που πια είναι πολύ αργά.

Οι άνθρωποι που είναι  σημαντικοί για εμάς αξίζουν να τους ΔΕΙΞΕΙΣ την αγάπη σου.

Μην περιμένεις λοιπόν μέχρι να είναι πολύ αργά για να δείξεις σε κάποιον την αγάπη σου. Να του πεις πόσο τον νοιάζεσαι. Γιατί όταν πια έχει φύγει, δεν έχει σημασία πόσο δυνατά φωνάζεις και κλαις. Δεν μπορεί πλέον να σε ακούσει.

Και δεν είναι τόσο δύσκολο να το κάνεις. Μικρές κινήσεις που για σένα μπορεί να είναι ακόμα και ασήμαντες μπορούν να μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της αγάπης σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Η αγάπη είναι μακριά; Δες γιατί.

Μια αγκαλιά. Ένα φιλί στο μάγουλο. Ένα γεύμα στο οποίο θα κλέψεις λίγο από τον χρόνο σου για να τον προσφέρεις σε αυτόν ΄ακόμα και μια βόλτα στο πάρκο. Όλα είναι πράγματα που μπορείς εύκολα να κάνεις. Και όμως έχουν μεγάλη σημασία για τον άλλο.

Ή πάλι απλά μπορείς να πεις αυτό που θέλεις με λέξεις. Σε αγαπώ. Σε νοιάζομαι. Γιατί τάχα στην εποχή μας είναι τόσο δύσκολο να πει κανείς αυτές τις λέξεις;

Νομίζεις ότι έχεις μαζί με τον άλλο μια αιωνιότητα. Δεν ισχύει. Μόνο που όταν το συνειδητοποιήσεις είναι πια πολύ αργά για να γυρίσεις πίσω το χρόνο.

Και οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μας πρέπει να ξέρουν πόσο σημαντικοί είναι. Πριν να είναι πολύ αργά.

 

Comments

comments