Αποφθέγματα Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1906 και πέθανε στις 15 Μαρτίου 1975, σε ηλικία 69 ετών. Ήταν ένας πασίγνωστος Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας και υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους κροίσους του 20ου αιώνα.

Ο Ωνάσης ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική ναυτιλιακή δραστηριότητα και μάλιστα το 1965 ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία, την οποία αργότερα και μεταβίβασε στο ελληνικό κράτος.

Ο Ωνάσης υπήρξε ένας μεγάλος γυναικοκατακτητής και στα μάτια του, οι γυναίκες ήταν άλλο ένα τρόπαιο για την συλλογή του. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, κανένα τρόπαιο δεν είχε σημασία και καμία γυναίκα δεν τράβηξε την προσοχή του, όπως κατάφερε να το κάνει η γοητευτική χήρα του δολοφονηθέντος προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.

Η σχέση τους επισημοποιήθηκε μόλις 4 μήνες μετά τον θάνατο του Κένεντι και στις 20 Οκτωβρίου 1968, στο εκκλησάκι του Σκορπιού, η Τζάκι παντρεύτηκε τον Ωνάση και έμεινε στην ιστορία ως ‘Τζάκι Ω Κένεντι’. Η είδηση φυσικά, έσκασε σαν βόμβα και τάραξε τα νερά του κοσμοπολίτικου κύκλου και όχι μόνο.

Το όνομα του Ωνάση έμεινε στην ιστορία και έγινε συνώνυμο του πλούτου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επιτυχημένος εφοπλιστής, με επιχειρηματικό δαιμόνιο και ένας γοητευτικός άντρας. Τα αποφθέγματα και οι ατάκες του για όσα του έμαθε η ζωή, οι επιχειρήσεις, οι γυναίκες και τα πλούτη έμειναν στην ιστορία.

Ας δούμε μερικά από τα αποφθέγματά του και τις πιο διάσημες ατάκες του.

 

 «Το μυστικό στις επιχειρήσεις είναι να ξέρεις κάτι, που δεν το ξέρει κανένας άλλος»

 

 «Για να πετύχεις στις επιχειρήσεις, πρέπει να κάνεις τους άλλους να δουν, αυτό που βλέπεις εσύ»

«Αν δεν έχεις λεφτά, πάρε δάνειο. Ποτέ μην ζητήσεις μικρό ποσό. Ζήτα αυτό που χρειάζεσαι και φρόντισε να το αποπληρώσεις. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα»

 

Πρέπει να διαβάσεις  20 μοναδικά αποφθέγματα του Ρόμπιν Σάρμα ( robin sharma)

 «Για να πετύχεις, πρέπει να κάνεις πράγματα μεγάλα, σκέψεις μεγάλες και να λες λόγια μεγάλα»

 

 «Είναι δικός μου νόμος στις επιχειρήσεις, να είμαι αυτός που αγοράζει, όχι αυτός που πουλάει»

 

 «Δεν μου αρέσει να χάνω»

 

 «Δεν έχω φίλους, δεν έχω εχθρούς. Μόνο ανταγωνιστές»

 

 «Όσο πιο πολλά έχεις, τόσο περισσότερο ξέρεις, ότι δεν έχεις»

 

 «Μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο, τα λεφτά δεν έχουν σημασία. Παύει να είναι ο στόχος. Το παιχνίδι είναι που έχει σημασία»

 

 «Η μητέρα μου πέθανε, όταν ήμουν 6 ετών. Αν είχε ζήσει, ίσως να μην είχα δουλέψει όσο σκληρά έχω δουλέψει»

 

 «Στο μυαλό μου, ο κόσμος είναι πολύ μικρός. Δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου. Μία μέρα, αυτό που θα καταφέρω, θα σας εντυπωσιάσει»

 

 «Το να αρχίσεις να σκέφτεσαι, σημαίνει να αρχίσεις να κλείνεις δουλειές»

 

 «Θα καταλάβεις, ότι αν κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα για τους άλλους, θα κερδίσεις τη συμπάθειά τους»

 

 «Οι άνθρωποι ξεχνούν γρήγορα. Μπορεί πριν λίγες εβδομάδες, να ήταν στα πρόθυρα του θανάτου. Μετά έρχεται η ασφάλεια και τα παράπονα και οι γκρίνιες ξεκινούν γύρω από κάθε είδους μηδαμινότητα»

 

 «Φρόντιζε το σώμα σου. Να είσαι, όσο καλός μαζί του γίνεται. Να μην σε απασχολούν οι λεπτομέρειες. Κοίτα εμένα, δεν υπάρχει τίποτα από τον Έλληνα θεό στην εμφάνισή μου. Αλλά δεν έχασα τον χρόνο μου κλαίγοντας για τις δυσάρεστες πτυχές του εαυτού μου. Και να θυμάσαι, τα πράγματα είναι μόνο, όσο άσχημα, εσύ πιστεύεις ότι είναι»

 

Comments

comments