Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα άρθρα που μπορεί να διαβάσεις, αλλά νομίζω ότι είναι ένα επίσης και ένα από τα πιο ενθαρρυντικά.

Όλα καταλήγουν σε 3 τόσο μικρές κι όμως τόσο ανυπόφορες λέξεις:

«Πρόκειται να πεθάνεις»

Ο λόγος που πιστεύω ότι αυτή η φράση είναι περισσότερο ενθαρρυντική παρά μακάβρια είναι επειδή εν τέλει αποδεικνύεται πρακτική και λειτουργική. Για μένα, η γνώση του αναπόφευκτου, δεν είναι φόβος. Είναι το καθοδηγητικό φως και η φιλοδοξία που με οδηγεί να επιδιώκω πάντα το καλύτερο από τη ζωή μου.

Αυτές οι τρεις λέξεις είναι τόσο σημαντικές. Αν δεν συνειδητοποιήσεις ότι κάποια στιγμή θα πεθάνεις, πώς θα βρεις κίνητρο να αρχίσεις να ζεις πραγματικά?

Στα 33 χρόνια ζωής μου βλέπω συνεχώς ανθρώπους να λειτουργούν καθημερινά σαν να μην το έχουν συνειδητοποιήσει! Όλοι θεωρούν τη ζωή τους δεδομένη.

Το σημαντικότερο πράγμα με την αποδοχή του δικού σου θανάτου και η χρήση του «Πρόκειται να πεθάνεις» με έναν ουσιαστικό, θετικό, αισιόδοξο και ενδυναμωτικό τρόπο είναι ότι σε παρακινεί να κάνεις εξαιρετικά πράγματα.

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις μόνο μία ευκαιρία στη ζωή, σταματάς να ανησυχείς για τα χρόνια που περνούν κι αρχίζεις να αξιοποιείς ουσιαστικά τους μήνες, τις ημέρες, τα λεπτά, τις ώρες ακόμα και τα δευτερόλεπτα της ζωής σου. Αναπτύσσεις ουσιαστικό ενδιαφέρον για κάθε στιγμή που περνάει και αρχίζεις να της δίνεις την απαραίτητη βαρύτητα. Είναι εύκολο; είναι πάντα εφικτό; Η απάντηση είναι όχι…αλλά το ζήτημα είναι να έχεις αυτή την φιλοσοφία και να το προσπαθείς!

Γι’ αυτό οι μέρες μου είναι τόσο γεμάτες με συναντήσεις, δουλειές και διάφορες δραστηριότητες. Η ταχύτητα και η πολυπλοκότητα είναι καθοριστική για την επιτυχία. Έχω πραγματικές φιλοδοξίες για το τι θα αφήσω πίσω μου, γιατί πραγματικά γνωρίζω ότι θα πεθάνω κάποια στιγμή. Επιπλέον αυτό μου επιτρέπει να έχω απεριόριστη υπομονή και προοπτική και ευγνωμοσύνη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου.

Πρέπει να διαβάσεις  15 Σοφά Λόγια Για Το Χρήμα: Μπορεί Να Σε Κάνει Πραγματικά Ευτυχισμένο;

Προσωπικά, απλώς αποστασιοποιούμαι από την αδυναμία των ανθρώπων να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλη και ταυτόχρονα πόσο εύθραυστη είναι η ζωή τους.

Οι άνθρωποι είναι τόσο ανυπόμονοι και απερίσκεπτοι σε καθημερινή βάση, αλλά δεν κάνουν τίποτα στρατηγικά σχεδιασμένο ώστε να πετύχουν πραγματικά. Οι περισσότεροι περιμένουν ότι τα πράγματα θα φτιάξουν από μόνα τους.

Μάντεψε όμως: Δεν πρόκειται να φτιάξουν με αυτό το σκεπτικό.  Μην περιμένεις να συμβεί κάτι τέτοιο αν δεν επικεντρωθείς και δεν προσπαθήσεις πραγματικά και κυρίως  μην γίνεις σαν όλους αυτούς αυτούς  που δεν κάνουν τίποτα άλλο για να αλλάξουν μια κατάσταση παρά μόνο να παραπονιούνται για την «κακή» τους τύχη.

Μπούρδες. Συνειδητοποίησε ότι την τύχη σου την δημιουργείς εσύ και θα δεις πόσο πολύ θα αλλάξει η ζωή σου!

Επιστρέφοντας στις 3 λέξεις:

Αυτές οι 3 λέξεις είναι ένα πραγματικό κίνητρο για την επιτυχία!  Όταν ξυπνάς κάθε πρωί και αντιμετωπίζεις την ιδέα ότι «Πρόκειται να Πεθάνεις», τότε αρχίζεις να βλέπεις και να ζεις την ζωή σου διαφορετικά.

Σε προκαλώ: Σταμάτα να διαβάζεις τώρα το άρθρο και σκέψου. Αν μάθαινες σήμερα ότι έχεις μία εβδομάδα ζωής ακόμα, θα ήσουν ικανοποιημένος/η από τη ζωή που έζησες μέχρι τώρα?

Είναι το πιο σημαντικό ερώτημα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου!

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η σκέψη είναι τόσο αμφιλεγόμενη ωστόσο, είναι γιατί νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους να πεθαίνουν με αρνητικά δεδομένα.

