Βάλε-στη-ζωή-σου-τους-σωστούς-ανθρώπους

Μια παλιά παροιμία λέει «Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι». Μια φράση που όπως και κάθε παροιμία αποτυπώνει μέσα της τη λαϊκή σοφία. Και σε αυτή την περίπτωση ο λαός λέει το εξής: οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι διαμορφώνουν το ποιος είσαι.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι, ότι είναι η τροφή για το σώμα είναι οι άνθρωποι με τους οποίους κάνουμε παρέα για το πνεύμα. Κι όπως στην πρώτη περίπτωση η επιλογή της τροφής είναι δική μας υπόθεση, έτσι και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνουμε το πνεύμα μας είναι δική μας αποκλειστική ευθύνη. Έτσι είναι στο χέρι μας να κάνουμε εκείνες τις επιλογές ανθρώπων που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το μυαλό μας υγιές και δυνατό έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Αυτές που μας οδηγούν στην προσωπική ανάπτυξη, στην επιτυχία, στην ευτυχία.

Ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί που δηλητηριάζουν το μυαλό μας και με ποιο τρόπο;

Ίσως να ακούγεται σκληρό ότι θα πρέπει να βγάλουμε κάποιους ανθρώπους από τη ζωή μας. Αν ξέρεις όμως ότι μία τροφή σε βλάπτει θα συνεχίσεις να την τρως; Ή τουλάχιστον την τρως στις ίδιες ποσότητες; Γιατί θα πρέπει να συνεχίσεις να επιτρέπεις σε ανθρώπους να γεμίζουν το μυαλό σου με δηλητήριο;

Ακόμα όμως κι αν είναι αδύνατο να διακόψεις τη συναναστροφή με κάποιους ανθρώπους – στο κάτω κάτω κάποιο μπορεί να είναι φίλοι σου, θα πρέπει να φροντίσεις να κτίσεις τους κατάλληλους μηχανισμούς που θα αποτρέψουν την όποια βλαπτική επιρροή.

Ποιοι είναι λοιπόν οι άνθρωποι που βάζουν ακόμα και άθελά τους εμπόδια στο δρόμο σου προς την επιτυχία;

  1. Όλοι όσοι έπαψαν οι ίδιοι να πιστεύουν στα όνειρά τους
  2. Οι άνθρωποι που είναι από τη φύση τους πεσιμιστές
  3. Αυτοί που εξαιτίας της δικής τους ανεπάρκειας προσπαθούν να βάλλουν εμπόδια στο δρόμο σου
  4. Οι άνθρωποι που αγαπούν το κουτσομπολιό
Πρέπει να διαβάσεις  Δεν υπάρχει δυσκολία χωρίς μέσα της μια ευκαιρία. Πρέπει μόνο να την βρεις.

Πώς να διαμορφώσεις ένα περιβάλλον που θα σε φέρει πιο κοντά στην επιτυχία

  1. Συνέχισε να πιστεύεις στα όνειρά σου ακόμα κι όταν όλοι σου λένε ότι αυτό είναι αδύνατο.

Το μεγαλύτερο μέρος τον ανθρώπων έχει συμβιβαστεί με αυτά που έχει στη ζωή του. Δεν είναι ωστόσο αυτό που εσύ θέλεις. Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα όνειρά τους είναι στο χέρι τους να γίνουν αληθινά.

  1. Προσπάθησε να περιορίσεις τη συναναστροφή με ανθρώπους που δηλητηριάζουν τη σκέψη σου με ηττοπάθεια ή προσπαθούν να σου βάλλουν εμπόδια στο δρόμο προς την επιτυχία

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να είσαι θετικός απέναντι στη ζωή, στις ευκαιρίες που σου προσφέρονται, να αναζητάς το καλύτερο, να προσπαθείς για το καλύτερο. Κι αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να το πετύχεις όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα.

  1. Ζήτα συμβουλές μόνο από όσους γνωρίζουν πραγματικά ένα θέμα

Αν θέλεις πραγματικά μια καλή συμβουλή θα πρέπει να τη ζητήσεις από κάποιον που έχει αποδείξει ότι είναι μέσα στα πράγματα. Μην ζητάς τη γνώμη όλων όσων γνωρίζεις. Αυτό μόνο μπέρδεμα μπορεί να σου φέρει. Ζήτα την από κάποιον που ξέρεις ότι έχει τη σωστή απάντηση.

  1. Απόφυγε το κουτσομπολιό. Βρες σε κάθε άνθρωπο όσα θετικά έχει.

Δεν υπάρχει ίσως χειρότερο δηλητήριο για το μυαλό σου από το κουτσομπολιό. Δρα αργά καταστρέφοντας ότι θετικό έχεις. Σκέψου θετικά. Μίλα θετικά. Αναζήτησε σε κάθε άνθρωπο όλα όσα τα θετικά που σίγουρα έχει. Αυτό θα σου δώσει την ικανότητα να αποκτήσεις γενικότερη θετική προοπτική για τη ζωή βοηθώντας σε να αντιμετωπίσεις κάθε δύσκολη κατάσταση.

  1. Κάνε παρέα με ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους και με αντίθετες απόψεις από τις δικές σου
Πρέπει να διαβάσεις  Η μαγεία του σκέφτεσαι έξω από τα όρια. Και πως μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Αν θέλεις να έχεις σφαιρική άποψη για κάποια θέματα θα πρέπει να γνωρίζεις καλά και την αντίθετη άποψη. Μόνο τότε θα είσαι σε θέση να υποστηρίξεις πραγματικά τη δική σου. Διεύρυνε τον κύκλο σου έτσι ώστε να βρεις καινούργια ενδιαφέροντα. Κάνε την κοινωνική σου ζωή ένα πολύχρωμο χαλί και όχι ένα μονόχνοτο γκρίζο και βαρετό χαρτόκουτο.

Comments

comments