Σοφά Λόγια - Αποφθέγματα για την οικογένεια

Όσο αρχετυπικό και τετριμμένο κι αν διαβάζεται, η οικογένεια, για την οποία τόσα γνωμικά και αποφθέγματα  έχουν λεχθεί, θα αποτελεί πάντα έναν από τους μεγάλους σκουπούς στις ζωές των ανθρώπων.

Η βαθύτερη ανάγκη της δημιουργίας της γεννάται συνήθως μόλις απομακρυνόμαστε από την εστία στην οποία μεγαλώσαμε. Όταν συνειδητοποιούμε ότι είμαστε έτοιμοι για έναν νέο κύκλο ή όταν κάποιο από τα μέλη της οικογένειας μας «φύγει» και υποσυνείδητα θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα για να καλύψουμε το κενό του.

Όπως και να ’χει οικογένεια σημαίνει πολλά: Συντροφικότητα, αγάπη, δημιουργία, αλλά από την άλλη μια τόσο μεγάλη απόφαση δεν παύει να φέρει και τις ευθύνες της, γι’ αυτό καλό θα ήταν να επεξεργαστούμε όλες τις παραμέτρους και να αναλογιστούμε όλα τα επακόλουθα που μπορεί να φέρει στην ζωή μας η δημιουργία αυτής, πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα.

Το σημαντικότερο όλων είναι να μην πιεστούμε στην όποια απόφαση μας, αγχωμένοι από τα κοινωνικά στερεότυπα ή τις εμμονές του οικογενειακού-φιλικού μας κύκλου. Το θέμα είναι να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι, ήρεμοι και γεμάτοι εσωτερικά, είτε είμαστε γονείς, είτε έχουμε απλώς ένα σύντροφο ή έχουμε επιλέξει να είμαστε μόνοι μας.

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικά αποφθέγματα (quotes) για την οικογένεια σπουδαίων ανθρώπων για αυτό τον τόσο ιδιαίτερο και ιερό θεσμό.  Σοφά λόγια τα οποία θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη.

 

«Ένας άντρας δεν πρέπει ποτέ να παραμελεί την οικογένεια του για χάρη της δουλειάς του».

Γουολτ Ντίσνεϊ

 

«Η οικογένεια δεν είναι απλώς ένα σπουδαίο πράγμα. Είναι τα πάντα».

Μαίκλ Τζεί Φοξ

 

«Μια ευτυχισμένη οικογένεια είναι σαν ένας προγενέστερος παράδεισος».

Τζωρτζ Μπερναντ Σο

Πρέπει να διαβάσεις  Απόσταση Quotes: Τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά

 

«Σε μια οικογένεια, η αγάπη καταπραΰνει πληγές, δένει τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη και φαντάζει σαν μια μουσική που φέρνει την ηρεμία».

Φρίντριχ Νίτσε

 

«Το να χαίρεσαι μαζί με την οικογένεια σου είναι σαν να βρίσκεσαι στο ομορφότερο μέρος του κόσμου».

Άλμπερτ Αϊνστάιν

 

«Το τένις είναι ένα παιχνίδι. Η οικογένεια είναι τα πάντα»

Σερένα Γουίλιαμς – τενίστρια

 

«Είμαι δυνατός χαρακτήρας. Είμαι δυνατός σύζυγος, δυνατός πατέρας και πάνω από όλα δυνατός οικογενειάρχης»

Ντέιβιντ Μπέκαμ

 

«Έχω ένα υπέροχο καταφύγιο: Την οικογένεια μου»

Χοσέ Καρέρας

 

«Ο κύριος ρόλος μιας γυναίκας είναι να αποτελέσει την κολώνα μιας οικογένειας»

Γκρέις Κέλλυ

 

Comments

comments