Όταν το κάνουν αυτό, κάνουν τα πάντα να φαίνονται ασήμαντα και ανούσια. Για μένα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Δεν θέλω απλώς να περάσω τα χρόνια μου και να παραμένω εφησυχασμένος, παθητικός και ανενεργός στην πορεία της ζωής μου.

Πρέπει να διαβάσεις  Τα 4 πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή

Χρησιμοποιώ τη φράση «Πρόκειται να Πεθάνεις» ως την υπέρτατη ώθηση. Το απόλυτο κίνητρο για τις ενέργειες, τις φιλοδοξίες και την επιτυχία μου.

Εστιάζω σε μια πολύ θετική εκδοχή του «memento mori»: Δεν είναι ο φόβος του αναπόφευκτου, είναι απλά ένα πολύ πρακτικό κίνητρο για να ζήσεις μια σπουδαία ζωή.

Προσοχή: Το τετελεσμένο του θανάτου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσεις την δουλειά σου αύριο το πρωί και να πάρεις τα βουνά. Μπορείς όμως να προσπαθήσεις να επαναπροσδιορίσεις την πραγματικότητά σου έτσι ώστε να είσαι σε καλύτερη θέση να πετύχεις όσα ονειρεύεσαι.

Μπορείς να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το τι πραγματικά θέλεις, για το τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα και στη συνέχεια μπορείς να βρεις τρόπους και να θέσεις ένα πρόγραμμα ώστε να το κάνεις σταδιακά πραγματικότητα. Βήμα-βήμα.

Δες πίσω από τον επικείμενο θάνατό σου μια αισιόδοξη, θετική ώθηση, να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη ζωή και να γνωρίσεις τον εαυτό σου πραγματικά.

Μπορείς να θες την δική σου επιχείρηση ή μπορεί να θες καθημερινά περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσένα η την οικογένεια σου

Μπορεί να θες να γυρίσεις τον κόσμο ή να αγοράσεις μια φάρμα με ζώα στην εξοχή.

Ότι και να θέλεις, όσο μικρή η μεγάλη ονειρεύεσαι την ζωή σου, πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις κάθε δικαίωμα– και για να το πάω ένα βήμα πιο κάτω- έχεις την υποχρέωση να προσπαθήσεις πραγματικά να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.

Υπάρχουν δύο τρόποι σκέψης να δεις τα όνειρα σου:

«Μία μέρα θα…»

Ή

«Μέρα Πρώτη…»

Το Memento Mori δεν εμπεριέχει τον φόβο του επικείμενου θανάτου, αλλά απαιτεί από σένα να είσαι εδώ, να ζεις το τώρα και να χτίζεις για το μέλλον σου, χωρίς να χάνεις τις στιγμές σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Πως τα ταξίδια μπορούν να αλλάξουν τις προκαταλήψεις σου

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όνειρα και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτό. Το μόνο λάθος είναι να κωλυσιεργείς, γιατί η ζωή τρέχει και σε αφήνει πίσω κι ίσως να είναι πολύ αργά όταν το συνειδητοποιήσεις εν τέλει.

Γι’ αυτό ζήσε γνωρίζοντας ότι πρόκειται να πεθάνεις!

Μη φοβάσαι να δοκιμάσεις, έχεις μία ευκαιρία και αν δεν ξεκινήσεις σήμερα, τώρα, δεν θα το κάνεις ποτέ. Όσο περισσότερο αφήνεις το όνειρο σου, τόσο περισσότερο αυτό απομακρύνεται!

Ο Τζον Λένον είχε πει «Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει όταν είσαι πολύ απασχολημένος να κάνεις άλλα σχέδια». Μάθε να ζεις και να εκμεταλλεύεσαι πλήρως το τώρα, την κάθε σου στιγμή, ευχαριστώντας το δώρο της ζωής που σου δόθηκε και χωρίς να κολλάς στο παρελθόν ή να ανησυχείς υπερβολικά για το μέλλον.

Σταμάτα να εστιάζεις στις δυσκολίες που σου φέρνει η ζωή, χρησιμοποιώντας τες ως δικαιολογία για να αποφύγεις να αντιμετωπίσεις τους φόβους και να κυνηγήσεις τα όνειρα σου!

Η ζωή θα σου δίνει συνέχεια σπρωξιές. Αντί να πηγαίνεις προς τα πίσω με κάθε σπρωξιά της… Σπρώξτην και εσύ!!!!

Έτσι αν ονειρεύεσαι να γίνεις καλός σε έναν τομέα, είτε αυτός είναι επαγγελματικά, είτε προσωπικά, είτε να αποκτήσεις χρήματα ή κύρος, είτε απλώς να κάνεις μία ευτυχισμένη οικογένεια και παιδιά, σταμάτα να το «φαντάζεσαι» και ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ να το κάνεις πράξη!

Αλλά να θυμάσαι: όποιο κι αν είναι το όνειρο σου, πρέπει να σε οδηγήσει στην αλήθεια σου, όχι στην τρέχουσα «καθωσπρέπει»  αλήθεια του κόσμου. Γίνε πιο παρορμητικός! Άρχισε να ζεις μία πιο παρορμητική ζωή και μόνο τότε θα διαπιστώσεις πόσο έχεις τον έλεγχο!

Έχεις για όλα επιλογή, αλλά πρώτα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου την ερώτηση:

Τι ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις?

Comments

comments