ο-χρόνος-σου-δεν-είναι-άπειρος

«Ο χρόνος είναι πολύ αργός γι’ αυτούς που περιμένουν, πολύ γρήγορος γι’ αυτούς που φοβούνται, πολύ μακρύς γι’ αυτούς που πονούν, πολύ σύντομος γι’ αυτούς που διασκεδάζουν, αλλά για αυτούς που αγαπούν και τους ερωτευμένους, ο χρόνος είναι αιώνιος…» H.Dyke

Στην ταινία in time ο χρόνος είναι πραγματικά πολύτιμος καθώς, έχει κυριολεκτικά αντικαταστήσει τα χρήματα. Στον κόσμο της παραπάνω ταινίας κάθε συναλλαγή πραγματοποιείται σε χρόνο. Κι όταν αυτός τελειώσει…

Γίνεται αμέσως κατανοητό ότι σε μία τέτοια κοινωνία, το να σπαταλάει κανείς άσκοπα χρόνο – όταν αυτός τουλάχιστον δεν είναι μέλος της ελίτ των χρονοπλουσίων που έχει στην πραγματικότητα άπειρο χρόνο στη διάθεσή της, είναι μία μορφή αυτοκτονίας.

Αν και η δική μας κοινωνία απέχει κατά πολύ από το δυστοπικό μέλλον της παραπάνω ταινίας, ο χρόνος δεν παύει να είναι ένα πολύτιμο αγαθό. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ούτε για εμάς είναι ανεξάντλητος.

Οι περισσότεροι δεν το συνειδητοποιούμε ωστόσο είναι απίστευτος ο χρόνος που καθημερινά σπαταλάμε οι περισσότεροι για πράγματα τα οποία είναι χωρίς νόημα. Κι είναι χωρίς νόημα είτε για την στην πραγματικότητα δεν μας προσφέρουν τίποτα, είτε γιατί απλά η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι άσκοπη.

Όλοι έχουμε κατά καιρούς κάνει κάτι από αυτά που βρίσκονται στην παρακάτω λίστα. Όλοι ωστόσο – χωρίς καμία εξαίρεση είμαστε σε θέση να διαγράψουμε τις παρακάτω συνήθειες από τη ζωή μας επιλέγοντας να σταματήσουμε να σπαταλάμε το χρόνο μας για το τίποτα.

Να λοιπόν 8 από τα πιο σημαντικά «Μην» αν θέλεις να κερδίσεις χρόνο από τη ζωή σου.

  1. Μην είσαι «απλά» σε μία σχέση γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα
  2. Μην προσπαθείς να επιλύσεις τα προβλήματα όλων
  3. Μην προσπαθείς να είσαι ο νικητής σε κάθε συζήτηση
  4. Μην κάνεις πράγματα απλά για να ευχαριστήσεις τους άλλους
  5. Μην παραπονιέσαι συνεχώς για όσα θα μπορούσες ήδη να έχεις αλλάξει
  6. Μην δημιουργείς προβλήματα εκεί που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν
  7. Μην προσπαθείς να κάνεις κάποιον να σε αγαπήσει όταν είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται για εσένα
  8. Μην περνάς το χρόνο σου βλέποντας ατέλειωτες ώρες τηλεόραση
Πρέπει να διαβάσεις  Το μυστικο της επιτυχιας και πως θα την αποκτησετε

Για να καταλάβεις πόσο σημαντικός είναι ο χρόνο που χάνεις δες απλά το εξής:

Χρησιμοποίησε-το-χρόνο-σου-σωστά

Comments

comments