καλές-συνήθειες

Πραγματικότητα. Οι περισσότεροι την αντιλαμβάνονται ως ένα στέρεο αντικειμενικό οικοδόμημα μέσα στο οποίο υπάρχουμε. Κάτι που απλά είναι αυτό που είναι.

Κι όμως αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι η ζωή αντανακλά τη στάση μας. Είναι εύκολο να δούμε τον κόσμο ως κάτι αρνητικό, κυνικό και άδικο καθώς αυτό είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε ή μας ωθούν να αντιληφθούμε.

Η αρνητική στάση ωστόσο δεν μας επηρεάζει μόνο άμεσα. Αντίθετα έχει την τάση να διαχέεται στο περιβάλλον μας καθώς μεταδίδεται στους γύρω μας, για να επιστρέψει και πάλι πίσω σε εμάς κάνοντας τα πράγματα να μοιάζουν ακόμα χειρότερα.

Μπορώ να βρω πολλούς λόγους για τους οποίους κάποιος θα έπρεπε να υιοθετήσει μια θετική στάση. Θεωρώ ωστόσο ότι για να είσαι εδώ θέλεις να το πετύχεις.

Και στη συνέχεια θα σου δείξω 10 απλές, καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

  1. Σημειώσεις ευγνωμοσύνης

Σου έχει τύχει ποτέ ένα και μόνο αρνητικό γεγονός να επηρεάσει τη διάθεση ολόκληρης της ημέρας; Ή μήπως πάλι να μη βρίσκεις ηρεμία τη νύχτα απλά και μόνο από ένα μικρό πραγματάκι που μπορεί να σου τριβελίζει το μυαλό κρατώντας σε ξάγρυπνο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες;

Κι όλα αυτά ξεχνώντας στην πραγματικότητα όλα τα θετικά που σίγουρα συνέβησαν μέσα στη μέρα.

Η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι η ευγνωμοσύνη μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ευτυχία σου και να σε προστατεύσει από το άγχος, τη θλίψη και την αρνητική διάθεση. Εστιάζοντας στο θετικό αναγκάζεις το μυαλό σου να αναζητήσει περισσότερα θετικά πράγματα. Κι αυτό πράγματι κάνει.

Μία πολύ αποτελεσματική τεχνική είναι να κρατάς καθημερινά ένα ημερολόγιο με 5 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Και όσο εξασκείσαι στην ευγνωμοσύνη τόσο πιο ικανός θα είσαι να βλέπεις τα πράγματα από θετική τους πλευρά κάτι που σε φέρνει πιο κοντά στην ηρεμία και την ευτυχία.

  1. Αναδιαμόρφωσε τις προκλήσεις σου

«Κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες μαθαίνεις», είπε ο Robert Kiyosaki.

Πρέπει να διαβάσεις  Θέλεις να γίνεις επιτυχημένος entrepreneur? Μάθε από τους καλύτερους!

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μόνο επαναπροσανατολισμός. Κι αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσεις είναι στο αν εσύ καταβάλλεις όλη σου την προσπάθεια για να πετύχεις κάτι. Το να ελέγξεις όλες τις παραμέτρους ξέχνα το. Δεν μπορείς όσο κι αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεις τις προκλήσεις ως ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έχει σημασία μόνο να κερδίσεις αλλά και να το ζήσεις.

  1. Βρες καλό μέσα από την απόρριψη

Ξέρεις η απόρριψη είναι κατά μια έννοια μία ικανότητα. Κανένας δεν πρόκειται να προχωρήσει στη ζωή του αν δεν δεχθεί μιας κάποιας μορφή απόρριψη. Κάθε χωρισμός, κάθε αποτυχία σε μια συνέντευξη εργασίας είναι ένα μάθημα που μπορεί να σε κάνει καλύτερο.

Το ίδιο το γεγονός της απόρριψης δεν πρέπει να σε κάνει να φοβάσαι τη συνέχεια. Πάρε το μάθημα που η εμπειρία έχει να σου δώσει και προχώρα μπροστά κάνοντάς το το όπλο σου μαζί με την αισιοδοξία.

  1. Χρησιμοποίησε θετικές λέξεις για να περιγράψεις τη ζωή σου

Η θετική σκέψη έλκει θετικά πράγματα. Και η θετικές λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη. Και δεν υπάρχει καμία μεταφυσική εξήγηση σε αυτό.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α. έδειξε ότι η θετική στάση δεν έχει μόνο άμεση επίδραση στην ευτυχία σου, αλλά συσχετίζεται επίσης με τον μισθό που κερδίζεις.

Και υπάρχει πραγματικά μία πολύ απλή εξήγηση για αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάς για τη ζωή σου επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο την αντιλαμβάνεσαι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Κι αυτό με  τη σειρά του σε ωθεί σε εντελώς διαφορετικές αντιδράσεις.

Πρέπει να διαβάσεις  Πως το πρωϊνό ξύπνημα μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

Ξεκίνα λοιπόν να περιγράφεις τη ζωή σου με θετικό τρόπο και αυτό είναι βέβαιο    θα σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο ευτυχισμένος φέρνοντάς σου στην πορεία ακόμα καλύτερα πράγματα.

  1. Αντικατέστησε το «πρέπει» με το «θα»

Δες σε παρακαλώ τις παρακάτω δύο φράσεις:

Πρέπει να πάω στη δουλεία.

Θα πάω στη δουλειά.

Βλέπεις κάποια διαφορά;

Λοιπόν όπως το βλέπω εγώ η πρώτη φράση δηλώνει κάτι που είμαι αναγκασμένος να κάνω. Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν το εννοείς βγάζει προς τα έξω μία αρνητική χροιά.

Τι γίνεται όμως με τη δεύτερη;

Εδώ η αρνητική οπτική χάνεται. Και μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με μια στάση περισσότερο θετική που δηλώνει μια πράξη που πρόκειται να κάνεις και από την οποία έχεις πάντα κάτι να κερδίσεις.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου πατώντας ΕΔΩ

Comments

comments