μεγαλώνοντας-όμορφα

Ο χρόνος μοιάζει σαν ένα ποτάμι. Προχωράει μπροστά. Πάντα και μόνο μπροστά παρασέρνοντας και εμάς μαζί του.

Όταν είσαι νέος ατενίζεις τον κόσμο νιώθοντας ότι έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου να κάνεις τα πάντα. Να δοκιμάσεις τα πάντα. Να πραγματοποιήσεις όλα εκείνα που ονειρεύεσαι.

Και μετά μεγαλώνεις. Απλά μεγαλώνεις αφήνοντας τα χρόνια που πέρασαν να κρέμονται πίσω σου. Ο χρόνος ξαφνικά έχει άλλη σημασία. Πολλά πράγματα έχουν άλλη σημασία.

Τριάντα. Σαράντα. Πενήντα.

Και το ποτάμι συνεχίζει να κυλάει μπροστά. Πάντα μπροστά παρασέρνοντας και εσένα στη δίνη του.

Μπαίνοντας στα πρώτα «άντα», πέρασα τη φρίκη μου. Κάτι που ξέρω ότι συμβαίνει σε πολλούς.

Από τότε έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι μεγαλώνω επιλέγοντας να βλέπω την ηλικία μου απλά σαν ένα νούμερο. Και τίποτα άλλο. Και σε αυτή την πορεία μου συνειδητοποίησα αυτά που μπορείς να διαβάσει παρακάτω.

  1. Άλλαξε την προοπτική σου

Σε τελική ανάλυση η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο. Και κάθε φάση της ζωής σου σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις καινούργια πράγματα. Ενδιαφέροντα πράγματα χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα όλη τη σοφία από την εμπειρία του παρελθόντος.

Θαύμαζα πάντοτε τη γιαγιά μου. Δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει πολύ στα νιάτα της. Το έκανε στα 70 και μάλιστα με ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά του ατλαντικού.

Κι αν τώρα δεν έχεις πολύ χρόνο για να κάνεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν, μεγαλώνοντας θα το βρεις. Αρκεί να ωριμάσει μέσα σου η ιδέα να τον αξιοποιήσεις.

Μεγαλώνοντας δεν γίνεσαι απόκληρος της ζωής. Αντίθετα έχεις όλες εκείνες τις ικανότητες που χρειάζεσαι προκειμένου να ζήσεις τη ζωή σου με νόημα.

  1. Να γνωρίζεις αυτό που είσαι όχι αυτό που κάνεις

Μεγαλώνοντας μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι οι συνθήκες της ζωής σου θα χειροτερέψουν. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ζούμε σε μία κοινωνία που η «αξία» ενός ατόμου σχετίζεται με την εργασία και την κοινωνική προσφορά. Την ίδια κοινωνία που εκτιμά το «νεαρό» της ηλικίας σαν τον κύριο μοχλό κίνησης του συγκεκριμένου τομέα.

Πρέπει να διαβάσεις  3 Αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσεις να ανησυχείς για τα πάντα

Τι θα συμβεί αν κάποιος νεότερος από εμένα πάρει τη θέση μου;

Τι νόημα θα έχει η ζωή μου όταν θα σταματήσω να εργάζομαι;

Ερωτήματα που συχνά περνάνε από το μυαλό των ανθρώπων καθώς μεγαλώνουν.

Οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη τη δουλειά. Και καθώς περνάμε μεγάλο μέρος σε αυτή είναι σημαντικό να είμαστε ευτυχισμένοι.

Ο σκοπός στη ζωή μας ωστόσο δεν  είναι η  δουλειά. Είναι η ευτυχία. Και αυτή μπορεί να κρύβεται σε πολλές δραστηριότητες που πιθανόν δεν έχεις σκεφτεί.

  1. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Με τον ίδιο τρόπο αυτό που σου δίνει αξία δεν είναι η εμφάνισή σου. Ο σύγχρονος κόσμος τρέφεται από το φόβο σου για να προμοτάρει ολοένα και περισσότερα αντιγηραντικά καλλυντικά. Πιο πολλές πλαστικές επεμβάσεις.

Φρόντισε την υγεία σου. Αυτό είναι σημαντικό. Φρόντισε την κοινωνική σου ζωή.

Αυτά τα δύο είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον.

Η ευτυχία είναι μια ψυχική και συναισθηματική κατάσταση της ύπαρξης. Έρχεται ως αποτέλεσμα των επιλογών που κάνουμε. Είναι όλα σχετικά με τη στάση, την προοπτική, και από τον τρόπο που οι ίδιοι ορίζουμε την ηλικία.

Comments

comments