Πως-μπορείς-να-δημιουργήσεις-τύχη

Σου έχει τύχει να συναντήσεις ποτέ κάποιον άνθρωπο που όλα μοιάζουν να του πηγαίνουν θετικά; Κάποιον αρκετά τυχερό ώστε το σύμπαν να του παρέχει όλα όσα στην πραγματικότητα ζητάει;

Τώρα σκέψου κάποιον που μοιάζει να είναι ακριβώς το αντίθετο. Αυτόν που οι αναποδιές είναι πραγματικά στο ημερήσιο πρόγραμμά του.

Βάλε αυτούς τους ανθρώπους τώρα δίπλα δίπλα. Αν τους έχεις συναντήσει είναι βέβαιο ότι μπορείς να δεις κατευθείαν τη διαφορά. Όχι αυτή που αφορά στην «τύχη» ή την «ατυχία» τους αλλά αυτή που προκύπτει μέσα από τη συμπεριφορά τους.

Είμαστε εμείς οι ίδιοι αυτοί που φτιάχνουμε την τύχη μας

Μπορεί να σου φανεί απίστευτο ή εξωπραγματικό ωστόσο το σύμπαν με κάποιο τρόπο ακούει αυτά που ζητάμε. Και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα πραγματοποιεί. Τώρα το τι είναι αυτό που ζητάει κάποιος και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο το ζητάει είναι αυτό που έχει σημασία.

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα να είναι κάποιος «τυχερός»; Σημαίνει απλά ότι του συμβαίνουν συχνά πράγματα που θέλει να του συμβούν.

Πως όμως ο τρόπος που σκεφτόμαστε ή συμπεριφερόμαστε μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο;

Με απλά λόγια πως μπορούμε να κάνουμε το εαυτό μας να είναι περισσότερο τυχερός;

Οι Θετικές Προσδοκίες και η Αύξηση της Τύχης

Υπάρχει μία έννοια που ονομάζεται «αυτοεκπληρούμενη προφητεία». Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην κοινωνιολογία και είναι ιδιαίτερα γνωστός από την παιδαγωγική του εφαρμογή. Με βάση τον ορισμό της μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία αναφέρεται σε μία εσφαλμένη κατάσταση που οδηγεί σε μία αλλαγή της συμπεριφοράς που έχει ως αποτέλεσμα την επιβεβαίωση της ίδιας της πρότασης.

Πρέπει να διαβάσεις  Τρόποι για να αλλάξεις τα περιοριστικά σου πιστεύω

Μεταφράζοντας το παραπάνω με απλές λέξεις αν εμείς έχουμε  μια εντύπωση λανθασμένη απέναντι σε κάποιο πρόσωπο είναι δυνατόν αυτή η εντύπωση να μας ωθήσει σε μια τέτοια συμπεριφορά που θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση αυτής της εντύπωσης.

Με το ίδιο ακριβώς τρόπο αν κάποιος πιστεύει ότι είναι τυχερός η ίδια αυτή η πεποίθηση μπορεί να τον οδηγήσει στις σωστές πρακτικές που θα τον κάνουν να παίρνει τελικά αυτό το οποίο θέλει. Κάνοντάς τον να μοιάζει τυχερός. Και η πεποίθηση αυτή θα γίνεται ακόμα πιο έντονη με τον καιρό. Οδηγώντας σε ακόμα πιο θετικές συμπεριφορές. Οδηγώντας σε μεγαλύτερες επιτυχίες.

Μια προσωπική ιστορία τύχης και η επιβεβαίωσή της μέσα από την επιστημονική έρευνα

Προσωπικά θεωρούσα πάντοτε τον εαυτό μου τυχερό. Από μικρό παιδί όλοι μου το έλεγαν. Κι ακόμα το λένε. Μεγάλωσα λοιπόν με αυτήν πεποίθηση ριζωμένη μέσα μου. Και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες τα πράγματα ήταν ή είναι σαν να έρχονται ακριβώς όπως τα έχω σκεφτεί ακόμα κι αν για κάποιες από αυτές αυτό μοιάζει να είναι απλά ανεξήγητο.

Μπορώ να βρω αρκετούς λόγους για να εξηγήσω το παραπάνω εκτός από αυτόν που ανέφερα πρωτύτερα και κανένας από αυτούς δεν έχει σχέση με τη μεταφυσική.

Όταν νοιώθεις τυχερός είσαι περισσότερο χαρούμενος

Αυτό με τη σειρά του βοηθάει το μυαλό σου να είναι περισσότερο ξεκάθαρο με αποτέλεσμα να είσαι σε θέση να έχεις πολύ καλύτερη οπτική των ανθρώπων ή των καταστάσεων και να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις.

Παράλληλα σε βοηθάει να γίνεις περισσότερο παραγωγικός σε ότι και αν είναι αυτό με το οποία καταπιάνεσαι φέρνοντας φυσικά και τα  αντίστοιχα αποτελέσματα.

Πρέπει να διαβάσεις  Ο σκοπός της ζωής σου

Όταν νοιώθεις τυχερός έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσόντα για οποιονδήποτε βρίσκεται στο κυνήγι της επιτυχίας. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο σε αντιλαμβάνονται οι υπόλοιπου. Και αυτό μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να επηρεάσει τον τρόπο της συμπεριφοράς τους.

Όταν νοιώθεις τυχερός αποκτάς θετικότερη οπτική των πραγμάτων

Το να υιοθετήσεις μία θετική αντίληψη της πραγματικότητας μόνο καλό μπορεί να κάνει. Με τρόπο σχεδόν μαγικό κάνει οποιαδήποτε δυσκολία να φαντάζει μικρή, ασήμαντη ή ανύπαρκτη πολλές φορές. Αυτό σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις ακόμα και όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν πέσει κάτω εξαντλημένοι από τις αντίξοες καταστάσεις.

Κι αν μέχρι τώρα πίστευες ότι η καλή ή κακή τύχη είναι θέμα σύμπτωσης, μαγείας ή πεπρωμένου, τα αποτελέσματα δεκάχρονης έρευνας πάνω στη φύση της τύχης έρχονται να σε διαψεύσουν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Richard Wiseman είμαστε εμείς οι ίδιοι αυτοί που δημιουργούμαι την τύχη μας. Πως;

  • Δημιουργώντας και αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες
  • Ακούγοντας τη διαίσθηση που όλοι έχουμε
  • Διαμέσου των θετικών προσδοκιών και της αυτοεκπληρούμενης προφητείας
  • Μέσα από έναν ελαστικό τρόπο σκέψης που μετατρέπει το αρνητικό σε θετικό

Comments

comments