κέρδισε-την-ευτυχία

Θυμάμαι σαν να είναι τώρα την πρώτη φορά που χρειάστηκε να φύγω μακριά από τους δικούς μου. Να ζήσω μόνη μου. Να βγω από αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν η «ζώνη άνεσής» μου.

Μπορώ ακόμα να δω με απόλυτη καθαρότητα τον εαυτό μου με μια βαλίτσα στο χέρι να κατεβαίνει από το λεωφορείο μου με πήγε στο μέρος που θα ήταν η πατρίδα μου για τους επόμενους μήνες.

Θυμάμαι επίσης το άδειο σπίτι. Εκείνη τη στιγμή που έκλεισε η πόρτα και εγώ συνειδητοποίησα ότι έπρεπε για πρώτη φορά να κοιμηθώ μόνη μου σε ένα καινούργιο μέρος. Ένα ξένο μέρος.

Ξάπλωσα στο κρεββάτι. Έκλεισα το φως. Και απλά έβαλα τα κλάματα.

Δεν είναι εύκολο για κάποιον να βγει από τη «ζώνη άνεσής» του. Αν το κάνει ωστόσο θα συνειδητοποιήσει ότι είναι πολλά αυτά που έχει να κερδίσει.

Για εμένα οι δυσκολίες του πρώτου καιρού πέρασαν. Έτσι ακόμα και αν θυμάμαι τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα του τότε, ξέρω πλέον ό,τι τα μαθήματα εκείνης της περιόδου με οδήγησαν τελικά σε αυτό που είμαι τώρα.

  1. Θα σπρώξεις τα όρια σου προς τα έξω

Όλοι έχουμε όρια. Βγαίνοντας έξω από τη «ζώνη άνεση» μπορούμε να διευρύνουμε αυτά τα όρια. Αυτό που τώρα νομίζεις αδύνατο σε λίγο διάστημα δε θα είναι τίποτα άλλο παρά μέρος της καθημερινότητάς σου.

  1. Θα επεκτείνεις το δυναμικό σου

φτάσε-στην-επιτυχία

Όλοι έχουμε δυνατότητες. Θυσιάζοντας την άνεσή σου ακόμα περισσότερες δυνατότητες ανοίγονται μπροστά σου. Το σπάσιμο της ζώνης άνεση θα σου δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις όλη την ενέργεια και τη δύναμη ου κρύβεις μέσα σου. Θα σου δώσει πρόσβαση σε όλο το καύσιμο που θα σε οδηγήσει τελικά στην κορυφή.

  1. Θα αποκτήσεις θάρρος

Σε οποιαδήποτε δραστηριότητα γίνεσαι τόσο καλύτερος όσο εξασκείσαι σε αυτή. Το θάρρος δε διαφέρει σε τίποτα σε σχέση με αυτό το κομμάτι. Όσο πιο συχνά έρχεσαι αντιμέτωπος με του φόβους σου τόσο πιο θαρραλέος θα γίνεσαι.

  1. Θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Η  αυτοεκτίμηση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό έρχεται μέσα από την υπέρβαση αυτού που φοβάσαι. Δεν έχεις παρά να θυμηθείς την τελευταία φορά που ενήργησες με θάρρος για να καταλάβεις ότι τα δύο παραπάνω στοιχεία είναι το κλειδί που οδηγεί στην ευτυχία και την επιτυχία.

  1. Θα γίνεις πιο δυνατός και ασταμάτητος

Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Η παραπάνω φράση αποτελεί την ουσία όλων αυτών που έχεις να κερδίσεις βγαίνοντας έξω από τη «ζώνη άνεσης».

Πρέπει να διαβάσεις  3 πολύτιμες Συμβουλές για να κερδίσεις Χρόνο

Κάθε εμπειρία θα γίνεται και ένα καινούργιο όπλο στα χέρια σου που θα ενισχύσει τον χαρακτήρα σου και θα σε διαμορφώσει ως άτομο με ισχυρή νοοτροπία, έτοιμο να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε πρόκληση κατά μήκος του διαδρομής που πρέπει να ακολουθήσεις.

  1. Θα μπορέσεις να δημιουργήσεις τη ζωή με τους όρους που θέλεις

Με την επέκταση των δυνατοτήτων σου, την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τη σαφή εικόνα του τι υπάρχει εκεί έξω, θα νιώσεις ενθαρρυμένος και ζωντανός.

Αυτό θα σου δώσει την αποφασιστικότητα που χρειάζεσαι προκειμένου να δημιουργήσεις τη ζωή που εσύ θέλεις. Όχι αυτοί που οι άλλοι επιθυμούν για εσένα.

Comments

comments