αγάπη-σημαίνει

Κοιτάζοντας πολλές από τις σχέσεις των γύρω μου δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ: Μήπως έχουμε χάσει το νόημα της αγάπης;

Διάβασα πρόσφατα μια ιστορία που με συγκλόνισε. Και με έκανε να θυμηθώ μια αντίστοιχη ιστορία που έχει ζήσει μια από τις πιο κοντινές μου φίλες.

Η ιστορία της Holy L. Pender δεν είναι μία ευχάριστη ιστορία. Ξεκινάει με τη δήλωση ότι η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα σημαντική για αυτήν. Και τελειώνει την ίδια μέρα μετά από 17 χρόνια γάμου. Σε ένα κρεββάτι νοσοκομείου κρατώντας το χέρι του άντρα της που ξεψυχάει. Αφού δήλωσαν ο ένας στον άλλο την αγάπη τους.

Η Pender δηλώνει πως εκείνη τη στιγμή δεν την ένοιαζαν ούτε τα λουλούδια, ούτε τα σοκολατάκια, ούτε τα κοσμήματα. Το μόνο που ήθελε ήταν ο άντρας της να ζήσει. Ο άντρας και αυτά που αντιπροσώπευε σαν άνθρωπος. Αυτά που ζήσανε κι αυτά που δεν πρόλαβαν να ζήσουν. Ακόμα και πράγματα όπως το ότι έβγαζε έξω τα σκουπίδια για να τη βοηθήσει. 

Από την εμπειρία της φίλης μου που έχασε το σύντροφό της με τον ίδιο τρόπο μπορώ να το ίδιο. Δεν μου ανέφερε ποτέ τα δώρα ή ταξίδια. Πάντα όταν τον θυμόταν μιλούσε για το χιούμορ του. Για τον φυσικό τρόπο με τον οποίο την έκανε να γελάει.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι στη θέση της θα ένοιωθαν με τον ίδιο τρόπο.

Γιατί όμως θα πρέπει πολλές φορές να χάσουμε κάτι, ακόμα και με το βίαιο τρόπο μιας αρρώστιας για να συνειδητοποιήσουμε την αξία του;

«Απολαύστε τα μικρά πράγματα, γιατί μια ημέρα μπορείτε να κοιτάξετε πίσω και να συνειδητοποιήσετε ότι ήταν τα μεγάλα πράγματα.» ~ Robert Brault

Πρέπει να διαβάσεις  3 απίστευτα απλοί λόγοι για τους οποίους είσαι ακόμα μόνη

Η αγάπη χτίζεται από μικρά πράγματα. Από ένα βλέμμα που σημαίνει σε καταλαβαίνω. Από ένα άγγιγμα που θα σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα σε δύσκολες στιγμές. Από τα μικρά πράγματα που κάνει κάποιος για να σε βοηθήσει.

Γιατί όλα τα κοσμήματα του κόσμου να σου χαρίσει κανείς, είναι τίποτα αν λείπουν αυτά, τα μικρά, μα τελικά τόσο σημαντικά πράγματα που δείχνουν το νόημα της πραγματικής αγάπης.

Comments

comments