γίνε-επιτυχημένος

Θα ακουστεί ίσως αστείο, ωστόσο ο περισσότερος κόσμος που εύχεται να κερδίσει το ΛΟΤΤΟ σπάνια πηγαίνει στο πρακτορείο για να καταθέσει δελτίο. Κάποιοι μπορεί στην πραγματικότητα να μην έχουν παίξει ποτέ. Λες και τελικά να δεν έχει και τόση σημασία.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι κανένα αποτέλεσμα δεν έρχεται αν δεν υπάρξει κάποιο ξεκίνημα. Για κάθε επιτυχία υπάρχει κάπου μία αφετηρία..

πςσ-να-πετυχεις-τους-στόχους-σου

Οποιοσδήποτε λοιπόν βρίσκεται ακόμα μακριά από το να πραγματοποιήσει τα όνειρά του θα πρέπει να αναρωτηθεί:

Έχει πραγματικά κάνει αυτό που περνάει από το χέρι του προκειμένου να πετύχει ή απλά περιμένει να κερδίσει χωρίς να παίξει ποτέ;

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις μία πορεία, άλλοτε ευκολότερη και άλλοτε δυσκολότερη. Κι όπως κάθε πορεία χρειάζεται μία αρχή. Αλλιώς απλά δεν υφίσταται. Απλά χάνεται, εξαφανίζεται.

Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ δεν έχεις παρά να διαβάσεις το παρακάτω παράδειγμα.

Υπέθεσε λοιπόν ότι υπάρχουν δύο «Εσύ». Κάθε ένας βρίσκεται σε ένα εναλλακτικό κόσμο. Ας τους ονομάσουμε Α και Β. Έτσι, για ευκολία. Ο πρώτος, αυτός που βρίσκεται στον κόσμο Α παίρνει την απόφαση να γράψει ένα βιβλίο. Ο «Εσύ» που βρίσκεται στον κόσμο Β έχει την ίδια σκέψη, ωστόσο δεν ξεκινάει ποτέ το γράψιμο. Το βιβλίο του Α εκδίδεται. Γίνεται επιτυχία. Μετά έρχονται οι συνέχειες. Γυρίζεται μάλιστα και σε ταινία. Η επιτυχία φέρνει την αναγνώριση και τα χρήματα. Φαντάσου αυτόν τον «Εσύ» στη θέση της Ρόουλινγκ με το Χάρι Πότερ.

Και ο «Εσύ» του κόσμου Β;

Εκεί το βιβλίο δεν εκδόθηκε ποτέ γιατί απλά δεν ξεκίνησε ποτέ να γράφεται.

Πρέπει να διαβάσεις  Κάνε το άγχος τον καλύτερό σου φίλο

Τι θα γινόταν τώρα αν μονάχα ένας από τους δύο παραπάνω κόσμους πρέπει να υπάρξει;

Μα στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει. Οι αποφάσεις σου είναι αυτές που σχηματίζουν την πορεία σου  αφήνοντας άλλες εναλλακτικές πίσω.

Αν λοιπόν θέλεις να γίνεις επιτυχημένος θα πρέπει πριν από όλα να ξεκινήσεις.

Τι να ξεκινήσεις;

Να σκέφτεσαι σαν επιτυχημένος.

Να δρας σαν επιτυχημένος.

Να βάζεις τους στόχους που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία και να τους πραγματοποιείς.

Comments

comments