Την επόμενη φορά που θα έχετε μεγάλη επιθυμία για σοκολάτα , μπορείτε να δημιουργήσετε μια πραγματικά σπιτική απόλαυση χωρίς καν να ανάψετε τον φούρνο. Διότι, πραγματικά, ποιος έχει την υπομονή όταν πρόκειται για γλυκό σοκολάτα;

Μετά από μια ματιά σε αυτές τις 5 συνταγές, δεν θα έχετε καμία δικαιολογία για να μην τρώτε γλυκά με σοκολάτα όποτε θέλετε, γρήγορα και απλά,  χωρίς καν Φούρνο!

Μικρά Σοκολατάκια με Φυστικοβούτυρο

Μικρά Σοκολατάκια με Φυστικοβούτυρο

Συνταγή για 16 κομμάτια, θα χρειαστείτε: 16 Χάρτινα Μικρά Φορμάκια Για Σοκολατάκια

Επικάλυψη σοκολάτας:

1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού τσιπ σοκολάτας υγείας 70%

Γέμιση Φυστικοβούτυρου:

  • 1/2 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καρύδας
  • 1/4 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι, για επικάλυψη (αν είναι επιθυμητό)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί  το ήμισυ της μαύρης σοκολάτας (περίπου 3/4 φλυτζάνι κομματάκια σοκολάτας). Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει, κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά.

Για την παρασκευή της γέμισης φυστικοβούτυρου, ανακατέψτε μαζί όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρις ότου το μίγμα είναι παχύ.

Τοποθετήστε σε ένα ταψί τα φορμάκια και βάλτε  λίγη από τη σοκολάτα που λιώσατε σε όλα τα φορμάκια. Με τη γέμιση φιστικοβούτυρου πλάστε μικρά μπαλάκια και τοποθετήστε ένα σε κάθε φορμάκι.κατόπιν καλύψτε το φυστικοβούτυρο με το υπόλοιπο μίγμα σοκολάτας αφού το λιώσετε.

Αφήστε τα σοκολατάκια  να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ή βάλτε τα στο ψυγείο για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Enjoy it

 

Παγωτό Cookies (χωρίς Μηχανή)

Για τη ζύμη μπισκότων:

  • ½ φλιτζάνι καρύδια
  • 3 μαλακούς χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • ¼ εκχύλισμα κουταλάκι βανίλιας
  • Πρέζα1  θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μίνι τσιπς σοκολάτα
Πρέπει να διαβάσεις  5+1 ιδέες για θρεπτικό κολατσιό στο σχολείο

Για το παγωτό:

  • 2-4 κατεψυγμένες μπανάνες, κομμένες σε κομματάκια(1 μπανάνα ανά μερίδα)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Για την προετοιμασία της ζύμης μπισκότων, τοποθετούμε στο μίξερ, τα καρύδια , τους χουρμάδες, τη βανίλια και το θαλασσινό αλάτι και αναμειγνύουμε έως ότου σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.

Ανακατέψτε τα μίνι τσιπς σοκολάτας με τη ζύμη και σχηματίστε μπάλες. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης στην κατάψυξη, και αφήστε τα  για μία τουλάχιστον ώρα,

Για την προετοιμασία της μπανάνας , τοποθετήστε 1 ή 2 κατεψυγμένες μπανάνες, κομμένες σαν νομίσματα, στο μίξερ, μαζί με 1 έως 2 κουταλιές της σούπας νερό για να διευκολυνθεί η ανάμιξη.

Αναμειγνύουμε έως ότου το μίγμα αποκτήσει μια κρεμώδη υφή, και στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα κομματάκια από τις μπάλες ζύμης  που βάλαμε στην κατάψυξη (σπάμε κάθε μπάλα ζύμης σε περίπου 4 μικρότερα κομμάτια).

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!

 

Μπάρες Δημητριακών με Φουντούκια

Μπάρες Δημητριακών με Φουντούκια

Βάση Μπάρας

  • 3 φλιτζάνια ωμά φουντούκια
  • 8 μαλακοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένη έλαιο καρύδας
  • ½ κουταλάκι θαλασσινό αλάτι

Κρέμα Σοκολάτας

  • ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένη έλαιο καρύδας
  • ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Προετοιμάστε την βάση της μπάρας: Τοποθετήστε τα φουντούκια στο μίξερ τροφίμων με λεπίδα «S» και προσθέστε τους χουρμάδες, το λάδι καρύδας και το αλάτι και αναμείξτε καλά μέχρι η ζύμη να κολλά μαζί, όταν πιέζεται ανάμεσα στα δάχτυλά σας.

κρατάμε 1 φλιτζάνι αυτού του μίγματος και τοποθετούμε το υπόλοιπο της ζύμης ομοιόμορφα σε τετράγωνο ταψί 9-ιντσών με λαδόκολλα.

Ετοιμάστε τη γέμιση: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε  ελαφρά τη σκόνη κακάο, το έλαιο καρύδας, και το σιρόπι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τη γέμιση σοκολάτας πάνω από την κρούστα και λειαίνουμε την κορυφή με μια σπάτουλα.

Πρέπει να διαβάσεις  Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές για να χάσεις Βάρος

Το φλιτζάνι της βάσης που κρατήσαμε το θρυμματίζουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και στη συνέχεια κόψτε το σε ράβδους.

Πουτίγκα Σοκολάτας με σπόρους Chia

 

  • ¾ φλιτζανιού γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
  • 2 κουταλιές του γλυκού σπόρους chia
  • 2 κουταλιές του γλυκού ακατέργαστη σκόνη κακάο
  • 4 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • ¼ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μεγάλης ταχύτητας. Σταματήστε και ξύστε το μπλέντερ, αν χρειαστεί.

Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο κακάο ή χουρμάδες, για να ταιριάζει στα γούστα σας.

Ρίχνουμε την πουτίγκα σε δύο ποτήρια, και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρετε κρύο. Καλή όρεξη!

Μπουκίτσες Μπράουνις με Σοκολάτα

Μπουκίτσες Μπράουνις με Σοκολάτα

  • 1 ½ φλιτζάνι καρύδια
  • ¼ σκόνη φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (περίπου 10 χουρμάδες)
  • 1 κουταλιά νερό
  • Προσθέτουμε σκόνη κακάο, για επικάλυψη (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μίξερ με μια λεπίδα «S»,προσθέτουμε όλα τα υλικά. Χτυπήστε δυνατά έως ότου σχηματιστεί μια κολλώδης, ομοιόμορφη ζύμη. Πλάθουμε τις μπάλες ανάμεσα στα χέρια σας και  τις περνάμε από σκόνη κακάο, αν το επιθυμούμε.

Αποθηκεύστε τις μπάλες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Εύχομαι να τις δοκιμάσετε! Χαρίστε μας μια κοινοποίηση αν σας άρεσαν οι συνταγές!

Comments

comments