τα-στάδια-του-ύπνου

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού. Επιτρέπει στο σώμα και το μυαλό να ξεκουραστούν και να ανακάμψουν από τη φθορά της ημέρας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για τον οργανισμό.

Δυστυχώς η έλλειψη ύπνου τείνει να γίνει μία από τις σοβαρές πληγές της εποχής μας. Για κάποιους αποτελεί την αναγκαία θυσία στο βωμό της επιτυχίας. Για κάποιους άλλους η αυπνία είναι ένα δυσάρεστο πρόβλημα ου δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν.

Η Τεχνική χαλάρωσης των μυών

Η τεχνική χαλάρωσης των μυών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμάσεις το σώμα να μπει στην κατάσταση του ύπνου. Εστιάζοντας την προσοχή σου στους μυς σου, χαλαρώνοντας τους έναν προς έναν βοηθάς το μυαλό σου να μπει σε αυτή την ήρεμη και χαλαρή κατάσταση.

Παρακάτω μπορείς να δεις βήμα προς βήμα την τεχνική χαλάρωση των μυών και να την χρησιμοποιήσεις ώστε να μπεις πιο εύκολα στην κατάσταση του ύπνου.

Βήμα 1ο

Κλείσε ή χαμήλωσε όλα τα φώτα στο δωμάτιο. Βεβαιώσου ότι τίποτα δεν θα σου αποσπάσει την προσοχή.

Βήμα 2ο

Ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεββάτι έχοντας τα χέρια σου στο πλάι.

Βήμα 3ο

Όταν εστιάζει την προσοχή σου σε ένα σημείο του σώματός σου, αυτό σου επιτρέπει μια ενεργητική στάση κατά την οποία αισθάνεσαι τα πάντα σε κάθε ξεχωριστό μέρος του κορμιού σου.

Ξεκίνα με τα πόδια εστιάζοντας στις αισθήσεις και τα συναισθήματα στα δάχτυλα των ποδιών σου.

Βήμα 4ο

Καμπύλωσε τα δάχτυλα των ποδιών σου και τέντωσέ τα όσο περισσότερο μπορείς για 5 δευτερόλεπτα.

Βήμα 5ο

Χαλάρωσε και φέρε τα δάχτυλά σου στη φυσιολογική τους θέση. Θα νιώσεις μια χαλαρή αίσθηση να πηγάζει από τα δάχτυλά σου. Επέτρεψε σε αυτή την αίσθηση να υπάρχει και άπλωσέ τη στα υπόλοιπα πόδια σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Ο Απόλυτος Οδηγός για να νιώσεις όμορφα στο μαγιό σου

Βήμα 6ο

Συνέχισε προς τα πάνω, τεντώνοντας και χαλαρώνοντας και τις υπόλοιπες ομάδες μυών (Πόδια, πέλματα, κορμός, χέρια, παλάμες, λαιμός κ.λπ.)..

Βήμα 7ο

Μόλις ολοκληρώσετε όλους τους μυς του σώματός σας, το σώμα σας θα βρεθεί σε μια πολύ χαλαρή κατάσταση.
Απλά αισθανθείτε την ευχαρίστηση αυτής της κατάστασης.

Ο ύπνος θα έρθει φυσικά με το μυαλό σου να είναι τόσο χαλαρό.

Comments

comments