νέα-μέρα-νέα-ελπίδα

Πάντα λάτρευα τα βιβλία. Από παιδί μπορούσα να κλειστό στον κόσμο ενός καλού βιβλίου και διαβάζω για ώρες ατελείωτες. Κόσμοι που σου δίνουν τη δυνατότητα να απλώσεις τα πλοκάμια της φαντασίας σου. Κόσμοι στους οποίους όλα μπορούν να συμβούν…

Και μετά το βιβλίο τελείωνε. Και εγώ έμενα με την πικρία στο στόμα γνωρίζοντας πόσο απείχα από αυτόν τον ήρωα που μπορούσε να καταφέρει τα πάντα.

Όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρωες. Μπορεί στο δικό μας κόσμο κανείς να μην μπορεί να πετάξει μπάλες φωτιάς ή να ακινητοποιήσει τον αντίπαλό του με μια κίνηση, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι είμαστε καταδικασμένοι σε μια μέτρια ζωή.

Κάθε ένας μπορεί να γίνει σπουδαίος;

Φυσικά αρκεί να το θέλει και να ακολουθήσει το σωστό δρόμο.

Να λοιπόν τα 4 βήματα που θα σε βγάλουν από τη μετριότητα.

  1. Πάρε πίσω τη δύναμή σου

κέρδισε-τη-δύναμή-σου

Είχα κάποτε μια φίλη που βάσιζε τις αποφάσεις που έπαιρνε μονίμως στη γνώμη των άλλων.  Κατέληξε να κατηγορεί τους άλλους για ορισμένες δυσάρεστες πτυχές στη ζωή της.

Δεν λέω ότι δεν χρειάζεσαι τις συμβουλές ή τη γνώμη των άλλων. Όταν ωστόσο αυτή η γνώμη έχει καθοριστική σημασία αφήνεις στην πραγματικότητα στα χέρια τους τη μεγαλύτερη δύναμη που έχεις: αυτή του να αποφασίζεις για τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ζωή.

Να ακούς τις συμβουλές των άλλων έχοντας πάντα στο νου σου ότι ακόμα κι αν τελικά τις ακολουθήσεις αυτό είναι δική σου απόφαση. Δική σου ευθύνη. Δική σου δύναμη.

  1. Πίστεψε στον εαυτό σου

Το αποτέλεσμα ενός συστήματος που επιβάλει το να ακολουθείς κανόνες είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις οδηγεί στην ανάπτυξη ανθρώπων που δεν αποτιμούν τις δικές τους απόψεις και εκφράσεις. Καθώς σκέψεις και εκφράσεις μοιάζουν να μην τυγχάνουν της προσοχής αυτών που θεωρούνται αξιόλογοι, είναι δυνατόν το άτομο να οδηγεί στην έλλειψη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

Πρέπει να διαβάσεις  Θελεις να γινεις επιτυχημενος; Ξεκινα τωρα.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή είναι μία κατάσταση που μπορεί να αντιστραφεί. Η πίστη στον εαυτό σου μπορεί να καλλιεργηθεί και αυτό θα σου ανοίξει έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων που δεν είχες ονειρευτεί ποτέ.

Δεν πίστευα ότι μπορούσα να χάσω τα κιλά που πήρα κόβοντας το τσιγάρο. Πίστεψα στον εαυτό μου. Το κατάφερα.

Σταμάτα να αμφιβάλλεις για τον εαυτό. Φαντάσου ότι έχεις πετύχει κάτι και αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

  1. Σχεδίασε το Χάρτη & ακολούθησε τον

Πως να πετύχεις τους στόχους σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους στην τύχη. Και αυτό σπάνια οδηγεί στα υψηλότερα σκαλοπάτια. Ίσως σου ακούγεται ανούσιο όμως δεν είναι. Θα πρέπει να μάθεις να γράφεις τους στόχους σου. Αλλιώς κινδυνεύεις απλά να τους ξεχάσεις.

Όχι δεν είναι υπερβολή. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να κάνουμε ή να πετύχουμε κάτι και μετά απλά το ξεχνάμε. Γράφοντάς το το φέρνεις στο προσκήνιο. Αναγκάζεις το μυαλό σου να το σκεφτεί.

Βρες λοιπόν το χρόνο που χρειάζεσαι, κατανόησε τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, γράψε τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να το πετύχεις μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, μπορείς να σπάσεις κάποια από αυτά σε ακόμα μικρότερα βήματα και στόχους.

Και μπορώ να σου εγγυηθώ ότι η παραπάνω διαδικασία μπορεί να κάνει τη ζωή σου 60% ευκολότερη.

  1. Σπάσε το καβούκι σου

Όλα τα πάνω βήματα είναι σημαντικά για να βγεις από τη μετριότητα και να ζήσεις το μεγαλείο.  Είναι ωστόσο αυτό το τελευταίο που δίνει θα λέγαμε την ψυχή σε όλα τα υπόλοιπα.

Τι σημαίνει να βγεις από το καβούκι σου;

Πρέπει να διαβάσεις  Τύχη: Σύμπτωση ή Αποτέλεσμα;

Μα να βγεις από τη ζώνη άνεσης που έχεις δημιουργήσει. Να σπάσεις τις αντιλήψεις σου και να διευρύνεις τους ορίζοντες και τα όριά σου.

Ο εγκέφαλός μας λατρεύει να δημιουργεί μοτίβα – συνήθειες. Δεν μπορεί ωστόσο να ξεχωρίσει τις καλές από τις κακές.

Αυτός είναι ο λόγος που σε κρατάει πίσω. Που σε δυσκολεύει να βγεις από τη ζώνη άνεσης.

Βγαίνοντας όμως έχεις κάνει το μεγάλο βήμα που θα σε φέρει ψηλά. Στα άστρα πίσω από τα οποία κρύβονται τα όνειρά σου.

Comments

comments