φτάσε-στην-επιτυχία

Οι πρωινές ρουτίνες είναι βασικό συστατικό της ζωής των περισσότερων επιτυχημένων ανθρώπων. Μπορείτε ωστόσο να κερδίσετε πολλά και μέσα από μια βραδινή ρουτίνα.

Αν και η δεύτερη έχει συσχετιστεί περισσότερο με τον καλύτερο και πιο χαλαρό ύπνο, μπορεί να γίνει ένα αναντικατάστατο συστατικό της επιτυχίας. Η ενσωμάτωση στη ρουτίνα σας ενός νυχτερινού τελετουργικού, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ικανότητά σας να επιτύχετε τους στόχους σας.

Το συγκεκριμένο τελετουργικό περιλαμβάνει 3 και άλλη μία ενέργειες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέσα σε διάστημα μισής ώρας.

Τα τρία Βασικά Βήματα

Μέσα από τα τρία βασικά βήματα ,που μπορείτε να δείτε παρακάτω γίνεται στην πραγματικότητα μια μετάβαση από τη μέρα που πέρασε στη μέρα που έρχεται. Η παραπάνω μετάβαση μέσα από το συνδυασμό αυτοελέγχου, προετοιμασίας και ανάληψης δράσης θα κάνει τους στόχους σου πολύ περισσότερο σαφής και ξεκάθαρους.

Η ανασκόπηση

Το πρωί είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για δράση. Για να κάνεις πράγματα. Το βράδυ είναι  ιδανικό για να ρίξεις φως σε όλα όσα έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η βραδινή ρουτίνα είναι μια εξαιρετική λύση για όλους όσους κινδυνεύουν να κάψουν τον εγκέφαλό τους από το φόρτο εργασίας και την πίεση.

Η ανασκόπηση είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής όλων των ανθρώπων που η δουλειά τους τους οδηγεί στην ανάγκη να ποσοτικοποιήσουν τα αποτελέσματα ή τον όγκο που έβγαλαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, αθλητές χρησιμοποιούν την ανασκόπηση σαν μπούσουλα για το σημείο που έχουν φτάσει και να το συγκρίνουν με τους στόχους που έχουν βάλλει.

Πως μπορείς και εσύ να κάνεις πράξη την ανασκόπηση στην καθημερινή βραδινή σου ρουτίνα;

Πρέπει να διαβάσεις  Δεν έχεις χρόνο για διαλογισμό; Μέρος 2

Ένας απλός τρόπος θα ήταν κρατώντας ημερολόγιο ή μία λίστα στην οποία τσεκάρεις κατά πόσο οι ενέργειες που έκανες κατά τη διάρκεια της ημέρας κινούνταν προς την επίτευξη των στόχων σου. Τι πήγε στραβά και γιατί;

Θα σε βοηθήσει επίσης αν καθορίσεις από πριν την επιβράβευση για μικρότερες επιτυχίες που θα σε σπρώξουν πιο μπροστά προς την κατεύθυνση των στόχων σου.

Η ανασκόπηση θα πρέπει να είναι απλή και σύντομη καθώς η δύναμη της θέλησής σου πέφτει τις βραδινές ώρες.

Σχεδιάζοντας της επόμενη ημέρα

προγραμματισμός-επόμενης-μέρας

Τελειώνοντας με την ανασκόπηση της προηγούμενης ημέρας έρχεται η στιγμή για τον σχεδιασμό της επόμενης.

Σκέψου όσα έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα και  αξιολόγησέ τα με βάση το κατά πόσο κινούνται προς την κατεύθυνση των στόχων σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ημερολόγιο ή μία κατάλληλη εφαρμογή.

Σε σχέση με τον προγραμματισμό της επόμενης ημέρας θα πρέπει να έχεις στο νου σου τα εξής:

  • Ο σχεδιασμός θα πρέπει να είναι απλός και να αποτελείται από δύο με τρία απλά βήματα
  • Είναι καλό να προσθέσετε και τις ώρες που θα πραγματοποιήσετε τις συγκεκριμένες ενέργειες
  • Θα πρέπει να είναι ρεαλιστικός
  • Υπολογίστε ότι στις πρώτες φορές υπάρχει η πιθανότητα να κάνετε λάθος

 

Συνδέοντας το σήμερα με το αύριο

Το τελευταίο ουσιαστικά βήμα του βραδινού τελετουργικού σας συνδέει τη σημερινή μέρα με την αυριανή.

Με απλά λόγια.

Κλείστε από σήμερα τις εκκρεμότητες που  ξέρετε ότι αύριο θα σας ταλαιπωρήσουν. Απλά πράγματα όπως να στείλεις ένα email ή ετοιμάσεις τα χαρτιά που χρειάζεται να συγκεντρώσεις είναι εύκολο να γίνουν τώρα καθαρίζοντας το μυαλό σας από επιπλέον έγνοιες.

Πρέπει να διαβάσεις  2 Τρικ για να μετατρέψεις κάτι που μισείς σε καθημερινή συνήθεια

Προσπαθήστε να προβλέψετε πιθανά προβλήματα που θα παρουσιαστούν και να βρείτε τη λύση από σήμερα. Αν για παράδειγμα την ώρα ακριβώς του  γυμναστηρίου έχετε ένα σημαντικό ραντεβού, αλλάξτε την ώρα του γυμναστηρίου από σήμερα.

Σε τέτοιου τύπου διαδικασίες θα βρείτε πολύ χρήσιμες τις υπενθυμίσεις στο κινητό σας.

Διάβασμα

Το  διάβασμα  αποτελεί μέρος της  βραδινής ρουτίνας πολλών επιτυχημένων ανθρώπων. Μπορείτε να το θεωρήσετε ως ένα έξτρα βήμα 15λεπτης διάρκειας που αυξάνει το πνευματικό σας κεφάλαιο κάνοντας πολύ πιο πιθανό να βρεθείτε πιο κοντά στους στόχους σας.

Comments

comments