επιλέγω-την-επιτυχία

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο γιατί ήθελα να διηγηθώ μια προσωπική ιστορία. Μια αληθινή ιστορία αποτυχιών και επιτυχίας. Θα παρουσιάσω τα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν όχι για χάρη της αλήθειας αυτής κάθε αυτής, αλλά γιατί πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αλήθεια έχει να προσφέρει ένα μεγάλο μάθημα σε όλους όσους έχουν βάλλει σκοπό της ζωής τους να πετύχουν.

Σε προτρέπω λοιπόν, ακόμα κι αν το θέμα σου φανεί ότι αρχικά δεν σε ενδιαφέρει, να συνεχίσεις το διάβασμα. Όχι γιατί εγώ είμαι κάποια φοβερή συγγραφέας. Όχι. Μέσα ωστόσο από την προσωπική αυτή ιστορία μπορείς να καταλάβεις ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να πετύχεις.

Η ιστορία που θα διηγηθώ αφορά τις προσπάθειες που έκανα να χάσω βάρος. Θα πρόσεξες βέβαια ότι λέω προσπάθειες και όχι προσπάθεια. Κι εδώ μπορώ να σου πω ότι ο πληθυντικός μόνο τυχαίος δεν είναι. Βλέπεις ενώ έκανα –αρκετές φορές, ένα δυνατό ξεκίνημα, στο τέλος κατέληγα με το δείχτη της ζυγαριάς κολλημένο στο σημείο ακριβώς που ήταν όταν ξεκινούσα τη δίαιτα.

αποτυχία-να-χάσω-βάρος

Θα μου πεις τουλάχιστον δεν ανέβαινε. Φυσικά. Το να σκέφτεται κανείς θετικά τα πράγματα ποτέ δεν κάνει κακό. Στην προκειμένη βέβαια περίπτωση αυτό δεν με βοηθούσε να μπω στα ρούχα μου.

Τώρα αν κι εσύ έχεις προσπαθήσει να κάνεις δίαιτα μπορείς ίσως εύκολα να καταλάβεις τι πραγματικά συνέβαινε και η ζυγαριά αρνούνταν πεισματικά να κατέβει. Βλέπεις ενώ ξεκίναγα με πείσμα την προσπάθειά μου έφτανε μία μικρή παρασπονδία για να καταλήξει η δίαιτα σε Βατερλό. Έτσι η πρώτη μικρή παρασπονδία, έφερνε την επόμενη και η επόμενη μία ακόμα μεγαλύτερη μέχρι που απλά η δίαιτα πήγαινε περίπατο.

Πρέπει να διαβάσεις  Δες πως μπορείς να μετατρέψεις την ήττα σε νίκη

Και τότε κάτι άλλαξε. Πείσμωσα. Είπα ότι θα τα καταφέρω. Ήξερα τι έφταιγε κάθε φορά και αποτύγχανα. Ήξερα ότι δεν έπρεπε να επιτρέψω στον εαυτό μου την παραμικρή παρέκκλιση από το πρόγραμμα της δίαιτας. Και δεν την επέτρεψα. Τήρησα τους κανόνες με απόλυτη πίστη ακόμα και σε καταστάσεις που μου ήταν δύσκολο να το κάνω. Και φυσικά είχε αποτέλεσμα. Η ζυγαριά μου έκανε τη χάρη επιτέλους και άρχισε να κατεβαίνει. Και όσο περισσότερο κατέβαινε τόσο καλύτερα αισθανόμουν και τόσο πιο εύκολο ήταν να τηρήσω το πρόγραμμα.

Τελικά έχασα τα κιλά που ήθελα. Και αν εξαιρέσεις τις πρώτες μέρες δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα να δυσκολεύομαι ιδιαίτερα εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις.

Τι ήταν διαφορετικό αυτή τη φορά από τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες;

Ήξερα ότι ήθελα να τα καταφέρω.

Ήξερα επίσης ότι ήταν στο χέρι μου να τα καταφέρω.

Αποφάσισα δε, για πρώτη φορά να δεσμευτώ ότι θα τα καταφέρω.

Και με ένα μαγικό σχεδόν τρόπο αυτό λειτούργησε. Αυτή η φορά ήταν πιο εύκολη εξαιτίας αυτής ακριβώς της δέσμευσης.

Comments

comments