Το-μυστικό-της-αγάπης

Ήταν μόλις πριν τρεις ημέρες όταν είδα εκείνο το ζευγάρι ηλικιωμένων να κάθονται στο παγκάκι. Ήταν πιασμένοι χέρι χέρι. Κοιτάζονταν σαν να ήταν ο ένας για τον άλλο ότι πολυτιμότερο είχαν πάνω στη γη. Στο βλέμμα τους μπορούσες να δεις όλο το σεβασμό και την τρυφερότητα μιας σχέσης που μετρούσε χρόνια. Πολλά χρόνια. Μιας σχέσης που καθηλωτικής που στην πορεία της μετέτρεψε δύο διαφορετικούς ανθρώπους σε ένα.

Ακούς συνέχεια να μιλάνε για τον έρωτα και την αγάπη. Ίσως να ψάχνεις τρόπους που θα σε βοηθήσου να βρεις αυτόν τον ένα – ή τη μία, που θα εκπληρώσει το όνειρο που έχει φυτέψει στο κεφάλι μας το χολιγουντιανό πρότυπο. Να ζήσεις την απόλυτα ρομαντική ιστορία. Αυτή που θα σε συνεπάρει. Αυτή που θα ταξιδέψει σε ένα καινούργιο σύμπαν στο οποίο το όνειρο του αληθινού έρωτα είναι υπαρκτή πραγματικότητα.

Δεν πρόκειται ποτέ να γνωρίσεις την αληθινή αγάπη αν δεν μάθεις πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου. Ίσως ακούγεται σκληρό. Η πραγματικότητα δεν είναι όμως πάντα ευχάριστη στα αυτιά.

Και μόλις ξεπεράσεις το πρώτο σοκ, τότε θα συνειδητοποιήσεις την αλήθεια που κρύβεται στα παραπάνω λόγια.

Πως περιμένεις κάποιος να σε αγαπήσει αν η ίδια δες αγαπάς τον εαυτό σου;

Πως περιμένεις κάποιος να σε σεβαστεί αν η ίδια δεν σέβεσαι τον εαυτό σου;

Δεν υπάρχει κανένα μεγαλύτερο μυστικό κρυμμένο στις στάχτες χαμένων χειρογράφων πέρα από αυτό:

Τα πάντα ξεκινάνε από εσένα.

Γιατί όταν αγαπάς τον εαυτό σου ΞΕΡΕΙΣ  ότι ποτέ δεν πρόκειται να υποχωρήσεις σε κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα.

Πρέπει να διαβάσεις  Θρησκευτικός Τουρισμός Στην Ελλάδα – Βρες Τον Επόμενο Προορισμό Σου!

Γιατί όταν αγαπάς τον εαυτό σου ΞΕΡΕΙΣ ότι πρέπει να φροντίσεις κάθε πλευρά του. Θα φροντίσεις το σώμα σου. Θα φροντίσεις το πνεύμα σου. Θα φροντίσεις την ψυχή σου.

Γιατί όταν αγαπάς τον εαυτό σου ΞΕΡΕΙΣ ότι είσαι υπεύθυνη για τις δικές σου επιλογές και τα δικά σου συναισθήματα. Έτσι οι πράξεις των άλλων δεν μπορούν να σε επηρεάσουν. Να σε χαλάσουν. Να σε καταστρέψουν.

Τέλος όταν αγαπάς τον εαυτό σου δεν πρόκειται ποτέ να ανταλλάξεις την ευτυχία σου για κανένα.

Έτσι μαθαίνεις να αγαπάς με το σωστό τρόπο. Να ψάχνεις αυτόν που θα σε κάνει να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη. Όχι κάποιον για να γεμίσει τα κενά στη ζωή σου. Γιατί έχεις η ίδια φροντίσει να γεμίσεις τα κενά.

Ξέρεις τι να ζητήσεις από το σύμπαν. Και όταν αυτό σου φέρει τελικά αυτόν που θέλεις, τότε θα είσαι πραγματικά έτοιμη να αγαπήσεις και να αγαπηθείς.

Comments

comments