Γεια σας, είμαι η Μαίρη ,είμαι Ελληνίδα και εμπνευστής του meet Greeks! Η ιδέα του meet Greeks γεννήθηκε πρώτη φορά στο μυαλό μου όταν ένα καλοκαίρι κάθισα στην Υστέρνια της Τήνου και ατένιζα το Αιγαίο απολαμβάνοντας το αιγαιοπελαγίτικο  ηλιοβασίλεμα, ένα θέαμα που αγαπούν και εκθειάζουν πολύ οι ξένοι και έρχονται συχνά στην Ελλάδα για να το δουν από κοντά. Μια ιδέα που ήρθε…έτσι, ένα δικό μου section που θα μπορώ να παρουσιάσω την Ελλάδα όπως τη ζουν οι Έλληνες.

Εκείνη τη στιγμή δεν το συνειδητοποιούσα, αλλά έκτοτε, όποτε θέλω να χαλαρώσω, φέρνω στο μυαλό μου τη συγκεκριμένη εικόνα, αυτό το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο.

Η εικόνα αυτή έχει -έγινε γίνει μια άγκυρα για εμένα και όσο κι αν με πιέζουν οι ρυθμοί της η καθημερινότητας μου, όταν φέρνω στο μυαλό μου αυτή την εικόνα, σβήνουν όλα. Ηρεμία. Ζεστασιά. Στιγμές. Όμορφα στιγμιότυπα που γεμίζουν την ζωή μας.  Αυτό ακριβώς θέλω να μεταδώσω και σε εσάς μέσα από το meet Greeks.

Να ξαναδούμε και να ζήσουμε μαζί την Ελλάδα μέσα από εικόνες, τοπία, ιδιαίτερα μέρη. Να γνωρίσουμε την Ελλάδα μας μέσα από τους ανθρώπους της! Να διδαχθούμε από την σοφία που τόσο απλόχερα μπορούν να μας χαρίσουν οι άνθρωποι της μέσα από λίγα λεπτά συζήτησης σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι ή  έναν καφενέ κάτω από ένα πλατάνι.

Επισκεπτόμαστε δημοφιλείς και λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς για να ανακαλύψουμε τα ομορφότερα Μέρη-τοπία, για να γνωρίσουμε τις κρυμμένες ομορφιές της Ελλάδας μας μέσα από το μάτια των Ελλήνων.

Μαθαίνουμε την ιστορία τους ,τις συνήθειες τους, τα κρυμμένα μυστικά, τους μύθους και θρύλους κάθε τόπου και ζούμε την Ελλάδα αλλιώς, outside the box.

Πρέπει να διαβάσεις  Meet Αγκίστρι...

Γιατί η ψυχή της Ελλάδας και η ιστορία της, είναι οι άνθρωποι της και μέσα από τα μάτια τους μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τα μυστικά και τις ομορφιές της.

Γράφω αυτά τα λόγια επιστρέφοντας στην βάση μου μετά από ένα όμορφο διήμερο. Νιώθω ότι κουβαλάω μαζί μου ένα κομμάτι του τόπου που επισκέφθηκα. Ένα μικρό μέρος της μαγείας. Όμορφες στιγμές. Εμπειρίες. Πραγματική ευτυχία. Αληθινή ζωή.

Καλό ταξίδι λοιπόν! Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τους προορισμούς και τις πλατείες ,να ακούσουμε τις ιστορίες των ανθρώπων της και να αντιληφθούμε μέσα από αυτό το ταξίδι ότι η ψυχή της Ελλάδας είναι οι Έλληνες!

Comments

comments