σπάσε-τις-αλυσίδες

Εξέθεσε τον εαυτό σου στον πιο βαθύ σου φόβο. Μετά από αυτό, ο φόβος δεν έχει καμία εξουσία, και ο φόβος της ελευθερίας συρρικνώνεται και εξαφανίζεται. Είσαι ελεύθερος. Jim Morrison

κέρδισε-την-ευτυχία

Δεν υπάρχει ίσως μεγαλύτερο αίσθημα απελευθέρωσης από αυτό που νιώθει κανείς όταν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τους φόβους του. Αυτή είναι μια εμπειρία που έχω βιώσει από πρώτο χέρι. Και ήταν έντονη. Από τα πιο έντονα, υπέροχα και αναζωογονητικά πράγματα που έχω νιώσει στη ζωή μου.

Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μια πιστεύω δυσκολία απέναντι σε κάθε τι καινούργιο και άγνωστο. Αυτό από μόνο του έχει φέρει στο δρόμο μου πολλές δυσκολίες και εμπόδια, μαζί με αρκετή πίεση και άγχος. Είναι μια κατάσταση που έχω αναγνωρίσει και σε ένα βαθμό αντιμετωπίσει. Θα έλεγα ψέματα ωστόσο ότι την έχω ξεπεράσει.

Ολοκληρώνοντας το σχεδιάγραμμα του εαυτού μου θα πρέπει να ξέρεις ότι είμαι παρορμητική και από μικρή φοβάμαι τα ύψη. Ήδη από τότε που ήμουν μικρή ήξερα ότι ο συνδυασμός στενό μπαλκόνι σε μεγάλο ύψος δεν μου ταίριαζε καθόλου.

Πήρα την απόφαση παρορμητικά. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο, το είχα δει νομίζω σε μια ταινία και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Δε συνειδητοποίησα ότι φοβάμαι το ύψος παρά μόνο όταν μου έδειξαν τον τοίχο που έπρεπε να ανέβω.

Από το φόβο του ύψους στην κορυφή του βράχου

το-μυστικό-της-επιτυχίας

Την πρώτη φορά που ανέβηκα σε βράχο είμαι σίγουρη ότι έδωσα άφθονη τροφή για γέλιο. Όλος ο φόβος ξεχείλισε πραγματικά. Βγήκε προς τα έξω κάνοντάς με να συμπεριφέρομαι σαν ένα παιδί που έχει χάσει τον έλεγχος. Ευτυχώς είχαν υπομονή μαζί μου. Κι αυτό με οδήγησε σε μια από τι ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου.

Πρέπει να διαβάσεις  Η ιστορια μιας σειρας από αποτυχιες και πως τελικα πετυχα τον στοχο μου

Ακόμα κι αν ήμουν ένας από εκείνους τους εξαιρετικά ταλαντούχους συγγραφείς, που μπορούν να σου μεταφέρουν απίθανες εικόνες και συναισθήματα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα, δεν είμαι βέβαιη ότι θα μπορούσα να σου το περιγράψω.

Το κατάλαβα την επόμενη μέρα. Και τη μεθεπόμενη. Και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα που ήμουνα πραγματικά χαρούμενη, ανάλαφρη και με ένα χαμόγελο καρφιτσωμένο στα χείλη μου λες και ο κόσμος μου είχε γεμίσει από την υπέρτατη ευτυχία. Είχα φορτίσει τον εαυτό μου με τέτοια θετική ενέργεια που τίποτα αρνητικό δεν μπορούσε να με ακουμπήσει.

Υπάρχουν πολλών ειδών φόβοι. Και όλοι έχουν ένα κοινό. Σε κρατάνε πίσω. Σε δεσμεύουν περιορίζοντας τις δυνατότητές σου να φτάσεις αυτό που πραγματικά αξίζεις. Κανείς δεν μπορεί πραγματικά να κερδίσει την ελευθερία του αν δεν αντιμετωπίσει τους φόβους του. Όπως κανείς ποτέ δεν κέρδισε την ελευθερία του χωρίς να αντιμετωπίσει τους δυνάστες του.

Δεν είναι η έλλειψη της γνώσης ή της ικανότητας αυτή που σε κρατάει στο έδαφος. Είναι ο φόβος. Σπάσε λοιπόν τα δεσμά του και άνοιξε τα φτερά σου. Και μετά πέτα. Πέτα ψηλά. Όσο θες και με όποιον τρόπο θες.

Ζήσε ελεύθερος.

Comments

comments