καταπολέμηση-αυπνίας

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς;

Η αυπνία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο στις μέρες μας.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια τεχνική για να κοιμηθείς πιο εύκολα. Μια τεχνική για να σε χαλαρώσει και να σε βάλλει πιο ομαλά στην κατάσταση του ύπνου. Και η παρακάτω μπορεί να σε βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά σε αυτό. Παράλληλα θα βελτιώσει τη μνήμη σου και την ικανότητά σου να ανακαλείς πράγματα,  γεγονότα, συνομιλίες.

Η τεχνική αυτή συνίσταται στο να ανακαλέσεις τα γεγονότα της ημέρας που πέρασε, σαν να ήταν σκηνές από μία ταινία. Αυτό πρέπει να γίνει με απόλυτη χρονολογική σειρά. Από  τη στιγμή που ξύπνησες και άνοιξες τα μάτια σου, μέχρι την τωρινή σου κατάσταση, θα πρέπει να σκεφτείς μία προς μία όλες τις στιγμές που πέρασες.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να ανακαλέσεις κάθε συνομιλία, κάθε τι που έκανες, μαζί με οποιαδήποτε λεπτομέρεια είναι δυνατόν να θυμηθείς.

Το πιθανότερο είναι ότι θα σε πάρει ο ύπνος πριν προλάβεις να ολοκληρώσεις τη διαδικασία.

Η Τεχνική ης Ανασκόπησης της Ημέρας βήμα προς Βήμα

Βήμα 1

Κλείσε ή χαμήλωσε τα φώτα στο δωμάτιο. Προσπάθησε να αποφύγεις οτιδήποτε θα σου αποσπάσει την προσοχή.

Βήμα 2

Ξάπλωσε αναπαυτικά στο κρεβάτι και κλείσε τα μάτια σου.

Βήμα 3

Ξεκίνα να οραματίζεσαι τη στιγμή που ξύπνησες και σηκώθηκες από το κρεβάτι. Ίσως να ξύπνησες από τον ήχο που έκανε το ξυπνητήρι. Ίσως πάλι από το φως της ημέρας που έμπαινε μέσα από το παντζούρι. Προσπάθησε να φέρεις στο μυαλό σου κάθε τέτοια μικρότερη ή μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Βήμα 4

Συνέχισε βλέποντας τον εαυτό σου να επαναλαμβάνει νοητά ότι έκανες κατά τη διάρκεια της μέρας με χρονολογική σειρά. Τη στιγμή που πήγες στο μπάνιο. Την πρωινή σου περιποίηση. Το πρωινό που ετοίμασες και τη γεύση που σου άφησε. Κάθε τι μέχρι τη στιγμή που ζεις τώρα καθώς είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Τα οφέλη του διαλογισμού σύμφωνα με την επιστήμη

 

Comments

comments