ευτυχία-στη-δουλειά

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι χαρισματικοί άνθρωποι απλά γεννήθηκαν χαρισματικοί.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι η ικανότητα του να είναι κάποιος αγαπητός μαθαίνεται και εξελίσσεται.

Κι αυτό είναι αλήθεια κάτι θετικό. Ποιος είναι άλλωστε αυτός που θα απαρνιόταν την ικανότητα να μαγεύει τους γύρω του; Να τους κάνουν να θέλουν να ανοίξουν συζήτηση μαζί τους και να τους κάνουν παρέα;

Η ικανότητα να γίνεται κανείς αγαπητός είναι πολύ σημαντική σε κάθε τομέα που σχετίζεται με την κοινωνική συναναστροφή. Ο δρόμος για την επιτυχία περνάει πολλές φορές μέσα από αυτή.

Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να γίνεις αγαπητός; Να κάνεις τους άλλους να νοιώθουν άνετα μαζί σου; Να θέλουν να σε γνωρίσουν καλύτερα;

Ξεκίνα με τους 10 τρόπους που μπορείς να δεις παρακάτω.

  1. Υιοθέτησε μία ανοικτή και φιλική συμπεριφορά

Ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνεις αδιάφορος ή αντιπαθής είναι όταν εσύ ο ίδιος αδιαφορείς για τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν. Ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει γιατί απλά δε νιώθεις άνετα, είναι βέβαιο ότι δεν θα σε βοηθήσει να κερδίσεις συμπάθειες.

Υιοθετώντας μια φιλική και ανοικτή συμπεριφορά θα φέρει αυτόματα περισσότερους ανθρώπους κοντά σου. Χαμογέλα. Κοίταξε τον άλλο στα μάτια.  Δείξε του ότι τον προσέχεις και τον ακούς και είναι βέβαιο ότι θα κερδίσεις τη συμπάθειά του.

  1. Άκου πρώτα και μετά μίλα

Αυτό είναι κάτι που κάνουμε πολλοί. Την ώρα που μας μιλάει κάποιος αντί να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτό που μας λέει προετοιμάζουμε αυτό που θα πούμε εμείς. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία πραγματική επαφή με το άλλο πρόσωπο.

Πρέπει να διαβάσεις  Όλα όσα μπορείς να κερδίσεις θυσιάζοντας την άνεσή σου

Μην βιάζεσαι να δώσεις τη συμβουλή σου σε κάποιον. Άκου πρώτα προσεκτικά αυτό που έχει να σου πει. Μια γρήγορη διακοπή ακόμα κι αν γίνεται καλοπροαίρετα μπορεί να σημαίνει για αυτόν ότι  δεν τον αφήνεις να ολοκληρώσει. Ότι ίσως αυτό που σου λέει δεν έχει για εσένα αρκετό ενδιαφέρον.

Ζήτα του να σου πει περισσότερα κάνοντας ερωτήσεις. Με αυτό τον τρόπο δείχνεις όχι μόνο ότι τον ακούς προσεκτικά αλλά και ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για όσα σου λέει.

  1. Μην στρέφεις τα φώτα πάνω σου

Όλοι θέλουμε κάποιες φορές να βρισκόμαστε στο κέντρο της σκηνής. Να έχουμε τα φώτα στραμμένα πάνω μας. Αυτό ωστόσο δεν μας βοηθάει να γίνουμε συμπαθείς ή αγαπητοί.

Οι χαρισματικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να μοιράζονται τους προβολείς μιας συζήτησης. Αυτό είναι σημάδι ότι δίνουν αξία όχι μόνο στον εαυτό τους αλλά και σε αυτούς που είναι γύρω τους.

Έτσι αντί να βρουν τρόπους για να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους προσπαθούν να βάλλουν στη συζήτηση ακόμα και τα άτομα που μοιάζουν να είναι κλεισμένα στο καβούκι τους.

  1. Παράτα τις συσκευές σου και δώσε σημασία σε αυτόν που έχεις μπροστά σου

Αν θέλεις  να κτίσεις ουσιαστικές σχέσεις θα πρέπει να τις κάνεις στον πραγματικό κόσμο. Και δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος για να το πετύχεις από το να είσαι κρυμμένος πίσω από την οθόνη του κινητού σου ενώ προσπαθείς να επικοινωνήσεις με κάποιον που βρίσκεσαι στο ίδιο τραπέζι.

Μία  τέτοια συμπεριφορά μπορεί να γίνει ακόμα και προσβλητική για αυτόν που έχεις απέναντί σου καθώς δείχνει ότι τον αγνοείς.

  1. Συγχρόνισε τον εαυτό σου με τους γύρω σου

Στις κοινωνικές επαφές υπάρχει ακόμα και ασυνείδητα η τάση να μιμούμαστε τον άλλον. Η μίμηση μπορεί να ξεκινάει από την ανταπόδοση ενός χαμόγελου μέχρι και τον συγχρονισμό της αναπνοής, των χειρονομιών ή του τόνου της  φωνής.

Πρέπει να διαβάσεις  Η ευφυΐα οδηγεί τελικά στην επιτυχία;

Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό όπλο στις διαπροσωπικές σχέσεις. Συγχρονίζοντας τη συμπεριφορά σου με αυτήν ενός άλλου προσώπου το κάνεις αυτόματα να νιώσει ότι υπάρχει μεταξύ σας επαφή.  Είσαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Κι αυτό με το σειρά του δημιουργεί το αίσθημα της οικειότητας αι της συμπάθειας.

Δες τη συνέχεια του άρθρου πατώντας ΕΔΩ

Comments

comments