Αν ασχολείσαι με το σώμα σου, γνωρίζεις πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής. Ειδικά αν ο στόχος σου είναι η καλύτερη απόδοση στην προπόνηση, η αύξηση της μυϊκής ενέργειας και δύναμης, τότε ένα συμπλήρωμα κρεατίνης σου είναι απολύτως απαραίτητο.

Τα πιο γνωστά συμπληρώματα διατροφής είναι αυτά της κρεατίνης. Τα συμπληρώματα κρεατίνης είναι τα πιο καλά μελετημένα στην αγορά. Είναι απόλυτα ασφαλή στην χρήση και πολύ αποτελεσματικά στην αύξηση της μυϊκής δύναμης, αλλά προσφέρουν και ευεργετικές ιδιότητες για την συνολική καλή φυσική κατάσταση του σώματος.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι ακριβώς είναι και που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Τι είναι η κρεατίνη;

Η κρεατίνη παράγεται φυσικά στο σώμα και βρίσκεται επίσης στις ζωικές τροφές, κυρίως το κρέας και τα ψάρια. Αποτελεί την κυρίαρχη πηγή ενέργειας του οργανισμού.

Ο βασικός της ρόλος είναι να διευκολύνει την ανακύκλωση της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP), η οποία με απλά λόγια, είναι η ποσότητα ενέργειας που βρίσκεται στους μύες και στον ιστό του εγκεφάλου.

Γιατί χρειάζομαι συμπλήρωμα, αφού μπορώ να την πάρω από την διατροφή μου;

Πράγματι μπορείς να προσλάβεις κρεατίνη από την διατροφή σου, όμως το πρόβλημα είναι πως θα πρέπει να καταναλώσεις πολύ μεγάλες ποσότητες τροφών, που είναι πλούσιες σε κρεατίνη, για να πάρεις ένα ικανοποιητικό ποσοστό στην καθημερινότητά σου. Και όπως καταλαβαίνεις, δεν θα πάρεις μόνο θρεπτικά συστατικά, αλλά θα γεμίσεις το σώμα σου με λιπαρά και ουσίες, που μόνο καλό δεν θα σου κάνουν.

Εκεί ακριβώς σου είναι απαραίτητο το συμπλήρωμα, καθώς μπορεί με πολύ αποδοτικό τρόπο και χωρίς να ξοδέψεις πολλά λεφτά, να αυξήσεις την ημερήσια πρόσληψή σου και να πετύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Πρέπει να διαβάσεις  10 Superfoods που μπορείς να τρως κάθε μέρα

Για ποιους είναι ιδανικό το συμπλήρωμα;

Τα συμπληρώματα κρεατίνης δεν είναι μόνο για αθλητές και bodybuilders. Είναι το ίδιο ιδανικά και για σένα. Αν σε ενδιαφέρει η καλή φυσική κατάσταση και έχεις σαν στόχο σου να αυξήσεις την δύναμη, την αντοχή και την μυϊκή σου μάζα, τότε είσαι ο κατάλληλος υποψήφιος για ένα συμπλήρωμα κρεατίνης.

Ποια είναι τα οφέλη των συμπληρωμάτων κρεατίνης;

Τα συμπληρώματα κρεατίνης είναι πολύ προσεκτικά μελετημένα, τόσο για την ασφάλεια τους, όσο και για οφέλη τους στο σώμα. Οι επιστημονικές έρευνες δεν έχουν παρουσιάσει ανεπιθύμητες παρενέργειες από την χρήση τους.

Ας δούμε τι θα σου προσφέρει ένα συμπλήρωμα κρεατίνης :

  • Αύξηση του μυϊκού όγκου

Η κρεατίνη μπορεί αποδεδειγμένα να σου προσφέρει αύξηση της μυϊκής μάζας, χωρίς περιττό λίπος, ενώ παράλληλα ενισχύει την δύναμη και τονώνει την ενέργειά σου, ώστε να μπορείς να προπονείσαι πιο σκληρά, πιο αποδοτικά και με μεγαλύτερη διάρκεια.

  • Ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης

Ένα μεγάλο μέρος της επιστημονικής έρευνας έχει αποδείξει πως τα συμπληρώματα κρεατίνης μπορούν να κάνουν έναν αθλητή πιο γρήγορο και πιο δυνατό, αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τους αθλητές.

Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες των συμπληρωμάτων κρεατίνης και ειδικά αυτοί που κάνουν έντονες και εξαντλητικές προπονήσεις.

  • Συμβάλλει στην σωστή εγκεφαλική λειτουργία

Πέρα από τις ιδιότητες της για χτίσιμο μυϊκής δύναμης, η κρεατίνη, αποδείχθηκε πως έχει ισχυρή νευροπροστατευτική ικανότητα, η οποία ενισχύει την δύναμη των κυττάρων του νευρικού συστήματος, απέναντι σε απειλές.

  • Επιταχύνει την μυϊκή αποκατάσταση

Οι επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα συμπληρώματα κρεατίνης μειώνουν τις βλάβες και τις φλεγμονές στα μυϊκά κύτταρα, μετά από υψηλής έντασης προπονήσεις. Επίσης βοηθούν σημαντικά στην αύξηση της δύναμης και της αντοχής.

Πρέπει να διαβάσεις  Συνταγή: Φτιάξτε τα αυγά για το Πάσχα με φυσικό τρόπο!

Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πόσο σημαντικά είναι τα συμπληρώματα κρεατίνης στην καθημερινότητά σου και πόσο μεγάλη διαφορά μπορούν να κάνουν στις προπονήσεις και στην μυϊκή σου ανάπτυξη.

Δεν έχεις τίποτα να χάσεις με μια δοκιμή. Αντιθέτως, θα κερδίσεις περισσότερα απ’ όσα πιστεύεις.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα του e-shop με συμπληρώματα διατροφής Active Body για τις χρήσιμες πληροφορίες. 

Comments

comments