Παρά την ηλιοφάνεια, ο Νοέμβρης έχει μπει για τα καλά και το κρύο έχει αρχίσει να γίνεται τσουχτερό. Τι καλύτερο λοιπόν για να ζεσταθούμε, από υγιεινές και γευστικές σούπες χωρίς γλουτένη, που θα μας γεμίσουν ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνουν το πεπτικό μας σύστημα.

Βάλε λοιπόν φέτος τον χειμώνα, τις σούπες στην καθημερινότητα σου, μείον την γλουτένη και άλλαξε την διατροφή και τη διάθεση σου! Πόσο μάλλον που σε αντίθεση με άλλα φαγητά, οι σούπες μπορούν να σε ζεστάνουν και να σε γεμίσουν ενέργεια χωρίς να απαιτούν χρόνο και υψηλό κόστος!

Δες στη συνέχεια μερικές γευστικές προτάσεις για χειμωνιάτικες σούπες χωρίς γλουτένη και τις συνταγές τους και διάλεξε την αγαπημένη σου!

Σούπα με κοτόπουλο και άγριο ρύζι

Οπτικά ίσως να μην είναι και το πιο εντυπωσιακό πιάτο που θα δεις ποτέ, ωστόσο η γεύση του θα σε κάνει να το λατρέψεις! Δες πώς θα το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 καρότα
  • 2 ματσάκια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • Βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αποξηραμένο θυμάρι
  • 8 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 3/4 της κούπας μείγμα άγριου ρυζιού
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 3/4 του φλυτζανιού γάλα

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Για αρχή σοτάρεις 2 καρότα, 2 κοτσάνια σέλινου και 1/2 κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτεις 2 σκελίδες σκόρδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι και σοτάρεις για 1 ακόμη λεπτό.

Στη συνέχεια προσθέτεις 8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου. Ακούγεται πάρα πολύ, το ξέρω, αλλά θα απορροφηθεί αμέσως από το άγριο ρύζι που θα προσθέσεις σε λίγο!

Βάλε το ζωμό να βράσει, στη συνέχεια ρίξε μέσα 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση και άφησε τα να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτα και τεμάχισε τα σε λωρίδες.

Πρέπει να διαβάσεις  Winter is coming: 6+1 Νόστιμες και Θρεπτικές Σούπες για τις κρύες ημέρες

Τώρα πρόσθεσε 3/4 της κούπας μείγμα άγριου ρυζιού και βάλε το καπάκι στην κατσαρόλα. Τα αφήνεις να σιγοβράσουν για 40-50 λεπτά ή έως ότου το ρύζι και στη συνέχεια προσθέτεις 1/4 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη και 3/4 του φλυτζανιού γάλα και ανακατεύεις μέχρι η σούπα να αποκτήσει μία υπέροχη, κρεμώδη και παχιά υφή.

Τέλος προσθέτεις ξανά μέσα το τεμαχισμένο κοτόπουλο και αφήνεις το μείγμα να βράσει ακάλυπτο για 10 λεπτά.

Σούπα με tacos και τυρί

Σου ακούγεται σαν κάτι που θα έτρωγες στο σινεμά; Κι όμως το αγαπημένο σου σνακ μπορεί να γίνει σούπα και μάλιστα χωρίς γλουτένη! Δες στη συνέχεια τη συνταγή για 4-6 άτομα και συνόδευσε το με την αγαπημένη σου ταινία!

ΥΛΙΚΑ

  • 500gr άπαχο βοδινό κρέας
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι χωρίς γλουτένη ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Μου αρέσει το κόκκινο άλευρο του λευκού ρυζιού του Bob)
  • 2μιση φλιτζάνια γάλα,
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια φρεσκοτριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 πακέτο καρύκευμα για tacos
  • 1 σακούλι tacos θρυμματισμένα
  • 300gr ντοματίνια Pumaro
  • 15ogr μαύρα φασόλια πλυμμένα και στραγγισμένα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Βράσε το βοδινό κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξε το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Στη συνέχεια στράγγιξε το και ξαναβάλε το στην κατσαρόλα.

Παράλληλα σε μία μικρή κατσαρόλα δίπλα λειώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε αλεύρι και ανακάτεψε τα για ένα λεπτό. Ρίξε κι εκεί σταδιακά το γάλα και αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε για άλλα 3 με 4 λεπτά.και βγάλε το από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίξε πάνω το τριμμένο τυρί μέχρι να λειώσει και βάλε το μείγμα στην άκρη.

Πρέπει να διαβάσεις  Ο απόλυτος οδηγός για να αυξήσεις το νερό που πίνεις καθημερινά

Πρόσθεσε το καρύκευμα για tacos, το Pumaro, τα μαύρα φασόλια και τα φλιτζάνια γάλα στην κατσαρόλα με το βοδινό και ανακάτεψε καλά συνδυάζοντας τα περιεχόμενα των 2 σκευών. Γύρνα την θερμοκρασία στο μεσαίο και άφησε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά. Σερβίρεται με τα θρυμματισμένα κομμάτια tacos για γαρνιτούρα.

Σούπα με ραβιόλια & βασιλικό (Ιδανική και για χορτοφάγους)

Από την κατηγορία με τις σούπες χωρίς γλουτένη φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και μία σούπα ιδανική για χορτοφάγους! Γευστικότατη και με απαιτούμενο χρόνο παρασκευής μόλις 15 λεπτά, θα γίνει το αγαπημένο σας γεύμα φέτος το χειμώνα! Η συνταγή που ακολουθεί σερβίρει μέχρι και 6 άτομα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1lt ζωμό κοτόπουλου
  • 700ml Σάλτσα μαρινάρας
  • 3/4 του φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 500gr φρέσκα ή κατεψυγμένα μίνι ραβιόλια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέση θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, στη συνέχεια, ρίξε αλάτι και πιπέρι και σόταρε τα μέχρι να μαλακώσουν για 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε τα για άλλο μισό λεπτό. Ρίξε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα μαρινάρας και το φρέσκο βασιλικό, ανέβασε την θερμοκρασία και άφησε τα να βράσουν.

Πρόσθεσε προσεκτικά τα ραβιόλια στη βρασμένη σούπα, κλείσε με το καπάκι, γύρνα τη θερμοκρασία στο μισό και άφησε τα μέχρι να μαλακώσουν.

Σέρβιρε τα με παξιμαδάκια ή ιταλικά crostini

Comments

comments