τι-θέλει-να-πω

Κάποιες φορές είμαστε απλά ο εαυτός μας. Έτσι, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Βγαίνει φυσικά.

Το έχεις ζήσει. Δεν είναι πραγματικά όμορφο συναίσθημα;

Κάποιες άλλες φορές πάλι είμαστε μαγκωμένοι. Προσπαθούμε πολύ για να μην πούμε κάτι λάθος λες κι από αυτό κρέμεται η ευτυχία μας. Ή έτσι νομίζουμε.

Αν σου έχει συμβεί ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Ξέρεις επίσης πως είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ακόμα κι αν εκείνη την ώρα δεν θέλεις να το παραδεχθείς στον εαυτό σου.

Τι πραγματικά σημαίνει όταν αρχίζεις και σκέφτεσαι αν αυτό που θα πεις είναι λάθος;

Γιατί είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά;

Δεν μιλάω φυσικά για τη φυσική αμηχανία που μπορεί οποιασδήποτε να έχει όταν πρωτογνωρίζει κάποιον. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα δεν γίνεται καν συνειδητά τις περισσότερες φορές.

Το να αναρωτιέσαι ωστόσο αν πρέπει ή δεν πρέπει να πεις κάτι, ή αν αυτό που μόλις είπες είναι λάθος είναι διαφορετικό. Και στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει κάποια πράγματα.

  • Δεν νοιώθεις άνετα με το άτομο που έχεις απέναντί σου.

Ακόμα και ασυνείδητα ίσως η συμπεριφορά του, οι αντιδράσεις του, οι πράξεις του και τα λόγια του σε κάνουν να νοιώθεις μια κάποια ανασφάλεια. Δεν σου δίνει να καταλάβεις ποιος πραγματικά είναι ή τι είναι αυτό που θέλει.

  • Φοβάσαι ότι το άτομο που έχεις απέναντι σου θα σε κρίνει αρνητικά

Νοιώθεις ότι είναι επικριτικός απέναντι σε κάτι διαφορετικό από όσα έχει συνηθίσει. Ή σε κάτι το οποίο ο ίδιος θεωρεί σωστό. Το ζήτημα είναι εσύ τι θέλεις να θεωρήσεις σωστό;

  • Προσπαθείς έστω και ασυνείδητα να ικανοποιήσεις αυτό το πρόσωπο

Είναι πολύ εύκολο να παραμερίσει κανείς τις δικές του ανάγκες. Για πόσο ωστόσο μπορείς πραγματικά να το κάνεις;

  • Ίσως τελικά και να μην ταιριάζετε σε όσα αρχικά πιστεύεις

Με τους ανθρώπους που ταιριάζουμε τα πράγματα συνήθως κυλούν αβίαστα. Τώρα αν ένας από τους δύο νιώθει άβολα να εκφραστεί μπορεί να συμβαίνει γιατί απλά έχει με τον άλλο εντελώς διαφορετικά θέλω.

Πρέπει να διαβάσεις  Τα 10 σημαντικότερα λάθη που κάνουν οι άντρες στις σχέσεις Μέρος Α

Υπάρχει ξέρεις ένα στοιχείο που είναι καθοριστικό για να κρίνουμε πότε μία σχέση είναι ή δεν είναι υγιής. Αυτό δεν είναι άλλο από το σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου. Τι πραγματικά σημαίνει αυτό. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ;

Σημαίνει το να σέβεσαι τις απόψεις του άλλου ακόμα κι όταν διαφωνείς μαζί του.

Σημαίνει πως και οι δύο είναι ισότιμοι.

Σημαίνει ότι και οι δύο εκφράζουν ελεύθερα αυτό που θέλουν να πουν.

Σε μία υγιή σχέση δεν πρέπει να υπάρχει φόβος. Δεν πρέπει να υπάρχει δισταγμός. Εκφράζεις ελεύθερα αυτό που θέλεις ακόμα κι όταν ξέρεις ότι ο άλλος μπορεί και να διαφωνεί.

Αν ξεκινάς με δισταγμό μήπως υπάρχει τελικά ο0 κίνδυνος να μην καταλήξεις σε αυτό που θέλεις;

Comments

comments