χωρισμός

Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή! -. Mahatma Gandhi

Αγάπη! Το συναίσθημα που έχουν υμνήσει οι περισσότεροι ποιητές, έχουν χρησιμοποιήσει οι πιο διάσημοι συγγραφείς για να ντύσουν με αυτό τις πιο σπουδαίες ιστορίες τους. Είναι ένα συναίσθημα ικανό να σε συνεπάρει, να σε τραβήξει από τη γήινη απτή πραγματικότητα και να σε ανεβάσει σε άλλο επίπεδο.

Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη στη ζωή μας. Όμως γιατί για κάποιους μοιάζει τόσο δύσκολο να βρουν την αληθινή αγάπη;

Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις. Είναι κάτι που σε βρίσκει, λέει η Loretta Young. Αν κάτι τέτοιο ισχύει σημαίνει ότι δεν είναι όλοι προορισμένοι να βρουν την αγάπη;

Θα συμφωνήσω με την Young. Η αγάπη σε βρίσκει. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να την κρατήσεις. Ή φυσικά να τη σκορπίσεις από εδώ και από εκεί σαν ένα μπουκέτο από μαραμένα ροδοπέταλα. Και εσύ μένεις εκεί κλείνοντας σφικτά το παλτό σου για να καλύψεις τον πόνο από μια ακόμα απώλεια. Μόνος. Να τα κοιτάς να φεύγουν μακριά, σχεδόν χορεύοντας μέσα στον άνεμο, με την ψυχρή του ανάσα μαχαίρι στην καρδιά σου.

Αν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ξανά και ξανά μέσα στη ζωή σου, κάποια από τις παρακάτω συμπεριφορές σου είναι γνωστή. Και είναι αυτή ακριβώς που πρέπει να αλλάξεις.

Εμμονή

Όταν ο άλλος γίνεται ο πυρήνας της ζωής σου, έχεις κάνει το πρώτο βήμα που θα σε οδηγήσει στη μοναξιά. Το κέντρο της ζωή σου πρέπει να είσαι εσύ. Όχι με την έννοια του να μη δείχνεις το ενδιαφέρον σου και την αγάπη σου. Αλλά να μην κρέμεσαι από τον άλλο. Γιατί όσο πιο ασφυκτικά πας να κλείσεις το κλοιό, τόσο αυτός που έχεις απέναντί σου θα έχει την τάση να απομακρύνεται.

Πρέπει να διαβάσεις  Ναι και Όχι: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;

Μομφή

αρνητική-κριτική-και-υγεία

Φταίει ο άλλος; Μπορεί. Πόσο σίγουρα μπορείς να πεις ότι εσύ δεν έχει κάνει λάθη; Είναι εύκολο να κρίνουμε και να κατηγορούμε τους άλλους. Το δύσκολο είναι να στρέψουμε το φως στον εαυτό μας και να δούμε: μήπως υπάρχει κάτι που πρέπει και μπορούμε να αλλάξουμε;

Εξιδανίκευση

Κλείνεις τα μάτια στα ελαττώματά του. Τον ανεβάζεις στο βάθρο και τον κάνεις να νιώθει απόλυτη ανάγκη και σιγουριά. Δεν είναι κακό να θαυμάζεις κάποιον. Θα πρέπει ωστόσο να σε θαυμάζει και αυτός.

Θυματοποίηση

Είτε το θύμα είσαι εσύ είτε ο άλλος χάνεται η ισορροπία. Και χωρίς ισορροπία δεν υπάρχει αγάπη.

Comments

comments