Θέλω για λίγο να φανταστείς ένα καράβι μέσα σε μία απέραντη θάλασσα. Χαμένο. Χωρίς πυξίδα και χωρίς προορισμό.  Ένα καράβι που μπορεί να πλέει για μέρες  με συντροφιά τις λαμπερές ακτίνες του ήλιου και τις νύχτες να ντύνεται στο ασημένιο φως της σελήνης.

Και κάποτε το ατέλειωτο γαλάζιο σπάει και εκεί στο βάθος φαίνεται επιτέλους η στεριά. Καλή, κακή δεν έχει σημασία, μια όαση φαίνεται στα μάτια του κουρασμένου ναυτικού. Και εκεί αράζει μην έχοντας να περιμένει κάτι άλλο από τη θάλασσα. Ευγνωμονώντας τη θεά τύχη που του έδειξε την εύνοιά της φανερώνοντάς του ένα αραξοβόλι.

 

Ξέρω, μπορεί να σου ακουστεί τρελό. Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι αληθινό. Πέρα για πέρα αληθινό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζούμε τη ζωή μας στην τύχη.

Κι όμως ισχύει. Περιπλανιόμαστε μέσα στη ζωής μας χωρίς να ξέρουμε που θέλουμε να φτάσουμε. Χωρίς σκοπό.  Άλλες φορές πάλι – κι αυτό πίστεψέ με συμβαίνει συχνά, τον ξεχνάμε στην πορεία. Κι έτσι κι αυτός περνάει στη λήθη, μία ακόμα κουκίδα στις τόσες χαμένες δυνατότητες.

Το πρόβλημα ξεκινά με την επιλογή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μας χωρίς ωστόσο να περιορίζεται εκεί καθώς μας ακολουθεί και κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μας.

Τι είναι ο σκοπός και πως μπορεί να σε βοηθήσει

φτάσε-στην-επιτυχία

Το πρόβλημα είναι γνωστό ότι υπάρχει και καλύπτει μια εκτεταμένη έκταση ανθρώπων. Μέρους αυτού είναι και η ίδια η έννοια του «σκοπού» που σε πολλές περιπτώσεις προκαλείς σύγχυση.

Τι είναι λοιπόν στην πραγματικότητα ο σκοπός στη ζωή;

Όλοι κάνουμε πράγματα στη ζωή μας. Από αυτά κάποια είναι σημαντικά ενώ κάποια άλλα όχι. Θα μπορούσε κάποιον να ορίζει τα σημαντικά σαν τα πράγματα στη ζωή μας που δίνουν νόημα, που προσφέρουν ευτυχία. Όλα τα υπόλοιπα είναι στην πραγματικότητα σπατάλη χρόνου.

Πρέπει να διαβάσεις  7 Αρετές του Ευτυχισμένου Ανθρώπου: Πόσες από αυτές έχεις Εσύ;

Έτσι το βασικό ερώτημα «ποιος είναι ο σκοπός μου» μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με το «τι μπορώ να κάνω με το χρόνο μου που είναι σημαντικό»;

Μπορείς πιστεύω να δεις εύκολα τη διαφορά σε σχέση με το πόσο πιο συγκεκριμένο και ξεκάθαρο γίνεται το δεύτερο ερώτημα.

Τώρα ως προς την απάντηση…αυτή δεν μπορεί να σου τη δώσει κανένας άλλος παρά μόνο εσύ καθώς είναι προφανώς διαφορετική για κάθε άνθρωπο.

Γνωρίζοντας την κατεύθυνση που θέλεις να πάρεις είναι πολύ πιο εύκολο να ενεργοποιήσεις εκείνους του μηχανισμούς που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις σταθερός στην πορεία σου . Να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο και κάθε σκόπελο που θα βρεθεί μπροστά σου.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ανακαλύψεις ποιος είναι ο σκοπός στη ζωή σου. Ποτέ δεν είναι αργά για να δώσει στη ζωή σου νόημα και να αποκτήσεις την ευτυχία που σου αξίζει.

Η δική σου Ιθάκη  βρίσκεται μπροστά σου και σε περιμένει. Μένει μόνο να βάλεις πλώρη για αυτή.

 

Comments

comments