βρες-τους-κωδικούς

Ζούμε σε ένα κόσμο στον οποίο τα ψηφιακά παιχνίδια κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Όσο όμως κι αν ένας ψηφιακός κόσμος γίνει ελκυστικός, το συναρπαστικότερο παιχνίδι όλων δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό της Ζωής. Ένα παιχνίδι γεμάτο συνεχώς νέες προκλήσεις και προβλήματα που σε περιμένουν στη γωνία.

Ποιος είναι ο στόχος;

Όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι να ανέβεις επίπεδο. Κι όσο ανεβαίνεις επίπεδο τόσο πιο σύνθετες είναι οι προκλήσεις που σου παρουσιάζονται.

Ξεκινώντας να παρουσιάζουμε το δημοφιλέστερο παιχνίδι που υπήρξε ποτέ θα πούμε δυο λόγια για τα 5  αυτά επίπεδα.

Τα 5 επίπεδα του παιχνιδιού

Επίπεδο 1 – Βρες Στέγη και φαγητό

Στην ουσία ικανοποίησε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Επίπεδο 2 – Διασφάλισε ότι δεν πρόκειται να πεθάνεις

Το ότι έχεις σπίτι δεν σημαίνει ότι απαραίτητα αυτό είναι ασφαλές και σταθερό. Σε αυτό  το επίπεδο πρέπει να πετύχεις ακριβώς αυτό.

Επίπεδο 3– Βρες τους σωστούς ανθρώπους

Φυσικά μοιάζει εύκολο. Είναι όμως; Το επίπεδο αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από όσο πιστεύεις.

Επίπεδο 4 – Κάνε κάτι σημαντικό και πολύτιμο για εσένα και για άλλους

Εδώ μιλάμε για την απόκτηση κάποια γνώσης, ικανότητας ή δεξιότητας που σε κάνει σημαντικό για το κοινωνικό σου περιβάλλον προσφέροντάς σου παράλληλα ευχαρίστηση.

Επίπεδο 5– Φτιάξε το μύθο σου

Θα πρέπει να σιγουρευτείς όταν πλέον έχεις φύγει από το παιχνίδι η ζωή σου να είχε νόημα. Αυτό είναι το επίπεδο που θα σε κάνει πρωταθλητή σε αυτό το παιχνίδι.

Οι κανόνες του Παιχνιδιού

κλέψε-στο-παιχνίδι-της-ζωής

Όσο πολύπλοκο και αν καταλήξει να  είναι το παιχνίδι της Ζωής, οι κανόνες του παραμένουν απλοί και συγκεκριμένοι.

  1. Τα προβλήματα γίνονται σταδιακά πιο δύσκολα και απρόσμενα
Πρέπει να διαβάσεις  Θέλεις να ζήσεις ως Σκλάβος ή Ελεύθερος; Η επιλογή είναι δική σου

Η μεγαλύτερη πρόκληση του παιχνιδιού δεν είναι τα προβλήματα που περιμένεις και για τα οποία έχεις προετοιμαστεί. Τα προβλήματα που συναντάς στα δύο τελευταία επίπεδα είναι αυτά που δίνουν πραγματικά νόημα στη ζωή σου. Και είναι αυτά που δεν περιμένεις.

  1. Σε κάθε πρόβλημα θα πρέπει να ανταποκριθείς είτε με λύσεις είτε με περισπασμούς.

Για κάθε πρόβλημα που καταλαβαίνεις και είσαι ικανός να διαχειριστείς βρίσκεις μια λύση. Κάθε τι που σε δυσκολεύει προσποίησε ότι δεν υπάρχει. Αυτό είναι περισπασμός.

  1. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς μα λύση ή ένα περισπασμό τόσο πιο αυτόματος γίνεται στη συνέχεια.

Συνήθειες. Όταν υποσυνείδητα και αυτόματα εμφανίζουμε μια συμπεριφορά. Οι περισπασμοί και οι λύσεις μετατρέπονται σε συνήθειες. Οι συνήθειες είναι χρήσιμες γιατί σε βοηθάνε να μην επιστρέψεις σε προηγούμενα επίπεδα.

  1. Οι λύσεις σε ανεβάζουν επίπεδο, οι περισπασμοί σε κρατάνε καρφωμένο εκεί που είσαι.

Οι κωδικοί για να κλέψεις στο παιχνίδι

Κωδικός #1 Είσαι υπεύθυνος για το παιχνίδι

Η ζωή σου φέρνει προβλήματα. Για αυτά πάντα υπάρχει λύση. Τώρα αν εσύ επιλέξεις να δεις ότι δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις, δημιουργείς αυτόματα περισπασμούς. Για αυτούς εσύ είσαι υπεύθυνος.

 Κωδικός#2 Κάτσε κάτω και γράψε

Το να ξεχωρίζεις τους περισπασμούς από τις λύσεις δεν είναι πάντα εύκολο. Καθώς όλοι μας έχουμε έμφυτη την τάση να λέμε ψέματα στον εαυτό μας για όσα δεν μας ικανοποιούν, υπάρχει η ανάγκη να δούμε κάποια πράγματα σαν να τα έβλεπε κάποιος τρίτος. Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για ν πετύχει κανίς κάτι τέτοιο είναι το γράψιμο.

Κωδικός#3 Σταμάτα να παραπονιέσαι

Ο λόγος που παραπονιέσαι είναι ότι ψάχνεις τη συμπάθεια άλλων προσώπων. Δυστυχώς πρόκειται για έναν τρόπο που έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικός ως προς το χτίσιμο ουσιαστικότερων ανθρώπινων σχέσεων. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να παρατείνεις το πρόβλημα χωρίς να δίνεις λύση.

Πρέπει να διαβάσεις  Γνωμικά: Ζήσε την κάθε στιγμή της ζωής σου

Κωδικός#4  Σταμάτα να ονειροπολείς

Όταν η ονειροπόληση αναφέρεται σε εσένα δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ακόμα περισπασμός που πηγάζει από κάθε είδους ανασφάλεια που έχεις.

Κωδικός#5 Μοιράσου ότι σε κάνει να νιώθεις ντροπή

Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας κάθε αποτυχία των γονιών μας να δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα μετατρέπεται σε περισπασμό. Αυτό πολλές φορές μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι στραβό πάνω μας.

Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγούμε από τέτοιου είδους περισπασμούς είναι να τους εκθέσουμε έχοντας στο μυαλό μας ότι το ίδιο πρόβλημα έχει απασχολήσει πολύ κόσμο εκτός από εμάς.

 

Comments

comments