ευτυχία-στη-δουλειά

Πώς να γίνεις ο χαρισματικός άνθρωπος που όλοι αγαπάνε;

Στο πρώτο μέρος του άρθρου έγραψα τα πρώτα 5 βήματα. Εδώ μπορείς να δεις τη συνέχεια.

  1. Χρησιμοποίησε ερωτήσεις που ξεκινάνε μια συζήτηση

Το να γνωρίζεις πως μπορείς να ξεκινήσεις μία συζήτηση είναι το κλειδί για να κάνεις την αρχή στη σύνδεση με καινούργια άτομα. Προκειμένου ωστόσο να εντάξεις αποτελεσματικά κάποιον σε μία συζήτηση θα πρέπει να γνωρίζεις τις ερωτήσεις που θα πρέπει να του κάνεις.

Οι  ανοικτού τύπου ερωτήσεις είναι αυτές που βοηθάνε κάποιον να το πετύχει. Έτσι αντί να ρωτήσεις «είσαι καλά σήμερα;», είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις το «πως είσαι σήμερα;»

Στην πρώτη περίπτωση αυτός που έχεις μπροστά σου είναι αναγκασμένος να σου απαντήσει μονολεκτικά. Αντίθετα η δεύτερη περίπτωση του δίνει τη δυνατότητα να εκφράσει πράγματα για τον εαυτό του.

  1. Να είσαι ανοιχτόμυαλος

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των ανθρώπων που γίνονται αγαπητοί είναι ότι έχουν τη ικανότητα και τη διάθεση να συνομιλούν με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά θα είσαι σύμφωνος με όλα όσα λέγονται. Αφήνοντας ωστόσο κάποιον να πει αυτό που σκέφτεται μπορείς να μάθεις πολύ περισσότερα για αυτόν. Το κυριότερο όμως είναι ότι αποδεχόμενος το δικαίωμα της γνώμης του και συνεισφέροντας στη συζήτηση τη δική σου, σου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσεις μία σχέση πολύ περισσότερο βαθιά και αληθινή.

  1. Να είσαι αξιόπιστος και ισορροπημένος

Φυσικά και θα έχεις μία κακή ημέρα. Όταν όμως η διάθεσή σου αλλάζει συνέχεια ο άλλος δεν μπορεί να ξέρει τι να περιμένει από εσένα.

Κι αυτό είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για να σε βάλλει στη λίστα με τα λιγότερο αγαπητά πρόσωπα.

Πρέπει να διαβάσεις  7 τρόποι για να βελτιώσεις την ικανότητα συγκέντρωσής σου

Ακόμα κι αν η διάθεσή σου δεν είναι καλή δεν χρειάζεται να το δείχνεις πάντα. Υπάρχουν περιπτώσεις το «η σιωπή είναι χρυσός» ισχύει περισσότερο από ποτέ. Απλά χαμογέλα και γνέψε χωρίς να πεις τίποτα.

  1. Ψάξε για κοινά ενδιαφέροντα

Τα κοινά ενδιαφέροντα δημιουργούν κοινό πλαίσιο συζήτησης και κάνουν πιο εύκολο να συνδεθείς με κάποιο άτομο.

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα ενδιαφέροντα έχεις τόσο πιο εύκολο είναι να βρεις κοινό έδαφος με πιο πολλούς ανθρώπους.

Ακόμα όμως κι αν αυτό δεν συμβαίνει, πάντα είναι ευκαιρία να ψάξεις κάτι καινούργιο που σε ενδιαφέρει με αφορμή μία συζήτηση.

  1. Πες αυτό που εννοείς λεκτικά και μη λεκτικά

Η γλώσσα του σώματος είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο στις κοινωνικές συναναστροφές. Μπορεί είτε να ενισχύσει είτε να έρθει σε αντίθεση με αυτό που λες.

Επεδίωξε την οπτική επαφή και απέφυγε την «κακή» γλώσσα του σώματος όπως τα σταυρωμένα χέρια ή την καμπουριαστή στάση.

Σιγουρέψου ότι η έκφραση του προσώπου σου φανερώνει αποδοχή και άνθρωπο ανοιχτό και δώσε στον τόνο της φωνής σου ευχάριστη χροιά μαζί με τον απαραίτητο ενθουσιασμό.

Comments

comments