Είναι αλήθεια ότι η συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων μπορεί να δηλητηριάσει τη ζωή σου. Τα καλά νέα ωστόσο είναι ότι εξαρτάται τελικά από εσένα πόσο σε επηρεάζει ή όχι μια τέτοιου τύπου συμπεριφορά.

Δες παρακάτω 4 βασικές τοξικές συμπεριφορές και ως πρέπει να τις αντιμετωπίσεις.

  1. Ντρέπεσαι για την εμφάνισή σου ή τις προτιμήσεις σου

Είναι πιθανόν να   βρεθούν πολλοί στο δρόμο σου οι οποίο θα κρίνουν την εμφάνισή σου. Ή τις προτιμήσεις σου.

Ε και;

Το πιθανότερο είναι ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έχουν τι άλλο να κάνουν στη ζωή τους και ξοδεύουν το χρόνο τους ασκώντας κριτική στην εμφάνιση κι τις επιλογές των άλλων.

Αν λοιπόν κάποιος σε σχολιάσει αρνητικά  τελευταίο που θα πρέπει να κάνεις είναι να αρχίσεις να απολογείσαι.

  1. Όταν είσαι αναγκασμένος να επιλέξεις ανάμεσα στην οικογένεια και τη δουλειά σου

Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, η πίεση μιας τέτοιας επιλογής μπορεί να γίνει πολύ μεγάλο φορτίο.

Ναι. Φυσικά και μπορεί να χρειαστεί να κάνεις αυτή την επιλογή σε κάποιες περιπτώσεις. Η μεγάλη διαφορά είναι ωστόσο ότι δεν μπορεί να σε αναγκάσει κανείς να την κάνεις.

Θα πρέπει να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στη χρόνο που είναι απαραίτητος για τη δουλειά σου χωρίς να παραμελήσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή τις δραστηριότητες που έχεις ανάγκη να κάνεις.

  1. Οι άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις για τη ζωή σου

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά ιδιαίτερα σε αποφάσεις που σχετίζονται με την επαγγελματική σταδιοδρομία. Ξέρεις θα γίνεις γιατρός επειδή προέρχεσαι από οικογένεια γιατρών κοκ.

Δεν έχει σημασία αν οι γονείς σου σκέφτονται το καλό σου. Είναι η δική σου ζωή και πρέπει να τη ζήσεις με τον τρόπο που θέλεις.  Με τις δικές σου αποφάσεις. Με τα δικά σου λάθη ενδεχομένως. Με επιλογές για τις οποίες φέρεις την ευθύνη.

Πρέπει να διαβάσεις  Αυτοπεποίθηση: Το πιο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής σου σε περιμένει

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι καλύτερα να είσαι ένα λιγότερο διάσημος ηθοποιός που κάνει αυτό που αγαπά παρά στέλεχος επιχείρησης στα πρόθυρα κατάθλιψης.

  1. Επιπλήξεις για την «τελειότητα»

Υπάρχει άραγε το «τέλειο»;

Όχι δεν υπάρχει. Η τελειότητα είναι ένας μύθος. Και μαζί με αυτή η εικόνα του» ιδανικού παιδιού» ή της «τέλειας γυναίκας» ή του «άντρα των ονείρων».

Η αγάπη δεν είναι κάτι που έρχεται ως αποτέλεσμα του πόσο ταιριάζεις με την εικόνα που έχει ο άλλος. Και σπάνια θα την κερδίσεις επειδή άλλαξες και προσαρμόστηκες στις απαιτήσεις κάποιου.

Μην ενδίδεις λοιπόν σε τέτοιου είδους πιέσεις και άκου μόνο όσους σου δίνουν συμβουλές που σχετίζονται με την υγεία και την ευημερία σου.

Comments

comments