οργάνωσε-τις-δραστηριότητές-σου

«Το να γνωρίζεις ότι δεν ξέρεις είναι το καλύτερο. Αν νομίζεις ότι ξέρεις όταν δεν το κάνεις είναι ασθένεια. Η αναγνώριση αυτής της ασθένειας ως ασθένειας είναι ο δρόμος για να απαλλαγείς από αυτήν «. Λάο Τζου

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζεις αυτά που δεν ξέρες;

Πίστεψε υπάρχουν κάποιοι καλοί λόγοι για αυτό. Προτού όμως στους παρουσιάσω, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι άλλο. Για αυτό θα σου κάνω μία ακόμα ερώτηση.

Πόσο συχνά μπερδεύεις αυτό που πιστεύεις με την πραγματικότητα;

Βρέθηκα πρόσφατα σε μία συζήτηση. Και οι δύο πλευρές φιλονικούσαν σθεναρά πιστεύοντας ότι είχαν δίκιο. Και αυτή η πίστη είχε τόσο βαθιά ριζωθεί μέσα τους που είχε γίνει η μοναδική πραγματικότητά τους. Κι εδώ έρχομαι σε κάποιες έννοιες που πολύ συχνά οι περισσότεροι τις μπερδεύουμε. Ερμηνεία λοιπόν δε σημαίνει πάντα εξήγηση. Και με τον ίδιο τρόπο πεποίθηση δε σημαίνει απαραίτητα γεγονός. Με απλά λόγια το ότι πιστεύεις ότι κάτι είναι σωστό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι.

Πως το να είσαι σκλάβος των πεποιθήσεών σου μπορεί να σε καταστρέψει

δαχτυλίδι-της-δύναμης

Διάβασα κάποτε την ιστορία ενός υπαλλήλου που σε μια αναδιάρθρωση του χώρου της εταιρείας του έδωσαν το μικρότερο δωμάτιο. Ο υπάλληλος είχε για χρόνια μια καλή πορεία μέσα στην εταιρεία. Δες λοιπόν πως το παραπάνω μικρό γεγονός κατάφερε να τον καταστρέψει.

Πως έγινε αυτό;

Είναι απλό. Ο υπάλληλος θεώρησε(λανθασμένα), ότι το μικρότερο γραφείο σήμαινε ότι δεν εκτιμούσαν τη δουλειά του. Και άρχισε να ενεργεί αναλόγως. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μετά από κάποιο διάστημα απολύθηκε.

Γίνε καλύτερος μαθαίνοντας τι δεν γνωρίζεις

Το να κατανοήσεις όλα εκείνα που δεν γνωρίζεις(γνώση, γνώμη των άλλων για εσένα κτλ.) μπορεί σαφώς να σου δώσει το πλεονέκτημα απέναντι σε άλλους. Σημαίνει ότι είσαι σε θέση να γνωρίζεις ποια είναι τα δυνατά σου σημεία, αλλά και οι αδυναμίες σου. Έτσι μπορείς να εξελίξεις και να αξιοποιήσεις τα πρώτα και να δουλέψεις πάνω σε αυτά που υστερείς.

Πρέπει να διαβάσεις  Νέα Χρονιά...Καινούργιες Αρχές...Νέα Όνειρα!!!

Το να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που δεν ξέρεις σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθείς. Και υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις.

  • Ξέρεις ποιες είναι οι πλευρές της ζωής σου για τις οποίες χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες
  • Σου δίνει την ευκαιρία να αναζητήσεις κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει
  • Σε προφυλάσσει από το να πάρεις μια καταστροφική απόφαση εξαιτίας της άγνοιάς σου

Το να γνωρίζεις αυτά που ξέρεις και αυτά που δεν ξέρεις, είναι η πραγματική γνώση. – Κομφούκιος

Comments

comments