δώσε-προσοχή-στο-τώρα

Στο τέλος του προηγούμενου άρθρου υποσχέθηκα μία συνέχεια στην οποία θα μπορούσες να βρεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βάλεις το διαλογισμό στην καθημερινότητά σου.

Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί αυτή τη συνέχεια.

  1. Αξιολόγησε σωστά το χρόνο σου

μην-περιμένεις-να-ζήσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε στην πραγματικότητα περισσότερο χρόνο από αυτόν που πιστεύουμε.

Που πηγαίνει αυτός ο χαμένος χρόνος;

Υπάρχουν κάποιες ενέργειες που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «κλέφτες χρόνου» και έχουν την ιδιότητα να κάνουν το χρόνο να περνάει γρηγορότερα από όσο πιστεύουμε. Ποιοι είναι αυτοί;

Οι κυριότεροι «κλέφτες χρόνου» είναι η τηλεόραση, τα μέσα κοινωνική δικτύωσης και το κινητό. Έχει υπολογιστεί ότι χάνονται απίστευτα πολλές ώρες σε κάθε ένα από τα παραπάνω.

Μήπως λοιπό τελικά μπορείς να ξεκλέψεις ακόμα και παραπάνω από 10 λεπτά για το διαλογισμό;

  1. Βάλε κάτι και άφησε κάτι απέξω

Αν ήθελες να αγοράσεις καινούργια έπιπλα προφανώς δεν θα τα στοίβαζες πάνω στα παλιά, έτσι δεν είναι;

Το ίδιο συμβαίνει με το χρόνο ή για την ακρίβεια με τις δραστηριότητες ο καταλαμβάνουν χρόνο αντίστοιχα με τον χώρο που καταλαμβάνουν τα έπιπλα.

Αν λοιπόν θέλεις πραγματικά να βάλεις μια καινούργια δραστηριότητα , όπως για παράδειγμα ο διαλογισμός, στη ζωή σου, είναι προτιμότερο να αφαιρέσεις κάποια άλλη από την οποία κρίνεις ότι δεν έχει όφελος.

Θυμήσου ότι το νόημα δεν είναι να στοιβάζεις δραστηριότητες που καταλήγουν να είναι απλά καθημερινέ ή όχι συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσεις  αλλά να κάνεις πράγματα που πραγματικά σε ευχαριστούν, σε ηρεμούν και σε γεμίζουν.

  1. Βάλε κάποιους φίλους στο παιχνίδι

τεχνικές-διαλογισμού

Έχεις συνειδητοποιήσεις τα οφέλη του διαλογισμoου. Ωστόσο συνεχίζεις να δυσκολεύεσαι να μείνεις πιστός στη δέσμευση σου να το βάλεις καθημερινά στη ζωή σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Καλύτερος Ύπνος: Τι πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με την επιστήμη

Οι άλλοι μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα εξαιρετικό κίνητρο να μείνεις πιστός στη δέσμευσή σου. Να πιέσεις κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό σου να παραμείνει πιστός στη δέσμευσή σου. Αυτό είναι κάτι που πάντα λειτουργούσε εξαιρετικά καλά σε εμένα.

Η βοήθεια από τους άλλους μπορεί να είναι να συμμετέχουν μαζί σου στο γκρουπ, ή κάποιος ομαδικός διαλογισμός μέσω skype,  ακόμα και μία καθιερωμένη συνάντηση με άτομα από το γκρουπ πριν από το μάθημα.

Η αξία τη δέσμευσης

Προσωπικά μου είναι δύσκολο να τηρήσω τις δεσμεύσεις απέναντι στον εαυτό μου. Συνεχίζω να το προσπαθώ. Στην περίπτωση του διαλογισμού ωστόσο θα σου πω ένα πράγμα: Αυτή η δέσμευση αξίζει!

Μπορώ χωρίς καμία επιφύλαξη να σου υποσχεθώ ότι το να την τηρήσεις θα σε κάνει απίστευτα χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Comments

comments